به گزارش ایرنا، اکبر بهنامجو روز چهارشنبه در بازدید از یک واحد صنایع تبدیلی بیان کرد: ۳۰۰ هزار تن از این محصولات به لحاظ کیفیت مناسب به صورت تازهخوری، مصرف سنتی و عادی در استان اردبیل و سایر استانهای کشور عرضه میشود.
وی با اشاره به اینکه این واحدها از ارزان فروشی محصولات باغی پیشگیری میکنند، افزود: باغداران با امیدواری بیشتر و نگهداری محصولات باغی خود با بهرهگیری از سمپاشی به سمت صنعتی شدن و اقتصادی شدن حرکت میکند و محصولات این زحمتکشان با قیمت مناسب به فروش میرسد.
استاندار اردبیل از کشور روسیه، منطقه آسیای میانه و حاشیه خلیج فارس به عنوان بازار هدف صادرات یاد کرد و گفت: محصولات باغی در صورت تبدیل به محصولات بهتر، مدت ماندگاری بیشتری خواهند داشت و در تمام فصول سال از صنایع تبدیلی باغی بهرهمند خواهیم شد.
وی با اشاره به ضرورت گسترش صنایع تبدیلی به دلیل افزایش قابل توجه محصولات باغی اضافه کرد: ۱۲۰ هزار تن از محصولات باغی که درجه ۲ است، نیاز به تبدیل شدن دارد؛ در این راستا ظرفیت این شرکت ۶۰ هزار تن است و عملیات اجرایی یک واحد دیگر در شهرستان پارسآباد با ظرفیت ۶۰ هزار تن نیز در سال ۹۸ آغاز شده بود که در آینده نزدیک به بهرهبرداری میرسد.
بهنامجو با اشاره به ظرفیت شرکت مذکور در زمینه خشک کردن و فریز کردن محصولات باغی در کنار قابلیت تبدیل محصولات سبزی و صیفی اظهار کرد: ۱۵۰ میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه و راهاندازی فاز دوم در کنار این مجموعه در نظر گرفته شده است که بیشتر مشکلات باغداران از لحاظ بازار فروش را برطرف میکند.
سالانه به طور معمول نزدیک به ۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل زیر کشت میرود که ۴۰ هزار هکتار آن باغ، ۲۲۵ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
.