گمرک ابونصر فراهی به دست طالبان افتاد / مرز ماهیرود تعطیل شد

رکنا جمعه 18 تیر 1400 - 14:16
رکنا: در پی حملات و درگیری‌ های طالبان ، گمرک ابونصر فراهی افغانستان در مجاورت مرز ماهیرود خراسان جنوبی به کنترل نیرو‌های طالبان درآمد.
گمرک ابونصر فراهی به دست طالبان افتاد / مرز ماهیرود تعطیل شد

به گزارش رکنا، به علت شدت گرفتن درگیری‌ها در اسلام قلعه و گمرک ابونصر فراهی افغانستان این دو گمرک به کنترل نیرو‌های طالبان درآمد.

ایران و افغانستان دارای ۳ گمرک مرزی هستند که هم اکنون ۲ گمرک مرزی در کنترل طالبان است.

خراسان جنوبی در بین استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی با ۳۳۱ مرز مشترک با افغانستان دارای بیشترین مرز مشترک با افغانستان است.

سید روح الله لطیفی سخنگوی گمرک ایران در این باره توضیح داده که از عصر پنجشنبه و متاثر از تحولات صورت گرفته در کشور افغانستان در اسلام قلعه ولایت هرات در نزدیکی مرز مقابل دوغارون خراسان رضوی و بندر ابونصر فراهی در ولایت فراه افغانستان در مقابل مرز ماهیرود در خراسان جنوبی روند تجارت کشور با افغانستان متوقف شد.

او همچنین از تجار و بازرگانان درخواست کرده که تا اطلاع ثانوی از ارسال محموله‌های تجاری به مرز‌های "دوغارون" و "ماهیرود" خودداری کنند.

سخنگوی گمرک ایران گفته است که مرز میلک در سیستان و بلوچستان شامل این محدودیت نیست و فعال است.

مرز ماهیرود تعطیل شد

حسن رحیمی‌زاده در گفتگو با اظهار کرد: گمرک ابونصر فراهی (گمرک هم مرز با ماهیرود در خراسان‌جنوبی) به دست نیروهای طالبان افتاد که این امر وقفه‌ای در حوزه تبادلات تجاری به وجود آورده است.

مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: منطقه از قبل هم در دست نیروهای طالبان بود ولی گمرک که در اختیار نیروهای دولتی بود به دست طالبان افتاد و از این جهت فعلاً گمرک و بازارچه و مرز ماهیرود تعطیل است.

رحیمی‌زاده با بیان اینکه این موضوع فقط برای مرز ما نیست بلکه مرز دوغارون در خراسان‌رضوی نیز به این دلیل تعطیل شده است، ادامه‌داد: البته امیدواریم این موضوع طولانی مدت نباشد و بنای ما نیز بر این است که در تجارت ما با کشور افغانستان وقفه‌ای حاصل نشود و فعالان اقتصادی ما بتوانند به کار خود ادامه دهند.

گفتنی است خراسان‌جنوبی ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد و ولایت فراه و گمرک ابونصر فراهی در افغانستان هم مرز با شهرستان سربیشه در خراسان‌جنوبی است که به عنوان سومین معبر رسمی ایران با کشور افغانستان شناخته می‌شود.

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.