زیرساخت‌های پژوهشی در استان هرمزگان بسیار ضعیف است

خبرگزاری تسنیم جمعه 18 تیر 1400 - 14:20
گروه استان‌ها-پژوهش یکی از امور حیاتی برای شتاب دادن به حرکت‌های علمی است اما متاسفانه زیرساخت‌های این امر در استان هرمزگان به خوبی ایجاد نشده و حتی جلسات شورای پژوهش استان هم برگزار نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، پژوهش رکن جدا نشدنی از تعلیم، تربیت و پیشرفت علمی هر جامعه‌ای است، جهان اسلام به واسطه تلاش پژوهشگران اسلامی و ارج نهادن علم توسط نبی مکرم اسلام(ص) توانستند به پیشرفت‌های چشمگیری در حوزه علوم برسند و منشا تحولات بسیاری شوند.

یکی از مسائلی که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است توجه به علم و پژوهش بوده است، رهبر معظم انقلاب علم و پژوهش را به عنوان یکی از محورهای اصلی بیانیه گام دوم انقلاب مطرح کرده‌اند و نخستین توصیه حضرت آیت الله خامنه‌ای در بیانیه گام دوم انقلاب توجه به علم و پژوهش بود.

با وجود تذکرات و رهنمودهایی که مقام معظم رهبری در توجه به امر پژوهش وجود دارد اما ما در جامعه توجه آن چنان خوبی در این حوزه شاهد نیستیم، همواره بودجه پژوهشی مراکز علمی و پژوهشی از سایر فعالیت‌هایش کمتر بوده است و حمایت‌های آن چنانی از پژوهشگران صورت نگرفته است.

یکی از نهادهایی که همواره پژوهش را مورد تاکید قرار داده‌اند حوزه‌های علمیه هستند؛ حوزه‌های علمیه در کنار اینکه برای تمام مدارس علمیه معاونت پژوهش در نظر گرفته است برای تمام طلاب نمره پژوهشی نیز اختصاص داده است و طلاب برای هر ترمی که پشت سر می‌گذارند باید یک پژوهش ارائه دهند.

گذشته از این حوزه علمیه جشنواره‌های پژوهشی متعددی از جمله جشنواره علامه حلی را همه ساله برگزار می‌کند که موجب ترغیب طلاب به امر پژوهش می‌شود اما با این وجود زیرساخت‌های پژوهشی در استان هرمزگان بسیار ضعیف‌تر از سایر نقاط کشور است.

حجت‌الاسلام و المسلین عباس خیراندیش معاون پژوهش حوزه علمیه استان هرمزگان و دبیر چهارمین جشنواره علامه حلی(ره) در استان هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: جشنواره علامه حلی علاوه بر اینکه سبب رقابت علمی طلاب شده است، همکاری و هم‌افزایی بین حوزه‌های علمیه خواهران و برادران را نیز به دنبال داشته است و این موضوع باعث می‌شود آثار پژوهشی و موضوعات پژوهشی با دید جامع‌تری انجام شوند.

وی افزود: مدارس علمیه استان هرمزگان متأسفانه از نظر امکانات آموزشی، کتابخانه و سایر زیرساخت‌های پژوهشی دچار ضعف و محرومیت جدی هستند که امیدواریم این موضوع مورد توجه ویژه مسئولین حوزه و مسئولین استان هرمزگان قرار بگیرد.

خیراندیش بیان کرد: حوزه علمیه استان هرمزگان در جشنواره کشوری علامه حلی توانسته است رتبه دوم کشوری را کسب کند و ما در جلسه اخیری که در قم داشتیم پیشنهاد کردیم که علاوه بر جشنواره‌های مدرسه‌ای و استانی، جشنواره‌های منطقه‌ای نیز راه‌اندازی شود.

معاون پژوهش حوزه علمیه هرمزگان تاکید کرد: در سال تحصیلی 99-1400 حوزه‌های علمیه 239 اثر پژوهشی از طلاب خواهر و برادر استان هرمزگان در دبیرخانه جشنواره علامه حلی(ره) به ثبت رسید.

وی عنوان کرد: بعد از مراحل مختلف ارزیابی مدرسه‌ای و استانی تعداد 20 اثر به عنوان آثار منتخب به دبیرخانه مرکزی جشنواره علامه حلی(ره) ارسال شد.

معاون پژوهش حوزه علمیه هرمزگان اظهارداشت: با توجه به اینکه دغدغه و درخواست مقام معظم رهبری از حوزه‌های علمیه تولید علم و پژوهش است و با توجه به اهمیت تحقیق و پژوهش در موفقیت و پویایی طلاب علوم دینی، درخواستی که از مسئولین محترم داریم این است که زیرساخت‌های پژوهشی مدارس علمیه سامان داده شود.

وی ادامه داد: اکثر مدارس علمیه استان هرمزگان سیستم پژوهشی ندارند و از لحاظ کتابخانه یا فاقد کتابخانه هستند و یا اینکه کتابخانه مناسب و مجهز ندارند.

خیراندیش بیان کرد: به عنوان نمونه مدرسه علمیه مولود کعبه(ع) جاسک که سال گذشته 32 اثر پژوهشی را به جشنواره ارسال کرد و امسال هم 42 اثر را در جشنواره به ثبت رسانده است حداقلی‌ترین امکانات پژوهشی را هم ندارد؛ در این حوزه به دلیل عدم وجود سیستم پژوهشی با استفاده بهینه از تلفن همراه و سیستم عامل اندروید تحقیق و پژوهش و حتی تایپ آثار را انجام می‌دهند.

وی تصریح کرد: زیرساخت پژوهشی و فضای مناسب کتابخانه نقش بسزایی در ایجاد انگیزه برای طلاب نسبت به انجام تحقیق و پژوهش ایفاء می‌کند طلاب هرمزگان توانمندی پژوهش بالایی دارند و چنانچه از نظر زیرساختی و سخت افزاری هم مورد حمایت قرار بگیرند می‌توانیم به نتایج مثبتی برسیم. 

معاون پژوهش استان هرمزگان خاطرنشان کرد: متاسفانه با وجود پیگیری‌های مکرر تاکنون شورای پژوهش استانداری هرمزگان که طبق آیین نامه مسئولیت آن با معاون امور عمرانی استانداری هرمزگان است برگزار نشده است و کسی پاسخگو نیست و در این شرایط هم نمی‌توانیم انتظار توسعه زیرساخت‌های پژوهشی را در استان هرمزگان داشته باشیم. 

انتهای پیام/865/ح

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.