به گزارش خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه رئیس هیات مدیره مجمع بین المللی اساتید مسلمان و معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی طی سخنانی در نشست «چرایی اسلام ستیزی در غرب» که به همت مجمع بین المللی اساتید مسلمان برگزار شد، گفت: نوع اسلام ستیزی که امروزه در جهان غرب شاهد هستیم با اسلام ستیزی که در قرون وسطی در جنگهای صلیبی شکل گرفت؛ بسیار متفاوت است. چرایی اسلام ستیزی در غرب، دو معنا میتواند داشته باشد؛ یک «چرایی معرفتی» و دوم «چرایی کنشی»؛ به تعبیری «چرایی بینشی و چرایی کنشی».
وی افزود: دو سوال اینجا مطرح میشود: یکی اینکه چه بینشی پشتوانه اسلام ستیزی است؟ سوال دوم اینکه چه کنشهایی باعث میشود اسلام ستیزی در غرب رواج پیدا کند؟ پاسخ سوال اول «عقلانیت خودبنیاد» است، آن چیزی که غربیها از آن تحلیل میکنند به subjectivism (فاعل شناسایی انسانی).
این استاد دانشگاه تاکید کرد: عقلانیت خودبنیاد در رنسانس شکل گرفت و «کانت» در نیمه دوم قرن هجدهم آن را تبیین فلسفی کرد. عقلانیت خودبنیاد در قرن بیستم تبدیل شد به «عقلانیت ابزاری و برنامه ریز» ناظر به اهدافی که استعمارگران دارند جهت به تاراج بردن اموال دیگران.
وی ادامه داد: هم اکنون که در نیمه اول قرن بیست و یکم هستیم، عقلانیت خودبنیاد و عقلانیت ابزاری تبدیل شده به «عقلانیت نسبی گرایانه» یعنی عقلانیتی که معیار صحت و سقم ندارد؛ معیار «درستی و غلطی» ندارد.
حجت الاسلام خسروپناه یادآور شد: هنگامی که نسبی گرایی معرفتی شکل بگیرد، قطعا حقیقتی بنام اسلام را نخواهد پذیرفت؛ لذا پاسخ سوال اول عبارت است از عقلانیت خودبنیادی که به عقلانیت ابزاری و سپس عقلانیت نسبیگرایی تبدیل شد. این عقلانیت، نه تنها اسلام را برنمیتابد؛ حتی مسیحیت را هم برنمیتابد، لذا مسیحیت غرب دلخوش نباشد که عدهای اسلام ستیزاند؛ اینها دین ستیزاند. نسبیگرایی معرفتی با هیچ شریعت و دینی جمع نمیشود.
وی افزود: «چرایی کنشی» دلیل ان، رسانه مدرنی است که به شدت تلاش میکند تا نگاه مردم جهان را به اسلام، تبدیل به یک نگاه منفی بکند. امروزه یکی از مهمترین اهداف رسانهها، ایجاد یک تصویر غلط از مسلمانان است و رسانه ها آنقدر قوی، ساختار ذهنی آدمها را عوض میکنند که کسی باورش نمیشود. لذا «چرایی کنشی» اسلام ستیزی در غرب، رسانه مدرن است.
رئیس هیات مدیره مجمع بین المللی اساتید مسلمان اظهار داشت: اگر بخواهیم با این دو چرایی بینشی و کنشی مبارزه کنیم، هر کدام ابزار خودش را می خواهد. در مقابله با چرایی بینشی، باید از «عقلانیت الهی» استفاده کنیم در برابر عقلانیت خودبنیاد و ابزاری و نسبی گرایانه. برای مقابله با چرایی کنشی هم ما باید از «رسانه» استفاده کنیم؛ یعنی باید مسلمانان کشورهای اسلامی از جمله ایران و ترکیه که یک فعالیت مهم رسانهای دارند، توسط رسانه، اسلام دارای محبت و عقلانیت را به دنیا معرفی کنند و اجازه ندهند آن رسانه ها، اسلام نادرستی را در دنیا معرفی کنند.
حجت الاسلام خسروپناه اضافه کرد: امروز با یک عقلانیت نسبیگرایانهای در غرب مواجه هستیم که این عقلانیت نسبی گرایانه، اصالت را به «قدرت» میدهد و تلاش می کند که جریانهای عبری و عربی را در دایره خودش بیاورد و هر کس حامی این تفکر نباشد، طبیعتا باید کنار برود.
رئیس هیات مدیره مجمع بین المللی اساتید مسلمان گفت: به همین دلیل در ایران، که مرتب انتخابات صورت میگیرد ولی می گویند حکومت ایران، حکومت استبدادی است، اما حکومت عربستان که انتخاباتی در آن نیست، حکومت دموکراتیک می شود! در این نگاه، حاج قاسم سلیمانی میشود تروریست، اما منافقینی که این همه جنایت کردند، دموکراتیک محسوب می شوند.
انتهای پیام/