دکتر سعید امیدسالاری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، افزود: این تعداد دام با اولویت مراکز صنعتی دامپروری با همکاری گروه های بخش خصوصی و با نظارت تیم های دامپزشکی مایه کوبی شدند.
وی اظهار کرد: این طرح در راستای ایجاد ایمنی لازم در جمعیت دام های سنگین و همچنین جلوگیری از شیوع بیماری تب مالت در جامعه هدف انسانی اجرا شد.
سرپرست شبکه دامپزشکی ابرکوه بیان کرد: تب مالت به دلیل آثار زیان بار اقتصادی در دامداریها و آثار طولانی مدت بیماری در جمعیت انسانی، مهمترین بیماری مشترک بین انسان و دام است .
امیدسالاری تورم مفاصل ، تب و لرز و سردرد را از علایم این بیماری عنوان کرد و یادآور شد: درمان بسیار سخت و دردناک در دام به جز سقط جنین تقریبا علایم مشخصه ظاهری دیگری ندارد.
عامل پیشگیری بیماری تب مالت دامی واکسیناسیون است
سرپرست شبکه دامپزشکی ابرکوه با بیان اینکه مهمترین عامل پیشگیری از بروز این بیماری در میان جمعیت دامی مایه کوبی است ، اظهار کرد: علاوه بر مایه کوبی این اداره خونگیری از جمعیت گاو و گوساله را برای تشخیص بروسلوز به صورت دورهای و زمانبندی شده در دامداریها در دستور کار دارد که در صورت شناسایی، دامهای بیمار( راکتور) را روانه کشتارگاه میکند.
وی همچنین تصریح کرد: تب مالت بیماری مشترک بین انسان و دام است که همواره از ۲ بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار دارد و شیوع بیماری به دلیل افزایش مصرف مواد لبنی غیر پاستوریزه نیز بیشتر میشود.
امیدسالاری ادامه داد: تب مواج، عرق شدید، سردرد، ضعف، کاهش وزن، افسردگی، درد کمر، پشت و مفاصل علایم این بیماری در انسان است.
وی بیان کرد: با توجه به این که انتقال عامل بیماری بروسلوز به دامداری ها به طور عمده از طریق خرید دامهای جدید صورت میگیرد.
شیر فله قبل از مصرف ۲۰ دقیقه جوشانده شود
این مسوول به دامداران شهرستان توصیه کرد: از خرید دامهای بدون سوابق بهداشتی مشخص و مطلوب که واکسینه نشدند، خودداری کنند و با گروه های واکسیناسیون همکاری مناسب برای مایه کوبی دام ها داشته باشند، تا این مهم به نحو مطلوب میسر شود.
وی تصریح کرد: مردم حتیالامکان از شیر و محصولات لبنی پاستوریزه استفاده کنند و در صورت استفاده از شیر فله ، آن را قبل از مصرف به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانند و سپس مصرف کنند.
ابرکوه پنج واحد داروخانه دامپزشکی، یک واحد مرکز مایهکوبی مستقل و یک واحد کلینیک دامپزشکی دارد و مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
یزد با وجود قرار گرفتن در منطقه گرم و خشک ،دوری از دریا، نداشتن رودخانه دایمی و وجود عرصه های بیابانی چهار میلیون و ۵۳۳ هزار واحد دامی دارد که ۱۴۳ هزار و ۵۶۱ رأس آن گاوشیری و گوساله است که سالانه ۲۸۹ هزار تن شیرخام و ۱۹ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز در استان استحصال می شود ،