به گزارش ایرنا، سرپرست دانشگاه جامع علمی، کاربردی استان کرمانشاه در این رویداد گفت: ۵۰ طرح در سراسر کشور به دبیرخانه رویداد شتاب نخود استان کرمانشاه ارسال شد، که پس از بررسی های اولیه در کمیته های علمی ۲۵ طرح مورد پذیرش قرار گرفت و از این تعداد ۱۳ طرح برای مرحله نهایی انتخاب شده است.
«حسن شرفی» افزود: امروز در رویداد شتاب نخود کرمانشاه با حضور اساتید برجسته دانشگاه، مدرسان کارآفرینی، کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، متخصصان پارک علم و فن آوری و اعضای شورای ملی نخود داروی و در نهایت به طرح های موفق جوایزی اهدا می شود.
وی هدف از برگزاری رویدادهای شتاب نخود را مطرح کردن آن در سطح ملی عنوان کرد که با طرح در کشور و برگزاری رویداد های شتاب آن، متخصصان، صاحب نظران، خلاقان و ایده پردازان در خصوص نحوی فرآوری و ارزش افزوده آن و برندسازی، تجاری سازی، همچنین حل مسائل و مشکلات آن به روش های کاملا علمی و تخصصی به گفت و گو و تبادل نظر بپردازند و راه حل های علمی و کاربردی ارایه دهند.
او تجارسازی، برندسازی، ایجاد اشتغال پایدار و بازدهی بالا را از شاخص های مهم رویدادهای شتاب عنوان کرد و ابراز امیداوری نمود که نخود استان کرمانشاه که در جهان مطرح است، نیز بتواند با طرح و ایده های نو که در این رویداد شتاب مطرح شده در سه حوزه تولید، زنجیرههای تامین و صنایع تبدیلی به موفقیت هایی دست یابد.
شرفی تولید نخود کرمانشاه را در کشور سرآمد دانست و ابراز امیداوری که برای دیگر محصولات کشاورزی استان که در آن ظرفیت و پتانسیل دارد رویداد شتاب برگزار شود زیرا با مطرح شدن طرح هایی که پیرامون کالایی در رویدادهای شتاب و همایش ها مطرح می شود معمولا ایده و راه کارهای علمی و تخصصی است که منجر به افزایش بهره وری و فرآوری آنها می شود و نهایت به رقابتی شدن و رونق تولید چند برابری آن کالا و محصول ختم می شود.
او همچنین به حمایت از طرح ها و ایده های نوآورانه رویدادهای شتاب از سوی پارک علم فناوری اشاره کرد و افزود: از طرح های منتخب و مطرح شده در این رویداد شتاب تا حصول نتیجه کاربردی و عملی در زمینه راه اندازی ایده، کارافرینی، تجارسازی، برند سازی از صاحبان ایده و طرح حمایت فکری، مشاوره ای، مالی می شود.
توسعه امکان پذیر نخواهد بود مگر به کمک فناوری
رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه نیز در این رویداد شتاب، راه توسعه کشور را از طریق علم و دانش و فناوری دانست و گفت: توسعه بدون به کارگیری فناوری امکان پذیر نیست زیرا با کمک فناوری است که امکان رقابتی شدن کالاهای تولیدکنندگان فراهم می شود.
«سیامک آزادی» با بیان اینکه راه توسعه استان استفاده روز افزون از فناوری است، گفت: برگزاری رویداد شتاب نخود با توجه به پتانسیل و ظرفیت استان در زمینه تولید با کیفیت این محصول با طرح های بسیار نوآورانه ای که هدف این رویداد هم بود مطرح شده انشالله منجر به افزایش فراوری و اشتغال پایدار در کرمانشاه خواهد شد.
او گفت: سازمان پارک علم و فناوری در تمام مراحل از ابتدای مطرح شدن طرح تا پایان تولید عملی و حتی بازار فروش در کنار صاحبان ایده است و از آنها در همه مراحل مشاوره و کارآفرینی، راه اندازی و تا فروش خدمات فنی و تخصصی قرار می دهد.
آزادی حمایت از تجاری سازی، برندسازی، حمایت از ایده ها و طرح های خلاقانه را از وظایف پارک علم و فنآوری اعلام کرد و ابراز امیدواری کرد برای دیگر محصولات و کالاهای تولیدی استان رویداد شتاب برگزار شود.
به گزارش ایرنا؛ سالیانه به طور میانگین ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی کرمانشاه زیر سطح کشت نخود می رود و در سال بیش از ۱۰۰ هزار تن معادل حدود ۶۰ درصد نخود کشور در این استان تولید می شود که کمتر از هزار تن آن فرآوری و بقیه به صورت خام و با قیمت بسیار پایین از استان خارج میشود.
نخود فرآوری شده و مشتقات آن مانند نخودچی،آرد نخود، لپه و غیره طرفداران بسیاری را در کشورهای همجوار و اروپا دارد که اگر این زنجیره تولید نخود در استان وجود داشته باشد هم سود بیشتری را نصیب کشاورز میکند و هم تحولی را در اشتغال استان ایجاد خواهد کرد.
در استان کرمانشاه کشت نخود به ۲ صورت پاییزه و بهاره انجام میشود. در کشت پاییزه نخود به صورت ماشینی برداشت میشود چرا که ارتفاع نخودها بلند است و با کمباین به راحتی برداشت میشود و کشاورز مجبور به کندن نخود با دست در زیر آفتاب نیست، اما در کشت بهاره به دلیل کوتاهی ارتفاع، نخود به روش سنتی برداشت میشود.
کشت نخود بهاره به طور متوسط در هر هکتار ۵۰۰ کیلوگرم تولید دارد اما در کشت نخود پاییزه تا یک و نیم تن محصول می توان برداشت کرد.
استان کرمانشاه با حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی، بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.