«غلامرضا ملکی» عصر چهارشنبه در نشست بررسی مشکلات آرد و نان خمین، افزود: ۱۲۶ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در مدت مشابه پارسال از بهرهبرداران استان مرکزی خریداری شد.
وی بیان کرد: ۳۴۵ هزار تن گندم در سال گذشته از گندمکاران استان خریداری شد در حالیکه مصرف این محصول زراعی در استان ۱۵۰ هزار تن است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی ادامه داد: ۲۲ هزار تن گندم کیفی در سال جاری وارد استان مرکزی شده است.
ملکی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد از کیفیت نان مربوط به آرد است، گفت: کیفیت گندم بهدلیل خشکسالی کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: به ازای هر یکهزار و ۵۰ نفر باید یک نانوایی راهاندازی شود در حالیکه در استان مرکزی به ازای بیش ۷۰۰ نفر و در خمین بهازای هر ۵۷۰ نفر واحد نانوایی مجوز گرفته است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی با اشاره به اینکه برخی در فضای مجازی ترس از نبود گندم و آرد را ایجاد کردند، اظهار داشت: تامین گندم و آرد مورد نیاز مردم خط قرمز دولت است.
ملکی ادامه داد: بررسی کیفی و کمی آرد و نان هر سه ماه بررسی می شود و براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی و استاندارد پارسال بعد از ۱۲ سال هیچ عدم انطباقی بین آرد و نان نبود.
وی اضافه کرد: ۳۹۰ میلیارد تومان یارانه آرد پارسال در استان مرکزی پرداخت شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: اوضاع آرد و نان به هیچ وجه خوب نیست و امروز قیمت نان خشک از قیمت نان تازه پخت شده بیشتر است.
ملکی بیان کرد: خروج کارگران ماهر از نانوایی ها یک معضل است.
رئیس دوره ای مجمع نمایندگان استان مرکزی در مجلس با اشاره به اینکه قیمت ۱۱ قلم از محصولات کشاورزی اصلاح شد، گفت: ۵۰ هزار ریال بهعنوان قیمت خرید تضمینی گندم برای زمان تعیین قیمت مناسب بود و باید در طول زمان بازنگری شود.
«علیرضا نظری» افزود: ۵۵ میلیارد دلار در طول سه سال اخیر برای تامین نهادهها پرداخت شد اما، به قیمت آزاد به دست تولید کننده رسید.
وی بیان کرد: ۹۰ واحد نانوایی باید در خمین فعال باشد در حالی که برای ۱۷۰ واحد پروانه صادر شده است.
نماینده مردم خمین در خانه ملت اظهار داشت: تعیین فواصل نانوایی ها باید براساس توزیع جمعیت شهرستان انجام شود.
فرماندار خمین نیز با اشاره به اینکه قیمت آرد در سال ۹۳ افزایش پیدا کرد، اظهار داشت: پخت نشدن نان و عرضه نان بیکیفیت یک مسئله جدی است.
« احمد طهرانی» گفت: تعطیل خودسرانه واحدهای نانوایی به شدت افزایش پیدا کرده که باید برای آن چارهاندیشی شود.
وی با اشاره به مشکلات بیمه نانواییها بیان کرد: کارفرمایان، کارگران را بیمه میکنند و کارفرمایی که خودش کارگر است از سختی کار و از کارافتادگی بی بهره هستند.
رئیس صنعت، معدن و تجارت خمین در این نشست با تاکید بر تشدید نظارت بر نانواییها گفت: ۵۶ نانوایی متخلف امسال به تعزیرات حکومتی شهرستان معرفی شدند.
«محمدرضا سلیمانی» افزود: کم فروشی موضوع ۳۰ فقره از پرونده های تخلف بوده که رسیدگی به این مهم بلا جدیت در دستور کار است.
خمین در جنوب استان مرکزی است و ۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.