پيروزي ائتلاف ضد مودی در کشمیر در انتخابات محلی

صدا و سیما چهارشنبه 03 دی 1399 - 10:50
ائتلافی از احزاب سیاسی مخالف سیاست‌های هند در کشمیر، اکثریت کرسی‌ها را در انتخابات محلی کسب کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از آسوشیتدپرس از سنگاپور، این نخستین انتخاباتی است که از زمان اقدام هند در لغو حکومت نیمه خودگردان کشمیر و کنترل مستقیم بر این منطقه برگزار شده است. ائتلاف سیاسی مزبور، که طرفدار هند است، اما از خودمختاری در کشمیر حمایت می‌کند، در انتخابات شورای توسعه نواحی، که از ۲۸ نوامبر تا ۱۹ دسامبر در روندی هشت مرحله‌ای برگزار شد، ۱۱۲ کرسی از ۲۸۰ کرسی را به دست آورد.
حزب ملی گرای بهاراتیا جاناتا (بی جی پی)، نزدیک به نارندرا مودی، نخست وزیر ۷۴ کرسی و نامزد‌های مستقل ۴۹ کرسی را از آن خود کردند. حزب بی جی پی در دره کشمیر- که کانون دهه‌ها فعالیت شورشی علیه هند است- پایگاه مردمی ضعیفی دارد و از این منطقه تنها سه کرسی به دست آورد. بیشتر دیگر کرسی‌هایی که این حزب به دست آورد، از چهار منطقه واقع در جامو بود که اکثر جمعیتشان هندو هستند و حزب حاکم از حمایت چشمگیری در آن‌ها برخوردار است. بنا بر اعلام کمیسیون انتخابات، بیش از ۵۱ درصد از حدود شش میلیون رای دهنده‌ای که در ۲۰ ناحیه این منطقه واجد شرایط رای دادن بودند، رای دادند. کمیسیون انتخابات هند این انتخابات را «بزرگترین جشن دموکراسی» توصیف کرد. نتایج درباره چند کرسی باقی مانده بعداً اعلام خواهد شد.
این انتخابات بخشی از روندی است که در آن ساکنان به طور مستقیم نمایندگان روستایی خود را انتخاب می‌کنند، و سپس آن نمایندگان شورا‌های توسعه را برای مجموعه‌ای از روستا‌ها تشکیل می‌دهند. اعضای شورا‌های توسعه نواحی که بزرگتر هستند، نیز به طور مستقیم انتخاب می‌شوند، اما هیچ گونه اختیارات پارلمانی ندارند و فقط مسئول توسعه اقتصادی و رفاه عمومی هستند.
هند بار‌ها چنین انتخاباتی را اقدام حیاتی توده مردم برای تقویت توسعه و رسیدگی به مسائل مدنی، و راهی برای ریشه کن کردن فساد مالی قلمداد کرده است. مقامات هند از زمان لغو خودمختاری کشمیر در اوت سال گذشته، کنترل شدیدی بر این منطقه داشته اند و بیشتر سران جدایی طلبان را، که در گذشته خواستار تحریم انتخابات شده بودند- دستگیر کرده اند.
هند قانون اساسی کشمیر را باطل کرد، این منطقه را به دو قلمرو فدرال - لداخ و جامو-کشمیر- تقسیم کرد و مصونیت‌های موروثی در مورد شغل و زمین را لغو کرد. حزب مودی برخی از سران بلندپایه ملی خود را به این منطقه ناآرام فرستاد و برای توسعه پایگاه مردمی خود به ویژه در دره کشمیر، ده‌ها تجمع انتخاباتی در آنجا برگزار کرد. حزب بی جی پی نتایج این انتخابات را همه پرسی در حمایت از تغییرات اعمال شده در اوت ۲۰۱۹ توصیف کرد. سخنگوی ملی حزب بی جی پی اعلام کرد: «فکر می‌کنم این شروعی جدید برای سیات هند است.
بسیاری از مخالفان حزب بی جی پی در این ائتلاف، دولت را متهم به جلوگیری از تبلیغات انتخاباتی و بازداشت بعضی از آن‌ها کرد. مقامات هند این اتهامات را رد کرده اند. یکی از افرادی که قبل از انتخابات به اتهام ارتباط با گروه شورشی اصلی کشمیر دستگیر شد، وحید الرحمن پارا، از نامزد‌های ائتلاف بود. وی رقیب خود از حزب بی جی پی را شکست داد. حزب پارا و خانواده اش اتهامات پلیس را رد کرده اند. عمر عبدالله، مقام بلندپایه منتخب سابق کشمیر و یکی از رهبران ائتلاف به خبرنگاران گفت این ائتلاف متشکل از احزاب متنوع و گوناگون است. وی حزب مودی را متهم به استفاده از کل قدرت دولت برای شکست این ائتلاف کرد و گفت نتیجه این انتخابات حاکی از رد تغییراتی است که دولت هند در کشمیر اعمال کرد.
حزب اصلی مخالف هند در این انتخابات ۲۶ کرسی کسب کرد. پی. چیدامبارام، رهبر بلندپایه این حزب و وزیر کشور سابق گفت: «رای دهندگان دره کشمیر با استفاده از حقوق دموکراتیک خود حزب بی جی پی و سیاست نادرست آن را درباره کشمیر رد کردند.»
منطقه کشمیر بین هند و پاکستان تقسیم شده است و این دو کشور رقیب ادعای مالکیت بر کل این منطقه را دارند. شورشیان از سال ۱۹۸۹ علیه حکومت هند بر این منطقه مبارزه کرده اند. بیشتر کشمیری‌های مسلمان از هدف شورشیان که وحدت منطقه تحت حکومت پاکستان یا به عنوان کشوری مستقل است حمایت می‌کنند.
هند، پاکستان را به حمایت از جنگجویان کشمیر متهم می‌کند؛ اتهامی که پاکستان رد می‌کند. ده‌ها هزار غیرنظامی، شورشی و نیروی دولتی در این درگیری کشته شده اند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.