به گزارش خبرنگار فارس از استان ایلام، اخیرا مخاطبان فارس سوژهای را در سامانه فارس من با عنوان «رسیدگی به تعطیلی زودهنگام نانواییهای شهر لومار ایلام» ثبت کردهاند و خبرنگاران فارس برآن شدند تا موضوع را پیگیری کنند.
شهر لومار مرکز شهرستان سیروان با جمعیتی بالغ بر ۲هزار و ۹۶۸ نفر قریب به ۱۰ سال است که در تقسیمات کشوری به شهرستان ارتقا یافته است این در حالی است که مردم این شهرستان با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکنند.
یکی از این مشکلات جدی این شهرستان تهیه نان با کیفیت است؛ شهر لومار با وجود آن که دارای ۵ واحد نانوایی بوده اما اهالی این شهرستان از کم کاری نانواییها، کیفیت نامطلوب نانها و عدم تنوع نانها گله دارند.
نانواییها در شهر لومار تنها در شیفت صبح کار میکنند یعنی کسانی که طالب نان باشند باید ساعت ۵ تا ۸ صبح را در صفهای طولانی نانواییها سپری کنند؛ از طرفی علاوه بر شیفهای نامنظم کاری و کم کاری در پخت نان مردم با مشکل کمبود نان و پخت کمتر از حد مجاز در نانواها مواجه هستند.
نان در شهرستان لومار از کیفیت پایینی برخوردار است
مرادی یکی از اهالی این شهرستان در گفتوگو با فارس گفت: کیفیت نانهای شهر لومار بسیار پایین است و فقط زمانی که نانها تازه از تنور خارج شدهاند قابل استفاده هستند چرا که بعد از گذشت چند ساعت نانها خشک و بیات میشوند.
وی افزود: مردم شهر لومار هر شغلی که داشته باشند مجبورند که در شرایط مختلف در سرمای زمستان یا در گرمای تابستان در خانههای خود نان محلی درست کنند تا از این طریق کمبود نان را برای خانواده جبران کنند.
مردم این شهرستان مجبور شدهاند به روشهای سنتی پخت نان روی بیاورند تا کمبود نان خود را جبران کنند.
نانها بعد از چند ساعت بیات میشوند
یکی دیگر از شهروندان گفت: در شهرستان لومار نان سنگک و نان بربری پخت نمیشود؛ میزان استفاده از جوش شیرین در نانها بسیار بالاست جوری که تنها در ساعات اولیه قابل استفاده است اما بعد از گذشت چند ساعت همان نان خوب و با کیفیت به نانی بیات و غیر قابل استفاده تبدیل میشود.
کمبود آرد سبب جلوگیری از پخت نان در نوبت شده است
رحمانی یکی از نانواداران شهر لومار در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: چندین سال است ما مشکل کمبود آرد داریم؛ حتی به همین دلیل گاهی ما مجبور میشویم برای تهیه نان از نانواییهای دیگر آرد بگیریم؛ از طرفی مشکل دیگری که در رابطه با آرد وجود دارد مشکل حمل و نقل آن است که متاسفانه آرد نانواییها با تاخیر به دست ما میرسد.
وی افزود: در صورتی که ما از نظر کمبود آرد و همچنین حمل و نقل آن مشکلی نداشته باشیم میتوانیم در طول روز دو نوبت پخت داشته باشیم.
مصرف آرد در سیروان بالاتر از سرانه کشوری است
فرماندار سیروان در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: سطح کیفیت نان در شهرستان سیروان پایین است؛ سرانهی مصرف آرد برای هر نفر در شهرستان سیروان طبق آمار موجود از سرانهی مصرف آرد برای هر فرد در کشور بالاتر و نیازمند مدیریت است.
وی افزود: رفع مشکلات مربوط به نان مستلزم برگزاری جلساتی با شورای آرد و نان بوده هرچند در روزهای گذشته جلساتی در این راستا برگزار شده است.
فرماندار سیروان گفت: نانواییها هم به دلیل کم بودن مشتریها در نوبت ظهر و عصر و به دلیل فاسد شدن خمیر آماده شده برای پخت نان ترجیح میدهند فقط در نوبت صبح که مشتری دارند کار کنند.
وی ادامه داد: مشکل دیگری که وجود دارد در رابطه با تنوع نان در شهرستان است که ذائقه اهالی شهرستان مانع پخت انواع نان در شهرستان شده است.
دایر شدن نانوایی به صورت ثابت جهت پخت نان در نوبت عصر
صیدی روابط عمومی سازمان صمت در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: سابقا پخت نان در نوبت عصر با عدم خرید از طرف مصرف کنندگان مواجه میشود و در برنامه ریزی صورت گرفته یک واحد خبازی به صورت ثابت در نوبت بعدازظهر و مابقی به صورت نوبهای فعالیت داشتند که با عدم خرید و بیات شدن نان سبب متضرر شدن نانواییهای مربوطه شده است.
وی افزود: به همین خاطر با عنایت به درخواست شهروندان عزیز لومار؛ این موضوع در جلسه کارگروه آرد و نان مطرح و مقرر است یک واحد نانوایی به صورت ثابت جهت پخت نان در نوبت عصر با اخذ تعهدات از صاحب مجوز و متصدی نانوایی دایر شود.
صیدی اظهار داشت: همچنین فعالیت زمانی کمتر واحدهای نانوایی در چند روز اخیر ناشی از عدم تامین و توزیع آرد در زمان مقرر توسط شرکت حمل و نقل مربوطه بوده و به منظور عدم تعطیلی کامل این واحدها سهمیه آرد مصرفی از محل سهمیه نانواییهای روستاهای اطراف تامین شده است.
وی بیان کرد: گفتنی است پیگیریهای لازم جهت اجرای تعهدات و ارسال به موقع آرد مصرفی مورد نیاز خبازیهای سطح شهر لومار با شرکت حمل ونقل مربوطه صورت گرفته است.
صیدی در رابطه با ایجاد یک نانوایی جدید برای افزایش تنوع نان در شهرستان سیروان گفت: صدور مجوز برای ایجاد واحدهای جدید نانوایی مستلزم قوانین و ضوابط خاصی است و باید مسائل مختلفی را برای این موضوع بررسی کرد که این موضوع توسط کارگروه آرد و نان در فرمانداری شهرستانها مورد بررسی قرار میگیرد.
طبق گفتهی یک منبع آگاه در شهر لومار دو واحد نانوایی وجود دارد که علیرغم تعطیل بودن همچنان سهمیه آرد خود را دریافت میکنند و با توجه به اینکه تعداد زیادی از مردم شهر لومار مجبور به پخت نان محلی در منزل خود هستند باید برای پخت نان آرد مورد نیاز خود را تهیه کنند که مستلزم توجه و نظارت متولیان امر است.
انتهای پیام/ ۹۷۰۸۰۸