توسعه صنعتی خمین با سرمایه‌گذاری ۴۴ هزار میلیارد ریالی

ایرنا دوشنبه 04 مرداد 1400 - 13:59
خمین - ایرنا - بروز خشکسالی شدید در دهه اخیر خمین را که اقتصادی وابسته به کشاورزی دارد با معضلات جدی مواجه کرد اما در کوران چالش‌ها تکیه بر داشته‌های حوزه تولید و توسعه صنعتی، التیامی بر جراحات اقتصادی این شهرستان بود.
توسعه صنعتی خمین با سرمایه‌گذاری ۴۴ هزار میلیارد ریالی

اگرچه ایران همواره به ‌دلیل اقلیم گرم و خشک با مخاطراتی همراه بوده اما امسال یکی از خشک‌ترین ایام نیم قرن اخیر بود و اثرهای نامطلوب آن در کاهش چشمگیر آب مخازن سدها، بحران کمبود انرژی الکتریکی و افت محصولات کشاورزی هویدا شده که به گفته کارشناسان در سال‌های پیش رو نیز این معضلات دامنه‌دار است و باید سطحی از مدیریت بحران اعمال شود تا بتوان از وضعیت سخت اقلیمی گذشت.
براساس آمار رسمی اعلام شده، میزان بارندگی در کشور در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته ۵۲ درصد کاهش داشته و چنین وضعیتی در ۴۰ سال اخیر بی‌سابقه توصیف شده و این معضل جدای از برهم‌ریختگی اقلیم در بروز بارش‌های سیل‌آسا است که در سال‌های اخیر اثرات نامطلبش را نشان داد.
خمین واقع در جنوب استان مرکزی شهرستان کوچکی است که در برخی ارقام کشاورزی نظیر پیاز و لوبیا و گل و گیاه شهرت کشوری دارد و معیشت بخش بزرگی از مردم آن وابسته به کشاورزی است و ۱۴ هزار و ۵۰۰ خانوار آن کشاورز هستند.
کاهش نزولات جوی در خمین به‌ عنوان قطب کشاورزی استان مرکزی در سال‌های اخیر شرایط دشوار معیشتی را برای بهره‌برداران حوزه کشاورزی و ساکنان مناطق روستایی این خطه رقم زده که به دلیل محوریت کشاورزی در اقتصاد این شهرستان، معضلات ناشی از خشکسالی از مناطق دیگر عمیق‌تر بوده است.

توسعه صنعتی خمین با سرمایه‌گذاری ۴۴ هزار میلیارد ریالی
وسعت اراضی قابل کشت در شهرستان خمین ۷۲ هزار هکتار است که هر سال یک سوم آن در چرخه تولید محصولات بهاره و پاییزه قرار می‌گیرد و مهمترین محصولات آن گندم، جو، سیب زمینی، پیاز و لوبیا است.
زادگاه امام راحل بعد از اراک در جایگاه دوم از نظر آمار بیکاری استان مرکزی قرار دارد و کارشناسان وابستگی اقتصاد این شهرستان به کشاورزی سنتی را یکی از دلایل بیکاری بیان می‌کنند.
 اما دولت با شناخت به‌موقع پاشنه آشیل اقتصادی خمین، با تمرکز بر تولید و صنعت کوشیده تا بر برخی از زخم‌های کاری اقتصاد این خطه مرهمی بگذارد. 
ایجاد یک شهرک صنعتی، ۲ ناحیه صنعتی در خمین و راه‌اندازی ۱۲۰ واحد تولیدی و صنعتی با اشتغال ۲ هزار و ۵۰۰ نفرنوید بخش خروج این شهرستان از اقتصاد وابسته به کشاورزی سنتی است.

توسعه صنعتی خمین با سرمایه‌گذاری ۴۴ هزار میلیارد ریالی

۴۴ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در صنایع مهم خمین
 فرماندار خمین گفت: تنها پارسال ۴۴ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در قالب سه واحد صنعتی این شهرستان محقق شده و چهار هزار و ۶۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری نیز در صنایع دیگر این شهرستان انجام شد که نقش به‌سزایی در جهش تولید و اشتغال‌زایی برای ۷۱۵ نفرداشته است.
«احمد طهرانی»  افزود: اقتصاد وابسته به کشاورزی در زادگاه امام راحل در سال‌های خشکسالی شکننده شده و برای کنترل بیکاری افزایش تولید و جهش صنعتی مدنظر قرار گرفت و در سایه همراهی مسئولان بخشی از معضلات در حال حل شدن است.
وی، انتقال و تخصیص آب به واحدهای صنعتی نظیر پتروشیمی، محل دفن پسماندهای صنعتی و تسریع در تکمیل پست ۴۰۰ ولت را مهمترین مطالبات واحدهای صنعتی خمین بیان کرد.
فرماندار خمین با اشاره به اینکه مشکلات حوزه کشاورزی همواره وجود داشته است، گفت: پراکندگی نامناسب بارش‌های امسال سبب وضعیت بحرانی در شهرستان و استان مرکزی شده است. 
طهرانی اظهار داشت: در سال زراعی جاری کشت غلات و گندم در خمین به‌ دلیل بارش‌های کم با مشکل مواجه شده و حمایت مالی، پرداخت تسهیلات، امهال اقساط بانکی و لایروبی قنوات می‌تواند بخشی از خسارت‌هایی که خشکسالی به کشاورزان وارد کرده را جبران کند.
فرماندار خمین با بیان اینکه هزینه تمام شده محصولات کشاورزی با قیمت خرید تضمینی تناسب ندارد، ادامه داد: حمایت از مصرف کننده محصولات کشاورزی و دامی در شهرستان ضروری است و این مهم باید در سالی که با عنوان سال مانع‌زدایی و پشتیبای از تولید نام گرفته، برجسته‌تر شود.
طهرانی افزود: تغییر الگوی کشت با تولید محصولاتی نظیر گل محمدی، زعفران و داروهای گیاهی در خمین آغاز شده اما نبود بازار فروش و ثبات قیمت از مشکلات فعالان و کارآفرینان است.

توسعه صنعتی خمین با سرمایه‌گذاری ۴۴ هزار میلیارد ریالی

توسعه ۷۳۰ هکتاری اراضی شهرک صنعتی خمین

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی گفت: ۱۳ هکتار زمین با اشتغالزایی ۱۰۱ نفر پارسال در شهرک‌ها و نواحی صنعتی خمین  به متقاضیان واگذار شد.
«طیب میرزایی» ادامه داد: ۱۰ هکتار زمین در شهرک صنعتی خمین باقی مانده و این میزان پاسخگوی متقاضیان واگذاری زمین است.
وی اضافه کرد: ۷۳۰ هکتار توسعه اراضی شهرک‌های صنعتی امسال، در استان مرکزی در دستور کار شرکت شهرک‌های صنعتی این استان است.

توسعه صنعتی خمین با سرمایه‌گذاری ۴۴ هزار میلیارد ریالی
 مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی گفت: واگذاری ۱۵۰ هکتار زمین به‌منظور توسعه شهرک صنعتی خمین و ۱۲۸ هکتار در ناحیه صنعتی شهید سعیدی شهابیه در سال تولید، پشتیبانی و مانع زدایی ها هدفگذاری شده است.

 تحقق سرمایه‌گذاری صنعتی چهار هزار و ۶۰ میلیارد ریالی در خمین
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت خمین گفت: ۱۰۴ میلیون ریال سرمایه‌گذاری بهار امسال با صدور یک پروانه بهره‌برداری در بخش صنعت این شهرستان محقق شد.
«محمدرضا سلیمانی» افزود: راه‌اندازی‌ این واحد هفت فرصت شغلی جدید در این شهرستان فراهم کرده است.

وی ادامه داد: ۱۲ جواز تاسیس صنعتی در زمینه تولیدات غذایی، شیمیایی و فلزی امسال در این شهرستان صادر شد که برآورد اشتغالزایی آن‌ها  ۱۶۵ فرصت کار است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت خمین اظهار داشت: مجموع سرمایه مورد نیاز برای راه ‌اندازی این واحدها در حوزه‌های مختلف صنعتی و تولیدی یک هزار و ۲۹۳ میلیارد ریال  است.
سلیمانی یادوآر شد: چهار هزار و ۶۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری پارسال در بخش صنعت این شهرستان انجام شد که نقش به‌سزایی در جهش تولید و اشتغال‌زایی داشته است.

توسعه صنعتی خمین با سرمایه‌گذاری ۴۴ هزار میلیارد ریالی

حمایت اصولی از کارآفرینان الفبای رونق صنعت در خمین
نماینده مردم خمین در خانه ملت گفت: تا زمانی که مشکل زیرساخت‌هایی نظیر برق و زمین در شهرک صنعتی این شهرستان رفع نشود، سرمایه‌گذار دست خالی برمی‌گردد و حمایت اصولی از کارآفرین باید در صدر امور واقع شود.
«علیرضا نظری» تاکید کرد: قیمت زمین در شهرک صنعتی امسال برای واگذاری به سرمایه‌گذار باید بر اساس قیمت سال قبل باشد تا کارآفرینان بلاتکلیف نمانند.
وی افزود: آب مورد نیاز واحدهای صنعتی در شهرک‌های صنعتی باید متناسب با نوع صنعت و سرمایه‌گذاری تعریف شود. 
نماینده مردم خمین در خانه ملت اظهار داشت: مشکلات سرمایه‌گذاران در شهرک‌های صنعتی باید در نشست هماهنگی استان حل شود و مشکلات در سطح وزارتخانه و قوانین از طریق نمایندگان مجلس پیگیری شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی گفت: رفع موانع رونق تولید به‌عنوان یکی از مولفه‌های تحقق شعار سال در اولویت اقدامات مجلس یازدهم است.
 نظری افزود: مجلس یازدهم با تشکیل کارگروه ویژه حمایت از تولید، موانع فرآیند تولید را جمع‌آوری کرده است.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: فرآیند دریافت مجوز، تسهیلات، تامین مواد اولیه، بازار فروش و تجاری سازی طولانی است .
نماینده مردم خمین در خانه ملت با اشاره به اینکه پتروشیمی خمین به‌زودی بهره‌برداری می‌شود، افزود: ساماندهی بخش‌های پایین دستی پتروشیمی خمین ضروری است و باید مدنظر قرار گیرد.
 

توسعه صنعتی خمین با سرمایه‌گذاری ۴۴ هزار میلیارد ریالی

۸۰ درصد اراضی زیر کشت گندم دیم خمین محصول ندارد

مدیر جهاد کشاورزی خمین گفت: ۸۰ درصد از اراضی گندم دیم این شهرستان در سال زراعی جاری به‌دلیل خشکسالی و کاهش نزولات جوی از انتفاع خارج شد.
« عباس ارشدی» افزود: ۳۴ هزار تن گندم در سال زراعی قبل از گندمکاران خمین خریداری شد و پیش‌بینی می‌شود امسال ۱۸ هزار تن گندم خریداری شود.
وی ادامه داد: خشکسالی در سال زراعی جاری به محصولات پاییزه گندم دیم و آبی خسارت وارد کرد و بر محصولات بهاره نظیر لوبیا نیز تاثیر گذاشته است.
مدیر جهاد کشاورزی خمین اظهار داشت: سطح زیرکشت لوبیا پارسال در این شهرستان چهار هزار و ۵۰۰ هکتار بود و پیش‌بینی می‌شود این میزان امسال به سه هزار و ۵۰۰ هکتار کاهش پیدا کند.
ارشدی، کاهش منابع آبی قنوات و چشمه‌ها را دلیل کاهش محصولات بهاره بیان کرد و گفت: بارندگی‌ در این شهرستان کاهش ۵۰ درصدی دارد و کشاورزان به سمت محصولات علوفه‌ای روی آورده‌اند.

توسعه صنعتی خمین با سرمایه‌گذاری ۴۴ هزار میلیارد ریالی

سویه توسعه صنعتی خمین باید با حوزه صنایع کم‌آب بر باشد
به گفته کارشناس اقتصاد در خمین، همجواری این شهرستان با تهران واستان اصفهان ظرفیت خوبی برای رشد صنعتی است.

« حمید سرمدی» ادامه داد: نبود منابع آبی و کشاورزی سنتی از دلایل عدم توسعه کشاورزی در خمین است.
وی گفت: این شهرستان تنها به قطب تولید محصول آب بری به نام لوبیا تبدیل شده است در حالی‌که کشورهای توسعه یافته از محصولاتی که آسیب رسان هستند دوری می کنند. 
این کارشناس اقتصاد بیان کرد: سرمایه انسانی، فیزیکی و اجتماعی در خمین وجود دارد اما استفاده حداکثری از این سرمایه‌ها موفق نبوده است.
سرمدی گفت: خمین هنوز نتوانسته در زمینه صنایع دانش بنیان اقدامی انجام دهد در حالی‌که بیشترین نیاز این صنعت به نیروی متخصص است.
وی افزود: مشوق‌های سرمایه‌گذاری در این شهرستان فرصتی استتثنایی برای جذب کارآفرینان است اما توسعه صنعتی نباید بدون توجه به کم آبی خمین پیش برود.
این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: شهرک‌های صنعتی و واحدهای تولیدی در بلند مدت به آب برای ادامه حیات نیاز دارند و خمین به صورت ۱۰۰ درصدی نتوانسته منابع آبی مورد نیاز صنایع را تامین کند. 
سرمدی تاکید کرد: مسئولان خمین اگر برای راه‌اندازی واحد صنعتی از نظرات و تحقیقات نیروهای متخصص استفاده کنند، سرمایه گذاری در این شهرستان هدفمند می‌شود.      
کارشناسان اقتصادی استان مرکزی بر این باورند که نگاه همه‌جانبه نگر به ظرفیت‌های بومی خمین و راهبری فرصت‌ها بر مبنای الگوی مدیریتی موثر و علمی و همخوان با شرایط خشکسالی باید با جدیت در این شهرستان اعمال شود چرا که جبران افت ذخایر زیرزمینی دشت خمین در بازه زمانی کوتاه و میان‌مدت امکان‌پذیر نیست.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.