جای بنیاد کرمانشاه‌شناسی در بین‌المللی کردن روز ملی کرمانشاه خالی است

ایرنا سه شنبه 05 مرداد 1400 - 09:32
کرمانشاه - ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه با اشاره به جای خالی رویدادهای بین‌المللی به مناسبت روز ملی کرمانشاه، گفت: راه‌اندازی بنیاد کرمانشاه‌شناسی می‌تواند این خلا را پر کند و اتاق بازرگانی آمادگی دارد متولی دبیرخانه این انجمن باشد.
جای بنیاد کرمانشاه‌شناسی در بین‌المللی کردن روز ملی کرمانشاه خالی است

به گزارش ایرنا؛ «کیوان کاشفی» روز سه‌شنبه به مناسبت پنج مرداد روز ملی کرمانشاه ضمن گرامیداشت این روز و یاد شهدای عملیات مرصاد، افزود: تنها چند استان کشور روز ملی به نام خود دارند و حضور کرمانشاه بین این استان‌ها بیانگر اهمیت نامگذاری روز ملی کرمانشاه و یادبود عملیات مرصاد است.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه استفاده از مجموع ظرفیت‌های استان در قالب روز ملی کرمانشاه نیازمند سازماندهی مناسب و مدیریت واحد است، خاطرنشان کرد: معتقدم تنها بخشی که می‌تواند مدیریت این سازماندهی را برعهده بگیرد بنیاد کرمانشاه شناسی است.

وی با بیان اینکه این بنیاد شاخه‌ای از بنیاد ایران شناسی است که از چند سال قبل صحبت‌ راه‌اندازی آن در کرمانشاه مطرح شد، اضافه کرد: متاسفانه آخرین باری که درباره این بنیاد اتفاقاتی رخ داد در سال‌های ۹۳ و ۹۴ بود و پس از آن هیچ اتفاق خاصی را شاهد نبودیم.

کاشفی با اشاره به اهمیت راه‌اندازی و تقویت این بنیاد و گردآوری نخبه‌های علمی و تخصصی و افراد سرشناس کرمانشاهی که بسیاری از آنها چهره ملی هستند در آن، تاکید کرد: اتاق بازرگانی کرمانشاه این آمادگی را دارد که متولی دبیرخانه بنیاد کرمانشاه ‌شناسی باشد و چنانچه هزینه‌هایی در این زمینه لازم است پرداخت کند.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه اساسنامه و چارچوب‌های فعالیت این بنیاد مشخص است، اضافه کرد: تنها کاری که باید انجام دهیم این است که افراد نخبه کرمانشاه در زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی، رسانه‌ای، روحانیت، هنری را در این بنیاد جمع کنیم.

به گفته رئیس اتاق کرمانشاه این افراد باید در طول سال تولید ایده و محتوا داشته باشند تا بتوانیم خروجی آن را در قالب برگزاری رویدادهای ملی و بین المللی برای روز ملی کرمانشاه شاهد باشیم.

کاشفی معتقد است با این کار کرمانشاه از بُعد اقتصادی، فرهنگی، سیاسی از ظرفیت‌های روز ملی کرمانشاه بیش از پیش استفاده خواهد کرد.

مرصاد عملیاتی بی سابقه در طول ۲۰۰ سال اخیر

وی از عملیات مرصاد به عنوان یک رویداد که طی ۲۰۰ سال گذشته در تاریخ کشور بی‌سابقه بوده یاد کرد و افزود: این عملیات به نوعی آخرین نقطه جنگ تحمیلی در کرمانشاه بود و همانگونه که جنگ در کرمانشاه آغاز شد با شکست عراق ‌و منافقین در عملیات مرصاد، در همین استان نیز خاتمه یافت.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با اشاره به رشادت‌هایی که در عملیات مرصاد در کرمانشاه صورت گرفت، گفت: این پیروزی بزرگ که در تاریخ پنجم مرداد رقم خورد باعث شد این روز به نام روز ملی کرمانشاه ثبت شود و این نامگذاری بیانگر اهمیت این رویداد بزرگ ملی است.

کاشفی ابراز امیدواری کرد، روز ملی کرمانشاه در آینده نزدیک به صورت رسمی نیز در تقویم کشور ثبت شود.

ابعاد مختلف روز ملی کرمانشاه را در کنار هم ببینیم
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه سپس به ۲ بُعد مهم روز ملی کرمانشاه اشاره کرد که باید در کنار یکدیگر دیده شوند و ادامه داد: از آنجایی که نامگذاری روز کرمانشاه بر اساس سبقه عملیات نظامی مرصاد است لازم است بعد نظامی آن بیش از پیش تقویت و ترویج شود.

به گفته کاشفی ترویج بُعد نظامی روز ملی کرمانشاه باید به گونه‌ای باشد که کرمانشاه در عرصه ملی و بین‌المللی با این رویداد شهره شود.

وی اظهار کرد: همانگونه که بزرگانی مانند ستارخان و باقرخان به نمادهای ملی برای خطه آذربایجان تبدیل شدند ما نیز باید بزرگان و شهدای این عملیات را در عرصه ملی و بین المللی معرفی کنیم.

وی همچنین بر لزوم گرامیداشت جایگاه افرادی که در عملیات مرصاد بسیار مثمر ثمر بودن نیز تاکید کرد.

رئیس اتاق کرمانشاه با بیان اینکه به موازات بُعد نظامی روز ملی کرمانشاه باید ابعاد دیگران آن از جمله ابعاد فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نیز در نظر گرفته شود، اضافه کرد: متاسفانه طی سال‌های اخیر به این بخش آنطور که باید توجه نشده است.

وی معتقد است اگرچه سابقه نامگذاری روز ملی کرمانشاه چندان طولانی است نیست و به دو، سه سال بعد از جنگ تحمیلی برمی‌گردد اما در این مدت آنطور که باید به ظرفیت‌های روز ملی کرمانشاه پرداخته نشده است.

روز ملی کرمانشاه فرصتی برای بین‌المللی کردن استان

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه در ادامه با تاکید بر لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت روز ملی کرمانشاه برای معرفی استان هم در عرصه ملی و هم بین‌المللی، یادآور شد: متاسفانه کرمانشاه استان بین‌المللی نیست و کمتر شاهد آن هستیم که به جز در زمینه‌های اقتصادی و تجاری که گاهی به دعوت اتاق بازرگانی هیات‌های خارجی به کرمانشاه می‌آیند تعاملات بین‌المللی دیگری در بعد فرهنگی، هنری، اجتماعی داشته باشیم.

کاشفی روز ملی کرمانشاه را فرصت مناسبی دانست تا بتوان با اتکا بر آن کرمانشاه را میزبان رویدادهای متعدد علمی و تخصصی بین‌المللی کرد.

وی یکی دیگر از ظرفیت‌های استان که می‌تواند در قالب روز ملی کرمانشاه به کشور و دنیا معرفی شود را جاذبه‌های گردشگری و توریستی استان اعلام کرد و افزود: کرمانشاه می‌تواند حلقه اول و یکی از قطب‌های گردشگری کشور باشد زیرا نسبت به بسیاری از استان‌های دیگر کشور که در حوزه گردشگری خوب کار کردند ظرفیت‌های بسیار بیشتری دارد.

کاشفی اظهار کرد: روز ملی کرمانشاه همچنین فرصتی برای معرفی بیش از پیش قابلیت‌های تجاری و اقتصادی استان نیز هست.

وی با بیان اینکه کرمانشاه از دیرباز در مسیر جاده ابریشم قرار گرفته و امروز بزرگترین دروازه تعاملات ایران با عراق و در آینده نه چندان دور با سوریه، لبنان و مدیترانه است، افزود: پرداختن به ظرفیت‌های اقتصادی کرمانشاه می‌تواند باعث شکوفایی استان شود.

کرمانشاه ۳۰هزار ایثارگر دارد

به گزارش ایرنا؛ رزمندگان اسلام در عملیات غرورآفرین مرصاد سه روز در برابر منافقان مقاومت کردند و سرانجام در پنجم مرداد ۱۳۶۷ خورشیدی شکست سختی بر آنان وارد ساختند که نزدیک به یک هزار و ۵۲۳ تن از افراد آنها را کشته، ۲ هزار و ۳۰۰ تن زخمی شدند و ۳۰۵ تن هم به اسارت درآمدند.

همچنین از تجهیزات جنگی این گروهک بیش از ۱۲۰ دستگاه تانک، ۴۰۰ دستگاه نفربر، ۹۰ قبضه خمپاره ‌انداز ۸۰ میلی‌متری، ۱۵۰ قبضه خمپاره ‌انداز ۶۰ میلی‌متری و ۳۰ قبضه توپ ۱۰۶ میلی‌متری از میان رفت.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و ۱۷ و ۵۰۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده از آن کرمانشاه است.

بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی‌ دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول‌ الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلع‌الفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.