دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز چهارشنبه به نقل از دکتر امیررضا صالح مقدم افزود: طبق مقررات پرونده همکاران متوفی در حوزه پرستاری در اختیار سازمانهای ذیربط قرار گرفته تا مراحل رسیدگی و قرار گرفتن آنان در لیست شهدای مدافع سلامت انجام شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر در مراکز درمانی زیر پوشش این دانشگاه هشت هزار و ۲۰۰ پرستار با مدرک مقاطع مختلف تحصیلی فعالیت می کنند.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نیمی از پرستاران دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در بخش های کرونایی خدمت کرده اند و بقیه به دلیل ابتلا به بیماریهای زمینه ای و سایر بیماریها از حضور در بخش های کرونایی معاف شده اند.
وی افزود: استاندارد تعداد پرستاران به ازای هر تخت محاسبه می شود که در این حوزه کشور ما از استانداردهای جهانی پایین تر است و دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به دلیل وسعت جغرافیایی و تعداد بیماران بیشتر در حد استانداردهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیست.
صالح مقدم ادامه داد: استاندارد نبودن نسبت تعداد بیماران به پرستاران، بر روی نحوه و کیفیت ارائه خدمات پرستاری تاثیرگذار است.
وی گفت: پرستاران در این برهه از تاریخ نشان دادند که به جز توانمندی، دانش و مهارت از لطافت روحی بسیار برخوردارند و سلامتی دیگران را مقدم بر سلامتی خود می دانند.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تعداد پرستاران کمتر از نیاز جامعه است و همین موضوع باعث دشواری و فشردگی کار آنها می شود افزود: علاوه براین با توجه به محدودیت های اقتصادی و مالی شاید برخی از مطالبات صنفی و حقوقی آنها نیز باقی مانده است.
وی ادامه داد: این دانشگاه تاکنون در قالب کارانه و اضافه کار مبالغی را به پرستاران پرداخت کرده است که در مقایسه با کل کشور دانشگاه علوم پزشکی مشهد از وضعیت مناسبی برخوردار است.
۸۰ درصد جمعیت استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و به بقیه جمعیت این استان از طریق دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور خدمات رسانی میشود.