به گزارش ایرنا رضا روشنپور روز چهارشنبه در نشست خبری در اهواز بیان کرد: هزینه ساخت این دستگاه ۳۵ میلیون ریال است در حالی که قیمت هر دستگاه باسیم که هم اکنون در کشور از آن استفاده میشود ۱۲۰میلیون ریال است.
وی گفت: برای تولید انبوه این دستگاه که تنها در برخی از کشورهای پیشرفته دنیا استفاده میشود، با مشکل روبه رو هستیم و انتظار داریم که مسوولان خوزستان به ویژه استاندار ورزش دوست در این زمینه به ما کمک کند.
هدف از تولید دستگاه بیسیم درآمدزایی نیست
وی افزود: هدف ما از تولید این دستگاه درآمدزایی نیست بلکه به دنبال پیشرفت این رشته ورزشی هستیم. برای تولید این دستگاه و تجهیز چند هیات شهرستانی، به اعتبار نیاز داریم؛ امیدوارم با توجه به اینکه ساخت این دستگاه افتخاری برای خوزستان است، مسوولان استان در بحث مالی به ما کمک کنند.
وی با بیان اینکه شمشیربازی خوزستان به لحاظ نیروی انسانی حرفی برای گفتن ندارد و باید در این خصوص فعالیت بیشتری صورت گیرد گفت: اولویت ما گسترش این رشته در سطح استان و افزایش جامعه آماری شمشیربازی خوزستان است. در گذشته فرهنگی به غلط جا افتاده بود که شمشیربازی یک رشته گرانقیمت است و این موضوع مانع ورود نوجوانان و جوانان به این رشته شد در حالی که برای فعالیت در تمامی رشتهها باید هزینه شود. به عنوان مثال اکنون در حال برگزاری یک دوره شمشیربازی هستیم که تنها ۱۰ نفر ثبتنام کردهاند.
رییس هیات شمشیربازی خوزستان به خرید برخی تجهیزات برای فعالیت علاقه مندان به این رشته اشاره کرد و افزود: پیش از این یک باور غلط در ذهن مردم به وجود آمده بود که برای فعالیت در این رشته باید ۲۰۰ میلیون ریال هزینه کرد در حالی که یک فرد با مبلغ ۲۰ میلیون ریال هم میتواند به صورت حرفهای در این رشته فعالیت کند.
روشن پور با بیان اینکه شمشیربازی در وضعیت اقتصادی موجود، رشته ورزشی ارزانی است ادامه داد: هم اکنون برنامههای آموزشی سرلوحه کار این هیات است و تاکنون چند دوره تئوری مربیگری و کارگاه آموزشی ویژه آقایان و بانوان برگزار کردهایم. همچنین مجوز برگزاری دوره درجه سه مربیگری اسلحه "اپه" را هم گرفتیم که به زودی برگزار خواهد شد.
وی گفت: در زمینه کشف استعدادها روی آموزش و پرورش، حساب ویژهای باز کرده بودیم اما با شیوع کرونا و تعطیلی مدارس با مشکل روبه رو شدیم. بنا داریم از طریق برگزاری فراخوان، مقوله استعدادیابی را دنبال کنیم اگرچه برای این کار نیاز به بودجه و فرهنگسازی داریم.
وی بیان کرد: استاندار خوزستان در بحث خرید تجهیزات شمشیربازی قولهایی به ما داد که امیدواریم هر چه زودتر عملیاتی شود.
رییس هیات شمشیربازی خوزستان همچنین افزود: در تاریخ شمشیربازی خوزستان تنها اهواز، آبادان و خرمشهر در این رشته فعال بوده اند. اکنون آبادان و خرمشهر تنها نقاط فعال ما هستند اما چون این ۲ شهرستان زیر نظر منطقه آزاد اروند قرار گرفتند، از هیات شمشیربازی خوزستان جدا شدهاند.
وی گفت: دنبال فعال کردن هیاتهای شمشیربازی مسجدسلیمان، هفتگل، ایذه و رامهرمز هستیم. ما نمیخواهیم به طور صوری برای کسی، حکم رییس هیات شهرستان صادر کنیم بلکه انتظار داریم وقتی هیاتی را فعال میکنیم با قدرت کار کند. قصد داشتیم هیات دزفول را نیز راه اندازی کنیم اما رییس اداره ورزش و جوانان این شهرستان به ما گفت که نیازی به هیات شمشیربازی نداریم.
روشن پور در پاسخ به این سوال که آیا سه میلیارد ریالی که قرار بود از سوی ادارهکل ورزش و جوانان خوزستان به هیات شمشیربازی واگذار شود، اختصاص یافت یا خیر افزود: مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان در این زمینه قولهایی داده است و فدراسیون نیز عنوان کرده، در صورتی که این پول به حساب هیات واریز شود در نخستین مسابقات بین المللی شمشیربازی که برپزار خواهد شد، همراه با تیمملی برای خرید تجهیزات شمشیربازی اعزام شوم. امیدوارم این پول زودتر در اختیار ما قرار بگیرد تا بتوانیم اقدام به خرید تجهیزات شمشیربازی کنیم.
وی با بیان اینکه در رشته شمشیربازی خیلی زود میتوانیم به نتیجه برسیم گفت: برخی استانها همچون آذربایجان غربی سه، چهار سال از فعالیتشان میگذرد اما اکنون جزو استانهای اول تا سوم کشور هستند. پس اگر بتوانیم در جذب نیروی انسانی موفق باشیم، در یک بازه زمانی ۲ ساله، میتوان شاهد درخشش ورزشکاران استان در میادین مختلف بود زیرا ظرفیت شمشیربازی خوزستان کم نیست. استانی مثل یزد با ۸۰۰ هزار نفر جمعیت، اکنون ۸۰۰ شمشیرباز دارد، در حالیکه جامعه آماری شمشیربازی خوزستان با وجود پنج میلیون نفر جمعیت، تنها ۵۰ نفر است و همین امر موجب شده تا رتبه پایینی در کشور داشته باشیم.
رییس هیات شمشیربازی خوزستان افزود: تمرکزمان روی سنین پایه است و قصد داریم ۲ جشنواره استعدادیابی عمومی را برای کشف استعدادها برگزار کنیم. همچنین از طریق بیلبوردهای شهری، قصد تبلیغ رشته شمشیربازی را داریم تا بتوانیم سهمی از ۳۰۰ مدال مدال تقسیم شده در این رشته داشته باشیم.
وی گفت: قصد داریم رشته شمشیربازی ویژه معلولان را که در پاراالمپیک فعال است، با همکاری هیات جانبازان و معلولان راه اندازی کنیم همچنین با توجه به سواحل فراوانی که در استان وجود دارد فعالیت شمشیربازی ساحلی را آغاز کنیم.
با کمبود داور و مربی روبه رو هستیم
روشن پور افزود: ورزشکارانی که قبلا در این رشته فعال بودند، به دلیل بی مهری هیات های قبلی، انگیزه خود را از دست داده و از این رشته کناره گیری کردند و همین موضوع باعث شده تا با کمبود داور و مربی در این رشته روبه رو باشیم. ما دست از تلاش برنمیداریم تا نتیجه بگیریم و در این راه از رسانه ها درخواست می کنم در کنار ما باشند.