« بهروز اکرمی» روز سهشنبه در نشست کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی گفت: بهرهگیری حداکثری از ظرفیت حوزه اجرایی و نهادهای غیردواتی برای پیشبرد امور کودکان و سالمندان امری حیاتی است و باید وظایف دستگاههای اجرایی به خوبی ترسیم، اجرا و نظارت شود.
وی بیان کرد: سالمندان و کودکان ۲ قشر مهم از جامعه هستند که نیازها و مشکلات آنان باید به درستی پی گرفته شود و گفتمان سازی اثربخش و عملیاتی کردن تصمیمات صحیح از موضوعاتی است که باید در این بخش بیش از پیش مدنظر باشد.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی هم در این نشست گفت: مقوله شهر دوستدار سالمند از سال ۲۰۰۷ در جهان مطرح شد که در این راستا تاکنون اقدامات خوبی در کشور و استان مرکزی صورت گرفته است.
« زهرا امینی» افزود: کلانشهر اراک بهعنوان شهر دوستدار سالمند استان مرکزی معرفی شده که در این راستا از سال ۹۴ تاکنون نشستهای زیادی برگزار شده است.
وی بیان کرد: سند ملی سالمندان کشور توسط شورای ملی سالمندان بهزیستی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بهزیستی تهیه شده که این سند به تمام دستگاههای اجرایی استان ابلاغ شده است.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی ادامه داد: برخی دستگاهها اقداماتی در این خصوص داشتهاند اما شمار دیگر بهدلیل مشکلات مالی اقدامی انجام ندادهاند که نیاز است سازمان مدیریت و برنامهریزی اعتباری را در این خصوص اختصاص دهد.
امینی اظهار داشت: تقویت تشکلهای سالمندی در استان مرکزی ضروری است زیرا تنها یک بنیاد در استان فعال است.
وی گفت: صدور مجوز این تشکلها با بهزیستی است و این آمادگی برای متقاضیان در این خصوص وجود دارد.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی اضافه کرد: ظرفیت این استان برای نگهداری شبانهروزی از سالمندان تکمیل شده اما در مراکز روزانه آمادگی صدور مجوز وجود دارد.
معاون دفتر امور بانوان وخانواده استانداری مرکزی در این نشست گفت: در دهههای اخیر سیاستگذاری در حوزه حقوق کودک و نوجوان در جهان وکشور صورت گرفته است.
« فاطمه فراهانی» افزود: در راستای اهداف تعیین شده برای حقوق کودکان بولتن کودک در استان مرکزی تهیه شده است.
وی بیان کرد: بر اساس سرشماری سال ۹۵، جمعیت زیر ۱۸ سال استان مرکزی ۳۹۰ هزار و ۳۷ نفر است که به نسبت جمعیت کل استان، سهم ۲۷ درصدی دارد.
معاون دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی ادامه داد: تفرش با ۲۲ درصد کمترین و ساوه با ۳۱ درصد بیشترین میزان جمعیت کودک استان را دارند.
فراهانی اظهار داشت: از سال ۹۵ تا ۹۹، علت مرگ و میر کودکان زیر ۱۸ سال در استان مرکزی رصد شده که ۳۱ درصد مربوط به سوانح وحوادث، ۱۶ درصد بیماریهای تنفسی، ۱۸ درصد سایر بیماریها و ۱۳ درصد حوادث طبیعی بوده است.
وی گفت: سه هزار و ۱۸۰ کودک بیسرپرست زیر پوشش سازمانهای حمایتی استان مرکزی هستند که یک هزار و ۵۴۶ نفر آنان دختر و یکهزار و ۶۳۴ نفر پسر است.
معاون دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی اضافه کرد: تعداد کودکان بد سرپرست زیر پوشش نهادهای حمایتی این استان ۳۳۲ نفر است که ۱۷۲ نفر آنان دختر و ۱۶۰ نفر پسر است.
فراهانی عنوان کرد: کودکان دارای مادر سرپرست زیر پوشش نهادهای حمایتی ۷۵۶ نفر است که ۳۹۷ نفر پسر و ۳۵۹ نفر پسر است.
وی گفت: سه هزار و ۴۰۱ کودک معلول استان مرکزی نیز از حمایتهای نهادهای حمایتی برخوردار هستند که یکهزار و ۵۲ نفر آنان جسمی حرکتی، ۳۶۴ نفر مشکل شنوایی، ۱۲۳ نفر اوتیسم و یک هزار و ۸۶۲ نفر دارای معلولیت ذهنی، بینایی، اعصاب و روان و ستون هستند.
معاون دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی افزود: شمار کودکان کار زیر پوشش نهادهای حمایتی در این استان ۱۸۷ نفر است که ۲۷ نفر از آنان دختر و ۱۶۰ نفر پسر است.
فراهانی عنوان کرد: ۲۱ درصد از کودکان کار وخیابانی استان مرکزی در ساوه و ۷۹ درصد در اراک است.
وی گفت: بحث سو تغذیه کودکان یکی از سیاستهای آموزش و پرورش است که در این راستا ۹۴ هزار و ۸۹۱ دانشآموز شناسایی شده که ۴۴ هزار و ۸۶ نفر دختر و ۵۰ هزار و ۸۰۵ نفر پسر است.
معاون دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی ادامه داد: جمعیت بازماندگان از تحصیل سال ۹۹ این استان ۸۸۶ نفر بوده که نیاز است تدابیر لازم حمایتی برای آنان صورت گیرد.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.