خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: اهداف رژیم صهیونیستی، انگلیس و آمریکا از سناریوی زدن نفتکش اسرائیلی چیست؟ این سؤالی است که باید بدان پاسخ داده شود. میتوان این اهداف را در موارد ذیل خلاصه کرد.
۱. کاملاً واضح است که صهیونیستها؛ اقدام به یک عملیات هماهنگ در خلیج فارس نمودهاند که با انفجار در یک نفتکش صهیونیستی و کشته شدن دو تبعه رومانیایی و انگلیسی آغاز شد و پس از آن بیانیههای حمایت از رژیم صهیونیستی از سوی وزیر خارجه انگلیس، آمریکا؛ کانادا، رومانی و ناتو و تهدید انگلیس و آمریکا به پاسخ جمعی منتشر شد.
۲. صهیونیستها در خودزنی و سناریوهای نظامی و فریب مسبوق به سابقه میباشند و چنانچه در خاطرات گلدا مایر نخست وزیر این رژیم آورده شده؛ کشتی اتباع مهاجرت معکوس یهودی از اسرائیل را به دستور وی توسط موساد منفجر کردند و فلسطینیها را محکوم کردند ولی هدفشان جلوگیری از روند مهاجرت معکوس از سرزمینهای اشغالی بود.
۳. گفته شده ربوده شدن تعدادی کشتی اماراتی و دیگر کشورها نیز در بندر فجیره صورت گرفته است در حالی که بندر فجیره در اختیار نیروی دریایی آمریکا است!
این فشارها با چند هدف صورت میگیرد:
۱- صهیونیستها میخواهند بهانهای برای زدن نفتکشهای ایرانی در سواحل سوریه و لبنان داشته باشند و چون در جنگ دریایی از محدودیت برخوردارند، بدنبال بسیج ارتش آمریکا و دیگر کشورها هستند.
۲- آمریکاییها این وقایع را فشاری به دولت جدید ایران برای مذاکرات برجامی و پذیرش مذاکره در مورد پهپادها و نفود منطقهای ایران میدانند.
۳- آمریکاییها برای فشار به ایران به یک فضای تهدیدانگاری ایران و اجماع سازی جدی تر نیازمند هستند. اجماع هستهای با توجه به تقصیر آمریکا در ادامه تحریمها و نقض برجام از مشروعیت چندانی برخوردار نیست و باید با اضافه کردن تهدید انگاری نظامی از ایران به روسیه و چین و افکار عمومی دنیا برای فشار بیشتر به ایران بهانهای جدید ایجاد کنند زیرا مساله هستهای ایران از ظرفیت تهدید انگاری مطلوبی برخوردار نیست.
نه ایران نه هیچیک از متحدینش در عملیات هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستها دخالتی نداشتهاند بندر فجیره نیز در اختیار ارتش آمریکا است پس این موضوع یک سناریوی ساختگی با مدیریت صهیونیستی انگلیس و آمریکا برای ایجاد ائتلاف و فشار و اجماع سازی جدید و تحریمهای جدید برای فشار بیشتر به دولت جدید است.
به نظر میرسد آمریکاییها میخواهند از قدرت و تهدید نظامی خود و راه انداختن یک جنگ محدود مانع صادرات و فروش فرآوردههای نفتی و پتروشیمی و مشتقات نفتی ایران به شرق آسیا و چین شوند.
۴- هدف دیگر فشار به ایران برای ممانعت از حملات حشد شعبی عراق به نظامیان آمریکایی و اخراجشان از عراق است.
بنابراین بنظر میرسد با توجه به این رویدادها مطالبه برای اخراج نیروهای آمریکایی در منطقه باید افزایش یابد.
مشتاقی کارشناس ارشد خاورمیانه