تقی نادری روز پنجشنبه درگفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهارداشت: سواد آموزی ثمره انقلاب اسلامی و میراث ماندگار بنیانگذارجمهوری اسلامی و مورد حمایت مقام معظم رهبری است.
وی خاطرنشان کرد: سواد آموزی بخشی ازنظام تعلیم وتربیت است زیرا این مجموعه مهم زمینه بسط و گسترش فرهنگ اسلامی و ایجاد فرصت دوم آموزش را دربین بزرگسالان بی سواد و کم سواد بوجود می آورد.
نادری بیان داشت: سوادآموزی ازشاخص های مهم توسعه انسانی و جوامع به شمار می رود چون درکاهش نرخ بی سوادی نقش بسزایی دارد.
وی یادآورشد: افزایش نرخ باسوادی گروه ۶ سال و بالاتردر سال گذشته ۹۳.۴ بوده که در سالجاری ۹۳.۶ هدفگذاری شده و همچنین افزایش نرخ باسوادی گروه سنی ۱۰ سال و بالاتر ۹۳.۲ در سال ۹۸ بوده که امسال هدفگذاری آن۹۳.۴ است.
وی تصریح کرد: درسال ۹۸ افزایش نرخ باسوادی گروه سنی ۱۵ سال و بالاتر ۹۲.۷ بوده که امسال ۹۲.۹می باشد و نرخ با سوادی گروه سنی ۴۹-۱۰ درسال گذشته ۹۸.۷ بوده که درسال ۹۹ هدفگذاری آن ۹۷.۹ است.
نادری اضافه کرد: جمع کل درصد حجم ابلاغی و جذب سواد آموز در سه دوره سوادآموزی، انتقال و تحکیم سواد در سال گذشته ۷ هزارو ۱۳۳ نفر بوده که هدفگذاری آن برای سال ۹۹ با توجه به وضعیت تداوم شیوع ویروس کرونا ۵ هزار و ۹۳۱ نفراست.
وی عنوان کرد: دربخش جذب و آموزش سواد به اتباع خارجی درقالب طرح کمیساریا، ریلیف و سایر اتباع درسال گذشته یک هزارو ۱۸۷ بود که امسال برای یک هزار و ۷۱ نفرهدفگذاری شده است.
وی ادامه داد: ۶ مرکز یادگیری محلی درالبرز فعال است که درسال گذشته ۴۶۷ سوادآموز را زیر پوشش برنامه های آموزشی – مهارتی قراردادند که درسالجاری ۳۵۵ نفرپیش بینی شده است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش البرزگفت: آموزش عملی سواد به سوادآموزان درسال گذشته ۷ هزار و ۱۳۳ نفربوده که امسال با توجه به وضعیت کرونایی برای ۲ هزار و ۹۰ نفرپیش بینی شده است.
وی برگزاری نشست ها و تشکیل حلقه های کتاب خوانی، مسابقات انشاء نویسی، آموزش مقدماتی رایانه، تبلیغ و ترویج فعالیت های سوادآموزی، نشست های تخصصی و توسعه همکاری با دستگاه های برون سازمانی را از دیگربرنامه های حوزه سواد آموزی در سال ۹۹ برشمرد.
نادری، تولید ۱۷۶ محتوای آموزشی کتب دوره های سوادآموزی به صورت الکترونیکی با همکاری آموزش دهندگان براساس برنامه تنظیم و ابلاغ شده به نواحی و مناطق هشتگانه آموزش و پرورش البرز را ازدیگر فعالیت های حوزه سوادآموزی استان ذکر کرد.
وی شناسایی افراد بی سواد، جلب همکاری همه جانبه دستگاه های مسوول و مشارکت مردم و مدیران مدارس و بخش غیردولتی برای جذب و آموزش گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال با اولویت مناطق محروم و حاشیه شهر را محورهای مهمی برشمرد که تخقق آن درالبرزنیاز به همراهی بیشتر دارد.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش البرز، تنویر وترغیب افکارعمومی برای ارتقاء سواد، توسعه و تقویت مراکز یادگیری محلی، توانمندسازی نیروی انسانی شاغل درحوزه سوادآموزی و تقویت نظارت برفرآیند های اجرایی را دراین استان ضروری دانست.
نادری گفت: همزمان با هفته گرامیداشت سوادآموزی اجرای ۲۰ برنامه شاخص فرهنگی –آموزشی با هدف کیفیت بخشی، ایجاد انگیزه و سوق دادن سوادآموزان به سوی تحکیم سواد و تحصیلات تکمیلی در کنارفراگیری مهارت های زندگی و حرفه ای در استان البرزآغاز شد.
نهضت سوادآموزی هفتم دی ماه سال ۱۳۵۸ به فرمان معمارکبیرانقلاب اسلامی با هدف ریشه کنی بیسوادی در کشور تشکیل شد که تا کنون افراد زیادی با شرکت درکلاس های سواد آموزی از نعمت ارزشمند خواندن و نوشتن بهره مند شده اند.
یکم تا هفتم دی ماه به نام هفته سواد آموزی نامگذاری شده است.