به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آئین بزرگداشت روز خانواده و تکریم بازنشستگان در حالی با حضور مسئولان در مرکز استان کردستان برگزار شد که این قشر زحمتکش به جای دغدغه حضور در این مراسم، دغدغههای دیگری داشتند؛ آنان از یک سو مشکلات مالی، کمبود حقوق، مشکل مسکن، بیماری و پوششهای ضعیف بیمههای درمانی بازنشستگان داشتند و از سوی دیگر حس بیتوجهی به تجربیاتشان، عدم کارایی و بلاتکلیف بودن و به یکباره رها شدن آنها را رنج میداد.
گرچه برگزاری مراسم تکریم بازنشستگان امری پسندیده و قابل تقدیر بوده اما کاش مسئولان حاضر جز عکس یادگاری گرفتن، خبرهایی خوشی هم برای این قشر داشتند و بعد از این مراسمات نیز همواره در طول سال به دغدغهها و مشکلات آنان توجه میشد، کاش اگر مسئولان توانایی حل مشکلات این گنجینههای ارزشمند را ندارند حداقل از سالها تجربیاتشان استفاده و کرامت و منزلتشان را حفظ میکردند.
بازنشستگان حاضر در این مراسم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم «معیشت» را مهمترین دغدغه بازنشستگان خواندند و میگفتند: آیا با این حقوق بخور و نمیر در این اوضاع نامناسب اقتصادی میتوان زندگی عزتمندانه کرد.
آنان با تأکید بر اینکه بالاترین انتظار ما بهبود وضعیت زندگی و ارتقاء معیشت است؛ افزایش حقوق، حل مشکلات درمانی و بیمهای را جزو دیگر انتظاراتشان بیان کردند.
پیرمرد 60 ساله با بیان اینکه بازنشستگان قشری آسیبپذیر بوده که باید با فراهم کردن امکانات و تسهیلات بیشتر، آرامش را به زندگی آنها هدیه کرد، گفت: میزان حقوق دریافتی بازنشستگان با توجه به رفت و آمد زیاد اعضای خانواده، تأمینکننده نیازهای آنها نیست و این یکی از مهمترین دغدغههایی بوده که روزانه ما را عذاب میدهد.
این بازنشسته کردستانی با بیان اینکه بازنشستگان با مشکلات متعددی روبهرو و اکثرمان پس از سالها خدمت دنبال دریافت وام هستیم، افزود: فراهم کردن امکانات رفاهی، تفریحی و سفرهای سیاحتی و همراه بودن همسران در این مسافرتها میتواند در آرامش و روحیه بازنشستگان تأثیر بهسزایی داشته باشد.
محمد احمدی، مدیر صندوق بازنشستگی استان کردستان در این مراسم، ضمن ارائه گزارشی مختصر از فعالیتهای صندوق بازنشستگی کشوری اظهار داشت: به نوبه خودم به عنوان عضو کوچکی از جامعه بزرگ بازنشستگان استان این روز مبارک را خدمت کل بازنشستگان و خانوادههای این عزیزان تبریک عرض میکنم.
وی با اذعان به اینکه به دلیل رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی، مراسم با حضور تعدادی محدود از بازنشستگان برگزار شد، افزود: خانواده، کوچکترین و مهمترین نهاد اجتماعی هر کشوری بوده و مهمترین رکن اساسی آن پیشکسوتان و بزرگان است که باید همواره جایگاه آنان حفظ شود.
محمد احمدی، مدیر صندوق بازنشستگی استان کردستان با بیان اینکه بازنشستگان و پیشکسوتان ستون هر خانوادهای هستند و خانواده با حضور این عزیزان خانواده است، تصریح کرد: امیدوارم هیچ خانهای بدون ستون نباشد و فرهنگ احترام و تکریم بازنشستگان روز به روز در جامعه نهادینه شود.
وی با اشاره به اینکه تعداد بازنشستگان کشوری استان کردستان در حال حاضر 25 هزار و 416نفر است، خاطرنشان کرد: در مهرماه سال 1399 همسانسازی حقوق بازنشستگان انجام شد و در حال حاضر میانگین حقوق بازنشستگان بعد از اجرای همسانسازی حدود 7 میلیون تومان است.
احمدی از بهرهبرداری خانه امید بازنشستگان شهرستان سنندج تا یک ماه آینده و خانه امید بازنشستگان شهرستان سقز تا سه ماه آینده خبر داد و بیان کرد: بنده معتقدم یکی از معیارهای ارزیابی عملکرد مدیران دستگاههای اجرایی باید میزان تکریم بازنشستگان باشد و مدیر خوب مدیری است که حرمت و تکریم بازنشستگان را در اولویت خود قرار دهد.
گفتنی است؛ در پایان این مراسم تعدادی از بازنشستگان شاعر و هنرمند به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و از 16 بازنشسته نمونه و نخبه استان در شش محور علوم، آموزش و پژوهش، فرهنگ و هنر، کارآفرینی و اشتغال، فعالیتهای اجتماعی و عامالمنفعه، فعالیتهای ورزشی و تندرستی و ایثارگری و فداکاری تقدیر شد.
حال که فهرستی از تنگناها و دغدغههای بازنشستگان پیشروی مسئولان قرار دارد، انتظار میرود که با مدیریت صحیح و به تدریج به رفع دغدغههای این قشر تلاشگر اقدام کنند تا روزگار آنان در آرامش و به دور از هر گونه دغدغهای طی شود، هر چند که این راه بس دشوار و طولانی است.
انتهای پیام/483/س