غلامحسین تیموری روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: همچنین امسال شاهد واردات ۵٣١ هزار و ٩٧٠ تن برنج، گندم و کنجد و ترانزیت ٢٣ هزار و ۴۴٧ تن انواع محصولات کشاورزی پس از اعمال مقررات بهداشتی گیاهی در مرزهای رسمی استان بودیم.
وی ادامه داد: افزونبر ٣۵ هزار تن انبه از مقصد پاکستان از طریق مرزهای رسمی در میرجاوه و دشتیاری وارد استان شده و پساز اعمال مقررات قرنطینهای به سطح کشور ارسال شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان عمده ترانزیت محصولات کشاورزی مرزهای استان را به کشورهای عراق، ترکیه، آذربایجان، عراق وکشورهای عربی ذکر کرد.
وی خاطر نشان کرد: هفت مرکز قرنطینه گیاهی در سیستان و بلوچستان فعال است.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب خواستگاه متنوع ترین میوه های گرمسیری کشوراست به طوری که در تولید برخی میوه ها در ایران بیرقیب است.
چیکو یکی از درختان میوه مناطق گرمسیری است که در شهرستان های جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط اقلیمی گرم و مرطوب بخوبی رشد میکند که هم مصرف خوراکی و هم دارویی دارد.
درخت چیکو رشد نسبتا کمی دارد ولی دارای عمر طولانی و در مقابل بادهای شدید نیز مقاوم است و خشکسالی متوالی را بخوبی تحمل می کند و از نظر تحمل به میزان شوری خاک نیز مشابه درختان خرما است.
میوه چیکو به دو شکل گرد و تخم مرغی است که در زمان نارس بسیار سفت و غیرقابل مصرف است و طعم شیرینی آن شبیه گلابی است، هم تازه خوری دارد و هم در تهیه شیرینی، سالاد و دسر مورد استفاده قرار میگیرد.
میوه درخت چیکو مصرف خوراکی دارد اما از بخش های مختلف آن مثل گل ها، برگ ها، میوه نارس، پوست و بذر چیکو نیز به عنوان دارو استفاده میشود.