تشدید کنترل بهداشتی اماکن مرتبط با فرآورده‌های خام دامی در خراسان رضوی

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 17 مرداد 1400 - 13:52
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: کنترل بهداشتی اماکن تولید، تهیه، نگهداری و عرضه انواع گوشت و فرآورده‌های خام دامی در اقصی نقاط خراسان رضوی طی ایام محرم و صفر و به ویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی شدت می‌گیرد.
تشدید کنترل بهداشتی اماکن مرتبط با فرآورده‌های خام دامی در خراسان رضوی

محمود قربان زاده با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به وضعیت بیماری کووید ۱۹ و نیز نقش حیاتی و عمدهای که کنترل سلامتی فرآورده‌های خام دامی در تامین امنیت غذایی و بهداشت عمومی جامعه ایفا می‌نماید و همچنین افزایش نذورات از سوی خیرین  و استفاده از مقادیر زیادی گوشت و فرآورده‌های دامی در تهیه غذای نذری به‌ویژه در این ایام، دامپزشکی به عنوان ناظر بر بهداشت و سلامت فرآورده‌های خام دامی، ضمن افزایش حضور فعال بازرسان و ناظرین بهداشتی، به منظور تامین سلامت عزاداران حسینی، به‌طور ویژه با راه‌اندازی گروه‌های ثابت و سیار بازرسی نسبت به کنترل کشتار دام در سطح معابر عمومی، کلیه مراکز مرتبط با فرآورده‌های خام دامی نظیر؛ آشپزخانه‌ها، رستوران‌ها، هتل‌ها، مراکز عرضه سطح شهر، سردخانه‌ها، مساجد، تکایا، محل‌های استقرار هیئات مذهبی، موسسات خیریه، زائرسراها، مامورسراها، ایستگاه‌های پذیرایی صلواتی بین راهی و ... را که تامین کننده مواد لازم برای هیئات مذهبی و مردم هستند و یا مواد غذایی لازم برای هیئات در آن‌ها تهیه و تامین می‌گردد، اقدام خواهد نمود.

وی ضمن تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در تهیه غذاهای نذری افزود: از کلیه عزاداران، خیرین و مسئولین هیئات مذهبی درخواست می‌شود به منظور حفظ سلامت شهروندان و عزاداران محترم و پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام خصوصا مباحث مرتبط با بیماری کووید ۱۹، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، هرگونه کشتار دام نذری در کشتارگاه‌های دام و زیر نظر بازرسان دامپزشکی انجام شده و از انجام کشتار دام در معابر عمومی و تکایا و هیئات خودداری نمایند.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی بیان کرد: قانون سازمان دامپزشکی کشور نیز تصریح می‌کند که کلیه صاحبان و مسئولان نگهداری دام و کارگاه‌ها و کارخانه‌ها و مراکز تهیه و آماده کردن فرآورده‌های خام دامی اعم از اشخاص و موسسات و شرکت‌های خصوصی و یا دولتی و یا وابسته به دولت و هر نوع شرکت و سازمانی که به نحوی از انحاء به پرورش دام و تهیه و آماده کردن فرآورده‌های خام دامی اشتغال دارند، موظف به اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای سازمان دامپزشکی کشور است.

قربان‌زاده افزود: از مسئولین هیئات‌ مذهبی نیز درخواست می‌شود تا در تهیه غذا، از گوشت و فرآورده‌های خام دامی سالم و بهداشتی استفاده کرده و پروتکل‌های بهداشتی را در کلیه مراحل تهیه، نگهداری و آماده‌سازی این مواد جهت تهیه غذاهای نذری هیات‌ها دقت لازم را داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، وی با اشاره به تجربه موفق دوساله اخیر اداره کل دامپزشکی استان در تدوین و اجرای طرح پذیرش نذر قربانی به صورت غیرحضوری توسط کشتارگاه صنعتی مشهد در عید سعید قربان، از شهروندان و خصوصا خیرین مشهدی درخواست نمود جهت کشتار دام نذری خود یا حتی خرید دام نذری و کشتار آن در ایام محرم نیز، بدون نیاز به حضور در میادین دام یا کشتارگاه، از طریق شماره تلفن :۳۱۳۰۱ و ۳۸۸۰۱۳۹۳، سایت اینترنتی  www.mashadmeat.com و از طریق اپلیکیشن مارلیک که از کافه بازار قابل دریافت است نسبت به خرید دام زنده و سفارش کشتار آن به صورت غیرحضوری اقدام نمایند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.