راه‌یافتگان به مرحله منطقه‌ای جشنواره قصه‌گویی در شهرکرد معرفی شدند

ایرنا یکشنبه 17 مرداد 1400 - 22:59
شهرکرد - ایرنا - آیین اختتامیه مرحله استانی بیست و سومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی روز یکشنبه در چهارمحال و بختیاری برگزار شد و نفرات راه یافته از این استان به مرحله منطقه‌ای این جشنواره در بخش‌های مختلف معرفی شدند.
راه‌یافتگان به مرحله منطقه‌ای جشنواره قصه‌گویی در شهرکرد معرفی شدند
عکس تزئینی است

دبیر بیست و سومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی چهارمحال و بختیاری در آیین اختتامیه مرحله استانی این جشنواره با اشاره به نام‌نویسی ۴۲۳ نفر از علاقه‌مندان استانی در پایگاه اینترنتی جشنواره گفت: بر اساس شاخص‌های تعیین شده در بخش ملی ۱۲۶ اثر به مرحله داوری راه یافت که از مجموع آثار راه یافته ۷۷ اثر در بخش دختران و پسران، ۳۲ اثر در بخش زنان و مردان و ۱۷ اثر از طرف پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت.

مژگان کاووسی افزود: در این دوره از جشنواره و تا دهم مرداد امسال، ۱۲۱ نفر از علاقه‌مندان استانی نیز آثار خود را در بخش‌های ۹۰ ثانیه‌ای و قالب پادکست ارائه کردند که داوری این ۲ بخش به صورت ملی انجام خواهد شد.

وی تصریح کرد: هیات داوران مرحله استانی جشنواره قصه‌گویی پس از بررسی آثار دریافتی و با تاکید بر شاخصه‌های تعیین شده در بخش قصه‌گویی پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، مریم ایل کریمی، خدابس محسنی و عصمت سلطانی را به عنوان نفرات برتر معرفی کرد که در این بخش، مریم فیروزی بروجنی و منیژه قربانی نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.

کاووسی افزود: در بخش بزرگسالان و زیر گروه زنان و مردان ویژه مربیان و کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محبوبه علیدوستی شهرکی، صغری عالی‌پور و فاطمه آذری موفق شدند با کسب جایگاه برتر به مرحله منطقه‌ای بیست و سومین جشنواره قصه‌گویی راه یابند.

وی یادآور شد: بهار ملکپور شهرکی و زهرا اعلایی نیز در زیرگروه زنان و مردان فعال در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و زهرا رحیمی خویی و فاطمه حمزه پور اسدی در بخش آزاد بزرگسالان بنا به نظر داوران شایسته تقدیر معرفی شدند.

دبیر استانی بیست و سومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در چهارمحال و بختیاری در ادامه گفت: هیات داوران در بخش دختران و پسران، مهدیه باقری، آیناز مختاری و الهه باقرزاده را به عنوان نفرات برتر استانی انتخاب کردند و از نیایش یوسفی حاجی‌پور، مریم حیدری و علی مراد بهبهانی نیز به عنوان نفرات شایسته تقدیر نام بردند.

وی اظهار داشت: در بخش دختران و پسران زیر گروه قصه‌های سنتی و آیینی، امیرمحمد موسایی گله، اسما محمدی و باران ربیعی به عنوان نفرات برتر استانی راهی مرحله منطقه‌ای جشنواره قصه‌گویی شدند و اثر الناز فرهادی نیز در این بخش شایسته تقدیر شناخته شد.

محتوای مطلوب و به‌روز شده می‌تواند هنر قصه‌گویی را زنده نگه دارد

مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این آیین اختتامیه و در ارتباطی ویدئویی با بیان اینکه به‌روز بودن قصه‌گویی از ضرورت‌های است که ماندگاری این هنر شفاهی را تضمین می‌کند، گفت: باید دانست که قصه‌گویی در دنیای امروز تفاوت‌های بسیاری با گذشته دارد و آنچه امروز به کودکان ارائه می‌شود باید متناسب با نیازهای روز آنان باشد.

افسون امینی افزود: هماهنگ نشدن هنر با مخاطب موجب از دست رفتن آن خواهد شد و در جهان امروز که هر ۲ سال یک نسل به شمار می‌آید، اگر قصه و قصه‌گویی نتواند همپای تغییر نسل‌ها پیش برود بدون شک جایگاه خود را از دست خواهد داد.

امینی بر فراهم کردن محتوا برای زنده نگه‌داشتن هنر قصه‌گویی تاکید کرد و اظهار داشت: برگزاری ۲۳ دوره جشنواره قصه‌گویی در کشور نشان می‌دهد که این جشنواره توانسته است بین مخاطبان جایگاه خوبی را به دست آورد و باید دید ابعاد آن تا چه میزان بر فرهنگ جامعه نیز اثر گذاشته است.

وی یادآور شد: قصه و قصه گونی هنری است که به عنوان پشتوانه فرهنگی جوامع شناخته می‌شود و همچون یک پل، نسل گذشته را به آینده پیوند می‌دهد از این رو پاسداشت آن موجب انتقال تجارب و اندوخته‌ها از نسلی به نسل دیگر نیز خواهد شد.

قصه و قصه‌گویی باید در مباحث آموزشی مربوط به کودکان گنجانده شود

سرپرست کانون فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری نیز در ادامه آیین اختتامیه مرحله استانی جشنواره قصه‌گویی با اشاره به افزایش زمان حضور کودکان در فضای مجازی و دور شدن آنان از جمع خانواده و دوستان، گفت: باید تلاش کرد با اجرای برنامه‌هایی همچون قصه‌گویی و با به‌روزرسانی امکانات این حوزه، بخشی از اوقات کودکان را در دست گرفت و آن‌ها را برای ورود به دوران بعدی زندگی آماده کرد.

حجت‌الله آسمند با بیان اینکه قصه و قصه‌گویی در حال فراموشی است، افزود: اگرچه قصه‌گویی نقش مهمی در رشد فکری و تربیتی کودکان دارند اما در مباحث آموزشی کمتر به آن پرداخته می‌شود و لازم است به هر طریقی برای زنده نگه‌داشتن هنر قصه‌گویی تلاش کرد.

وی همچنین تصریح کرد: قصه‌گویی تاثیر مطلوبی در تقویت مهارت‌های کلامی و شنیداری کودکان دارد و به شناخت ریشه‌های تاریخی و فرهنگی نیز منجر می‌شود که باید برای ترغیب خانواده‌ها به پاسداشت این هنر برنامه‌ریزی بهتری انجام شود.

آسمند برگزاری جشنواره قصه‌گویی را فرصتی برای آشناسازی والدین با این هنر و توجه آنان به گذراندن وقت بیشتر با کودکان دانست و یادآور شد: تنهایی کودکان را می‌توان با قصه و قصه‌گویی پر کرد و زمینه را برای تداوم این هنر شفاهی در نسل‌های بعدی نیز فراهم نمود.

به گزارش ایرنا، مرحله پایانی بیست‌ و سومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همزمان با شب یلدا به‌صورت مجازی برگزار خواهد شد.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.