سیدمحمد پورهاشمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در موج سوم شیوع کرونا با گسترش سریع بیماری کووید ۱۹ مواجه شدیم و تعدادی از شهرها از لحاظ شرایط بهداشتی قرمز شد، اما به حول و قوه الهی و برنامهریزی و همراهی خوب اصناف و مردم این موج کنترل شد و اکنون بیمارستان ها به وضع طبیعی بازگشته است. با ادامه این روند دیگر شاهد موجهای جدید شیوع کرونا نباشیم.
وی اضافه کرد: ویروس یک موجود زنده است که بیرون از بدن نمی تواند زندگی کند و برای زنده ماندن ناچار است به بدن وارد می شود، پس برای نابودی آن باید مانع از انتقال از فرد زنده به فرد دیگری شد.
رییس شبکه بهداشت و درمان اردکان تصریح کرد: برای جلوگیری از ابتلا به کرونا شستن دست ها به صورت مکرر با آب و صابون، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و موضوعی که شاید تا حدی مغفول مانده بحث تهویه هواست به خصوص در فصل زمستان که پنجره ها بسته است.
پورهاشمی اظهار کرد: یکی از مهمترین راه هایی که به ریشهکنی کرونا کمک می کند شناسایی و قرنطینه بیماران است، البته این کار بسیار دشواری است، چون بسیاری بدون علامت هستند.
وی با تاکید بر لزوم مشارکت و جلب همکاری بیشتر بین بخشی در رفع و عبور از بحران ،تصریح کرد: همانطور که در دفاع مقدس مردم به میدان آمدند و یا در بحث ریشه کنی فلج اطفال بسیج دست به کار شد در بقیه بحران ها هم باید مردم را سازماندهی کرد و همه با هم به پیشگیری از کرونا رفت.
این مسوول یادآور شد: در واقع اگر مردم همراهی نکنند و در طرح ها حضور پیدا نکنند نمیتوانیم آنچنان موفق شویم.
رییس شبکه بهداشت و درمان اردکان با بیان اینکه با همین مبنا وزارت بهداشت و سازمان بسیج طرح محله محور و خانه محور آماده کرد که مزین به نام سردار شهید قاسم سلیمانی است ،افزود: در این طرح که با شعار هر خانه یک پایگاه سلامت فعالیت می کند، محله ها بر اساس پایگاههای بسیج تقسیم بندی می شود و حداکثر هر ۱۰۰ خانوار در یک خوشه حضور پیدا می کنند.
وی بیان کرد: طرح یادشده در سه محور مهم نظارت، حمایت و مراقبت انجام می شود، در بحث نظارت افراد با گذراندن دوره های آموزش بهداشت محیط و حرفه ای کار نظارت بر رعایت پروتکل ها را فراگرفته و بر حسن رعایت آنها در اماکن و اصناف نظارت انجام میدهند.
وی افزود: در محور حمایت، تیم های حمایتی که مسوولیت آن با سازمان بسیج است خانواده هایی که به دلیل کرونا دچار آسیب های اقتصادی و معیشتی شدند را شناسایی و با حمایت خیران به آنها خدماتی ارایع می کنند و به خصوص به افراد ناتوان کمک و مایحتاج آنها را تامین می کنند، به این صورت افراد دارای بیماری زمینه ای در معرض بیماری قرار نگرفته و اصطلاحاً قرنطینه معکوس شکل می گیرد.
این مقام مسوول ابراز کرد: در این طرح مراقبت به عهده مراکز جامع خدمات سلامت است که بحث آمارگیری و غربالگری را به صورت هفتگی تکرار و افرادی که نیاز به انتقال به مراکز درمانی دارند را بستری می کنند.
پورهاشمی تصریح کرد: برای کمتر شدن تردد افراد بیمار تیم های مراقبت در منزل خدمات لازم را از سوی یک پزشک و یک پرستار یا مراقب سلامت به افراد ارایه می کنند و داروهای مورد نیاز را در اختیار آن ها قرار می دهند.
به گفته وی سازماندهی محله ها از سوی افراد بسیار مهم است، اگر مردم در تصمیم سازی ها مشارکت کنند، طرحها پایداری بیشتری پیدا می کنند، لذا در بسیاری از امور و بحران های احتمالی آتی می توانیم از این سازماندهی استفاده کنیم.
رییس شبکه بهداشت و درمان اردکان از مردم خواست نهایت همراهی و همکاری را با مجریان طرح شهید سلیمانی انجام دهند.
شهرستان ۱۰۵ هزار نفری اردکان که مرکز آن در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد، متشکل از شهرهای عقدا، خرانق، احمدآباد و اردکان است.