کمک به تولید نسل و جوانی جمعیت از برنامه‌های بنیاد ۱۵ خرداد است

ایرنا پنج شنبه 21 مرداد 1400 - 22:40
مشهد- ایرنا- مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: با توجه به نیاز کشور و بر اساس وظایف تعیین شده برای این نهاد، از این پس بنیاد ۱۵ خرداد در زمینه جوانی جمعیت و کمک به تولید نسل فعالیت خواهد کرد.
کمک به تولید نسل و جوانی جمعیت از برنامه‌های بنیاد ۱۵ خرداد است

سیدعبدالله ارجایی شامگاه پنجشنبه در آیین آغاز مرحله اجرایی طرح «مثبت حرکت» این بنیاد در روستای فرح آباد کاشمر، کمک به سلامت جامعه هدف و فعالیت در زمینه عمران اجتماعی در حاشیه شهرها را از دیگر اهداف این بنیاد برشمرد و گفت: در طرح "مثبت زندگی" به درمان ۱۰ هزار زوج نابارور در مناطق محروم کشور کمک خواهیم کرد و کسانی مشمول این طرح می شوند که جزو دهک های یک تا سه درآمدی باشند.

وی اظهار داشت: طرح دوم ما نیز در ۵۰ شهر، که از نظر جمعیتی و نرخ جمعیت در حال سقوط هستند، اجرا می شود و هدف آن کمک به زوج هایی است که تمایل به فرزندآوری دارند و در قالب طرح ۱۰ هزار زوج که تمایل به فرزندآوری دارند شناسایی شده و تحت حمایت قرار می گیرند.

ارجایی افزود: با اجرای این طرح، مادر به محض تولد فرزند خود یک میلیون تومان هدیه دریافت می‌‎کند و برای کودک متولد شده نیز تا ۱۸ سالگی ۲ میلیون تومان سرمایه گذاری می شود که در زمان رسیدن به این سن، عواید ناشی از آن، ارزش افزوده و اصل دارایی به وی داده می شود و مادر و کودک به مدت یک سال از بدو تولد، زیر پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار می گیرند و پدر خانواده نیز برای تهیه مایحتاج کارتی با اعتبار چهار میلیون تومان به صورت نقد و ۶ میلیون تومان تسهیلات بانکی دریافت می کند.

سالانه ۱۰۰ هزار نفر ویلچری می‌شوند

مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان امام (ره) همچنین با اشاره به طرح این بنیاد برای تأمین ۲۷ هزار ویلچر مورد نیاز معلولان در مناطق کم‌برخوردار کشور، گفت: سالانه ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور نیازمند استفاده از ویلچر می شوند که ۷۰ درصد نیاز این جمعیت توسط دولت از طریق سازمان های حمایتی تامین می شود و ۲۷ هزار نفر سالانه در صف انتظار قرار می گیرند.

ارجایی افزود: چون اعتبارات دولتی کفاف تهیه این تعداد ویلچر را نمی کند و هرسال بر تعداد این ۲۷ هزار نفر افزوده می شود به همین دلیل از حدود ۴۰ روز پیش تفاهم‌نامه‌ای بین این بنیاد و سازمان بهزیستی برای تأمین ۲۷ هزار ویلچر معلولان مناطق محروم کشور منعقد شد که آغاز فرایند اجرایی آن را شاهد هستیم.

وی عنوان کرد: این طرح امروز در استان خراسان رضوی و شهرستان کاشمر آغاز شد و کسانی که مشمول هستند از هدیه امام راحل و رهبر معظم انقلاب بهره مند خواهند شد.

ارجایی گفت: ساخت هر دستگاه ویلچر یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان هزینه دارد که توسط خود معلولان در کشور ساخته می شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی نیز در این مراسم، اجرای طرح اهدای ویلچر را حرکتی بسیار ارزشمند دانست و گفت: در شرایط فعلی تهیه اقلام توانبخشی بسیار سخت و هزینه کمرشکنی را به سبد خانواده های دارای افراد معلول تحمیل می کند.

مسعود فیروزی افزود: برای سازمان بهزیستی هم، با وجود اعتبارات بسیاری که دارد، تهیه ۲۷ هزار ویلچر در کشور کاری بسیار سخت است.

وی خاطرنشان کرد: خراسان رضوی ۱۳۰ هزار معلول دارد که از این تعداد ۴۰ درصد، حدود ۵۵ تا ۶۰ هزار نفر معلولان جسمی حرکتی هستند.

وی نیاز معلولان خراسان رضوی به ویلچر را بیشاز ۱۰ هزار دستگاه عنوان و بیان کرد: بهزیستی تلاش کرده با تامین ویلچر مورد نیاز معلولان، کسی پشت نوبت نماند اما نیازها نامحدود و منابع ما محدود است.

در پایان این مراسم ۱۸ دستگاه ویلچر به معلولان منطقه ترشیز اهدا شد.

کاشمر در فاصله ۲۲۸ کیلومتری مشهد قرار دارد.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.