به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، پیک پنجم کرونا در استان همدان بسیار سهمگین و گستردهتر از موجهای قبلی است به طوریکه در روز گذشته تعداد مبتلایان روزانه در بخش بستری و سرپایی نزدیک به یک هزار نفر گزارش شده است.
ظرفیت بسیاری از بیمارستانها و تختهای بستری تکمیل شده و بیماران برای پذیرش و بستری باید منتظر ترخیص و خالی شدن تخت افراد بستری بمانند.وضعیت کرونا در همه شهرستانهای استان قرمز و بیشتر مبتلایان هم از اعضای یک خانواده و گروهی هستند.
افزایش مجالس عروسی و مهمانی در روزهای پیش از شروع ماه محرم و برگزاری تجمعات خانوادگی بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی سبب بروز پیک پنجم کرونا در استان همدان شده است.
هم اکنون درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک در بین مردم همدان کاهش یافته و عادی انگاری شرایط سبب بدتر شدن اوضاع و گسترش بیماری شده است.
کادر درمان بیمارستانها خستهتر از همیشه در خط مقدم مبارزه با این ویروس کشنده قرار گرفته و بیماران مبتلا و بدحال را درمان میکنند.
کلینیک تنفسی بیمارستان بعثت راه اندازی شد
دکتر حسن بهرانی مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: کلینیک تنفسی و درمان سرپایی در بیمارستان بعثت راه اندازی شد تا بار ترافیکی بیماران بستری کمتر شود.
وی با بیان اینکه این کلینیک مجهز به 20 تخت و حضور پزشک مقیم در همه ایام هفته است، تصریح کرد: به طور میانگین روزانه 60 بیمار از خدمات این کلینیک بهرهمند میشوند.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: بیمارانی که بدحال نبوده و امکان درمان سرپایی دارند و بیمارانی که مدتی در بیمارستان بستری بوده وبه وضعیت باثبات رسیدهاند خدمات و داروهای ضروری درمان کرونا و ادامه روند درمان را از این کلینیک دریافت میکنند.
بهرامی افزود: با راهاندازی خدمات کلینیک تنفسی بیمارستان، بستری موقت و همچنین مراقبت در منزل، بار ترافیک بیماران بستری در بیمارستان کاسته شده و ظرفیت تخت بستری بیمارستان برای بیماران بدحالتر استفاده میشود.
بستری جوانان کرونایی در بخش آی سی یو
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه متاسفانه در پیک پنجم بیماری شاهد ابتلا و بدحالی جوانان و حتی کودکان هستیم، تصریح کرد: در حال حاضر چند بیمار بستری در بخش آی سی یو بیمارستانها جوانانی هستند که سابقه بیماری زمینهای هم ندارند.
بهرامی با تاکید بر اینکه روند ابتلا به کرونا در استان همدان صعودی است اظهار داشت: به خاطر برگزاری مراسم عروسی و مهمانی و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی، بیشتر بیماران به صورت دسته جمعی و خانوادگی مراجعه میکنند.
وی با اشاره به اینکه تختهای بستری بسیاری از بیمارستانها تکمیل ظرفیت شده است، گفت: همه عملهای غیر اورژانسی بیمارستانها به حالت تعلیق درآمده است.
افراد واکسینه شده هم ماسک بزنند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه مهمترین راهکار پیشگیری از ابتلا به کرونا، رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک است، تصریح کرد: حتی افرادی هم که واکسینه شدند ملزم به رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی هستند.
دکتر محمد خزایی با تاکید بر اینکه مردم از هرگونه تردد غیر ضروری در بیرون از منزل خودداری کنند، اظهار داشت: سرعت انتشار و سرایتپذیری کرونا دلتا بسیار شدید تر از گونههای قبلی است.
وی با بیان اینکه واکسیناسون گروههای هدف با سرعت بالایی در حال انجام است گفت: استان همدان از نظر سرعت و روند واکسیناسیون جزء هشت استان برتر در کشور است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه 13 مرکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا در استان برای انجام عملیات واکسیناسیون گروه هدف وزارت بهداشت، فعال است، تصریح کرد: پایگاه خودرویی واکسیناسیون نیز راهاندازی شده است.
خزایی با بیان اینکه بیش از 410 هزار دز واکسن در استان تزریق شده است اظهار داشت: افرادی که گروه سنی و شغلی آنها برای دریافت واکسن اعلام شده باید حتما در سامانه salamat.gov ثبت نام و نوبتگیری کنند.
انتهای پیام/743/ی