منصور شیشهفروش امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان، با اشاره به اینکه ۵ دی ماه روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری شده است، اظهار داشت: شعار امسال هفته ایمنی «حکمرانی خوب در کاهش ریسک بلایا» نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه ۵ دی ماه یادآور زلزله بزرگ بم است، افزود: سیاستهایی استان اصفهان در خصوص پیشگیری و کنترل بلایا مانند گسترش و تقویت مطالعات علمی و پژوهشی دارد که در این زمینه طرح خطرپذیری استان اصفهان با هدف شناسایی حوادثی که احتمال وقوع دارد، تهیه شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه از ۳۴ حادثهای که در کشور شناخته شده است در استان اصفهان ۲۴ نوع حادثه در طرح خطرپذیری شناسایی شده است، افزود: در این طرح ضریب آسیبپذیری هر منطقه شناسایی شده و اینکه چه اقداماتی باید در پیشگیری و کنترل حوادث انجام شود.
شیشهفروش با تأکید بر تقویت و آمادگی و امکانات لازم برای اجرای سریع و مؤثر عملیات جستوجو و نجات در ساعات اولیه امداد و اسکان موقت آسیبدیدگان بیان کرد: جبران خسارت نظیر انواع بیمهها، پیشگیری و کاهش خطرپذیری ناشی از زلزله در شهرها و روستاها و افزایش ضریب ایمنی در ساخت و سازهای جدید از برنامههای استان اصفهان در خصوص پیشگیری و کنترل بلایا است.
ایمنسازی ۶۸ هزار واحد مسکونی در استان اصفهان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به آغاز طرح بهسازی و مقاومسازی ساختمانهای روستایی در استان اصفهان، گفت: تاکنون ۶۸ هزار واحد مسکونی در روستاها و شهرهای زیر ۱۲ هزار نفر وامهای کم بهره بانکی را دریافت کردهاند و با محوریت بنیاد مسکن واحدهای مسکونی ایمنسازی و بهسازی میشود.
وی ادامه داد: امسال سهمیه استان اصفهان ۱۰ هزار واحد بوده است که تاکنون ۶ هزار ۲۸۵ واحد آن ابلاغ شده است و بنیاد مسکن از طریق بانکها ۵۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی کم بهره به متقاضیان ارائه میدهد تا بر اساس ضوابط منازلشان را ایمن و مقاوم در برابر آسیب کنند.
شیشهفروش با بیان اینکه طرح مسکن ویژه محرومان را بنیاد مسکن در حال دنبال کردن است که این طرح هم در راستای ایمنسازی منازل مسکونی است، عنوان کرد: ۳ هزار واحد مسکونی تا اردیبهشت ماه سال آینده در شهرستانهای فریدونشهر، فریدن، سمیرم، چادگان، بوئین میان دشت تکمیل میشود و کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز بیش از هزار و ۳۵۰ واحد را در مناطق فرسوده بازسازی میکند.
جلوگیری از ساخت و سازهای غیرفنی و ناایمن در برابر زلزله
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: باید در راستای ایمنسازی و مکانیابی و مناسبسازی کاربریها برای ساخت و ساز در مناطق شهری و روستایی در برابر زلزله متناسب با پهنهبندی خطر زلزله، بهبود نظارت و مدیریت بر ساخت و سازها با بکارگیری نیروهای متخصص و ماهر در کلیه سطوح، ممنوعیت و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرفنی و ناایمن در برابر زلزله و الزام کردن استفاده از استانداردهای مقررات ملی ساختمان، استانداردسازی مصالح پایه و اصلی و باکیفیت، ساخت سازههای سبک اقدام کرد، این اقدامات میتواند در پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از زلزله در شهرها و روستاها کمک کند.
وی افزود: تدوین و اصلاح طرحهای عمران شهری با پهنهبندی خطر نسبی زلزله، شناسایی پدیدههای جوی و اقلیمی و نحوه پدیدار شدن آنها، شناسایی تغییرات اقلیمی و آثار و پیامدهای آن جزو اولویتها است.
شیشهفروش با بیان اینکه در راستای اجرای قانون مدیریت بحران در شهرها و روستاها در ۸۳۰ دهیاری دهیار به عنوان مدیر بحران در روستا و در شهرداریها شهردار به عنوان مدیر بحران و فرمانداران به عنوان رئیس ستاد مدیریت بحران در شهرستانها فعالیت میکنند، خاطرنشان کرد: در این هفته دستورالعملی به دستگاهها ابلاغ کردهایم تا از طریق آموزشهای غیرحضوری گامهایی برای آمادگی جامعه در برابر حوادث برداشته شود.
نصب ۵۳ دستگاه شتابنگار در سطح استان اصفهان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه امسال در ۸ آذر ماه حدود ۸۳۰ هزار دانشآموز از طریق شبکه شاد مانور زلزله را اجرا کردند و پناهگیری در برابر زلزله را تمرین کردند، بیان کرد: تمام دستگاهها باید امکانات لازم را در برابر پیگشیری از حوادث و کاهش خطر تهیه کنند.
وی با بیان اینکه ۵۳ دستگاه شتابنگار در سطح استان اصفهان نصب شده که ۱۲ دستگاه آنلاین است، گفت: مقرر شده است که راه و شهرسازی طبق قانون مدیریت بحران با هماهنگی مرکز تحقیقات راه و مسکن نقشه حریم گسلها را با اولویت شهر اصفهان تهیه کند تا نحوه ساخت و ساز در حریم آنها مشخص شود.
شیشهفروش با تأکید بر اینکه ارزیابی ایمنی ساختمانهای مهم بلندمرتبه در برابر حریق، زلزله و فرونشست باید انجام شود، افزود: ارزیابی و آسیبپذیری و اولویتبندی سیستمهای حمل و نقل ریلی و جادهای از نظر زلزله، فروریزش از برنامههای راه و شهرسازی است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه همه دستگاههای خدماتی باید سیستمها و شریانهای حیاتی مانند آب، برق و گاز، خطوط لوله نفت و گاز و فاضلاب را در برابر خطر زلزله و فرونشست زمین ایمن کنند، عنوان کرد: ۹ ایستگاه لرزهنگاری در مناطق مختلف استان اصفهان ایجاد شده است.
وی ادامه داد: پایگاه لرزهنگاری اصفهان یکی از پایگاههای مهم کشور است با توجه به اینکه اصفهان معین تهران در مدیریت بحران است، این پایگاهها لرزهها را در منطقه قمصر، بادرود، انارک، کومه، خور، سجزی، کلهرود، منطقه زایندهرود، شهرضا و جرقویه ثبت میکند.
۱۰۳ شهر استان اصفهان دارای بافت فرسوده است
شیشهفروش با اشاره به اینکه استان اصفهان دارای ۱۲ هکتار بافت فرسوده در ۱۰۳ شهر است، گفت: ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار از این بافت فرسوده در اصفهان و هزار و ۵۰۰ هکتار از آن در کاشان است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه بیشتر بافت فرسوده اصفهان در مناطق ۳، یک و ۱۴ است، بیان کرد: سالانه بین ۴ تا ۵ میلیارد تومان برای مقامسازی، بازآفرینی و ساخت مدرسه و فضاهای آموزشی و احیای بازارهای قدیمی در این مناطق هزینه میشود.
وی با بیان اینکه خانههایی که میخواهند، نوسازی کنند تسهلات بانکی پیشبینی شده است، خاطرنشان کرد: در این چند سال ۷۰۰ واحد مسکونی در بافتهای فرسوده ایمنسازی شده است و از برنامههای دولت در راستای بازسازی واحدها و احداث مسکن ایمن میتوان به مسکن مهر اشاره کرد.
انتهای پیام/۶۳۱۰۱/ج۳۰/ح