با پایان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، مجلس وارد بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات شد.
به گزارش تابناک، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست عصر امروز (شنبه) و بعد از اتمام بررسی برنامه دولت سیزدهم، بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی را به ترتیب حروف الفبا آغاز کردند.
با اتمام بررسی صلاحیت حسین باغ گلی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، مجلس وارد بررسی صلاحیت عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات شد.
بر اساس ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی مجلس قبل از صحبت های موافقان و مخالفان هر وزیر پیشنهادی، گزارش کمیسیون تخصصی مربوطه توسط سخنگو قرائت می شود.
محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز زنگ پایان جلسه را رأس ساعت 18:28 دقیقه به صدا در آورد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه بعدی صبح فردا (یکشنبه، 31 مردادماه) با ادامه دستور کار بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم رأی ساعت 7:45 برگزار میشود.
برنامه وزیر پیشنهادی فقط به بیان چالش ها پرداخته است
علی اصغر عنابستانی در مخالفت با برنامه های وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: آقای زارع پور جوان انقلابی است و باید از رئیس جمهور به خاطر معرفی وزرای جوان به مجلس تشکر کرد، وی همچنین برنامه جامعی در حوزه های مختلف به ویژه حکمرانی در فضای دیجیتال، اقتصاد دیجیتال و دولت هوشمند و همچنین شتاب دهی به فضای مجازی دارد.
نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اما اشکال اساسی وارده به برنامه پیشنهادی آقای زارع پور در مورد شبکه ملی اطلاعات این است که وی تنها به بیان چالش های این حوزه و پیشنهاد راهبردهای حل آن ها اشاره کرده و راه حل عملیاتی در برنامه های وی ارائه نشده است.
وی تصریح کرد: آقای زارع پور باید مشخص کند دقیقا تا چه زمانی شبکه ملی اطلاعات که زیرساخت اصلی ارتباطات بوده و مورد مطالبه چندین ساله رهبر معظم انقلاب است، ایجاد خواهد کرد. در برنامه های وزیر پیشنهادی عنوان شده که شبکه ملی اطلاعات در افق 1404 راه اندازی خواهد شد، سوال این است آیا ما باید تا سال 1404 منتظر بمانیم یا برنامه ها بلافاصله بعد از وزارت ایشان آغاز خواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه باید اهداف کمی توسعه شبکه ملی اطلاعات مشخص شود و سال به سال هدف گذاری شود تا نمایندگان بتوانند مطالبه گری داشته باشند، افزود: وگرنه این طرح ملی نیز مانند 15 سال گذشته اجرایی نخواهد شد.
وی ادامه داد: وزیر پیشنهادی در برنامه خود در مورد طرح موسوم به صیانت از کاربران فضای مجازی اظهارنظر نکرده و متاسفانه ما در کشور در عرصه فناوری اطلاعات، ابتکار عمل در دست نداریم و دارای هیچ پلتفورم، سیستم عامل و یا سخت افزاری نیستیم.
عنابستانی با انتقاد از اینکه طی سال های گذشته از نوآوران در این عرصه نیز هیچگونه حمایتی صورت نگرفته است، اضافه کرد: متاسفانه فقط با چند کپی ناشیانه از نرم افزارهای خارجی که بدون حمایت دولت نیز بوده تلاش کردیم در این عرصه تاثیرگذار باشیم که بدون نتیجه بوده است. آقای وزیر باید مشخص کند که چطور می خواهد از کاربران فضای مجازی حمایت و محافظت کند.
وی یادآور شد: با توجه به ورود تکنولوژی های جدید از جمله اینترنت ماهواره ای و اینترنت 5g، وزیر پیشنهادی باید توضیح دهد که چه برنامه ای برای مواجهه با این تکنولوژی ها دارد.
این نماینده مردم در مجلس افزود: متاسفانه طی سالیان گذشته بسیاری از دستاوردهای ما در حوزه فضایی نادیده گرفته شده و درمی یابیم که باید به این حوزه بیشتر توجه کنیم.
وی درباره واگذاری شرکت مخابرات و مشکلات فراوان ایجاد شده پس از این واگذاری، تصریح کرد: آقای زارع پور باید برنامه خود را برای حل این مشکل ارائه کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یادآور شد: متاسفانه تلفن ثابت روستایی کاملا رها شده است و وزیر پیشنهادی باید مشخص کند که این مسئله را تا چه زمانی می خواهد ساماندهی کند. همچنین اینترنت روستایی نیز باید با یک زمان بندی برنامه ای توسعه ای داشته باشد
زارعپور در هیچ شبکه اجتماعی عضویت ندارد
حسین حاتمی در جریان بررسی برنامهها و صلاحیت عیسی زارعپور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در وهله اول خطاب به رئیس جمهور گفت: باید درباره تبعیض موجود در کابینه و عدم پیشنهاد گزینه مناسب توضیح ارائه کنید و امیدواریم حداقل از آذربایجانیها در لایههای مدیریتی کابینه استفاده شود.
نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه برنامههای زارعپور ابهام دارد، عنوان کرد: وی در زمان تصدی معاونتی در وزارت ارشاد با تندروی باعث عدم دریافت مجوز از سوی بسیاری از کسب و کارهای مجازی شد که منجر به تعطیلی آنها شد.
وی در ادامه با بیان اینکه فضای مجازی با همه حواشی بخشی از زندگی روزمره مردم است، عنوان کرد: وی به پلتفرمها هیچ اعتقادی ندارد و در هیچ فضای مجازی عضو نیست و برنامههای وی نیز صرفا ابعاد پژوهشی داشته و عملی نیست.
حاتمی در ادامه با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت اقتصاد در فضای ارتباطات که وزیر پیشنهادی اطلاعی از آن نداشته و یا در برنامههای خود از آن نام نبرده است، اظهار کرد: مزیتهای فناورانه وزارت ارتباطات با دایره عمل حوزه فناوری قوه قضائیه تفاوت دارد و این موضوع نباید ملاکی بر تصدی این وزارتخانه شود ضمن اینکه برنامههای وی فاقد اهداف کیفی و کمی بوده و قابلیت ارزشگذاری ندارد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسائل جاری و حاشیهای وزارت ارتباطات، مشکل کارمندان و کارکنان روستایی و همچنین شرح وظایف مخابرات هیچ جایگاهی در برنامههای وی ندارد. همچنین تعدد تصمیمگیران در بخش ICT که باعث بروز مشکل شده در برنامه وی نبوده و برای حل مشکلات دفاتر پیشخوان برای مثال مشکل 570 دفتر آذربایجان شرقی، برنامهای ذکر نشده است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در پایان با اشاره به کلاهبرداریهای اخیر برخی پلتفرمها و تعطیلی آنها نظیر روبیکا خاطر نشان کرد: وزیر پیشنهادی برنامهای کاربردی برای جلوگیری از تخلف برنامههای ایرانی ارائه نکرده است./
روح الله عباس پور نظر کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات را به شرح زیر قرائت کرد:
«در راستای بررسی صحت مدرک تحصیلی عیسی زارع پور، به استناد نامه وزیر علوم، استعلام شد که وزارت مربوطه تأیید کرد که مراتب فارغ التحصیلی ایشان در مقطع دکتری مهندسی کامپیوتر نیو ساوت ولز استرالیا تأیید شده است.
معیارهای عمومی برنامه وزیر پیشنهادی با مسائل و مشکلات ما متناسب است. برنامههای ایشان واقع گرایی لازم را دارد. همچنین ایشان آیندهنگر هستند و برای یک افق زمانی چهار ساله میتوانند انسجام عمل داشته باشند. انطباق برنامهها با اسناد بالادستی حکایت از آن دارد که ۵۴ درصد برنامههای ایشان با احکام فوق الذکر همسو است. بررسی صلاحیتهای وزیر پیشنهادی، سوابق اجرایی و تجربیات وزیر پیشنهادی در حوزه فناوری اطلاعات قابل قبول و اتکا است. در زمینه زیرساختها و همچنین توسعه فناوریها و کاربردهای خدمات فضایی لازم است از قابلیتهای افراد و مدیران باسابقه استفاده شود. تعهد به ایجاد و تکمیل شبکه ملی اطلاعات برابر مصوبات شورای عالی فضای مجازی شرط لازم جهت تصدی این وزارت خانه مهم است که باید تسریع شود. در مجموع ایشان دارای نگاه جامع به موضوعات متنوع در حوزه مأموریتهای وزارت خانه بوده. ایشان فردی جوان، متخصص، شناخته شده، با تجربه و دارای حسن سابقه است. ایشان به مشکلات این حوزه اشراف کامل دارند و در هر زمینه دارای برنامههای راهبردی و کاربردی است.
کمیسیون صنابع و معادن مجلس یا توجه به ظرفیتهای علمی ایشان، ایشان را مناسب تشخیص داد.»