به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، معصومه پاشاییبهرام عضو کمیسیون صنایع و معادن در جلسه علنی در موافقت با برنامههای احسان خاندوزی وزیر پیشنهادی اقتصاد و امور دارایی، گفت: سوءمدیریتها و رانت در فساد و افزایش بیسابقه حجم بدهی دولت در کنار تورم 44 درصدی، رشد نقدینگی 3700 میلیاردی و آثار سوء آن شامل گرانی، فقر و بیکاری و همچنین کاهش ارزش پول ملی و خرید مردم وضعیت فعلی مردم را رقم زده است.
وی افزود باید مبتنی بر سیاستهای اقتصادی کشور و با نگاه به داخل چهار سال آینده را طی کنیم که این منوط به استفاده از مدیران کارآمد برای بخشهای اقتصادی کشور است یکی از بهترین گزینهها، آقای خاندوزی برای وزارت اقتصاد است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به اظهارات برخی مبنی بر عدم اعتقاد خاندوزی به اقتصاد مقاومتی، گفت: وی مقالات علمی متعددی در خصوص اقتصاد مقاومتی دارد و در زمان حضور خود در مرکز پژوهش های مجلس در این زمینه اقداماتی داشته و همچنین یادداشت هایی در این خصوص داشته است، همچنین تکیه بر بودجه با استفاده از مالیات از برنامه های وی است.
پاشایی بیان کرد:فعال کردن ستاد اقتصادی دولت و ایجاد هماهنگی بین دانشگاهیان با دولت، اصلاح نظام بانکی و گمرکی به عنوان یکی از بزرگترین چالشهای اقتصاد کشور در زمره برنامههای اقتصادی آقای خاندوزی قرار دارد.
وی اضافه کرد: در سال گذشته سرمایه مردم در بازار سرمایه به تاراج رفت که نظریههای آقای خاندوزی نوید اصلاح این روند را دارد.
عضو کمیسیون صنایع گفت:علیرغم اینکه میگویند آقای خاندوزی اعتقادی به اقتصاد مقاومتی ندارد باید گفت که تعاملات ایشان و برنامههایشان در مرکز پژوهشها حکایت از تاکید بر اقتصاد مقاومتی است.
پاشایی در پایان با اشاره به انتظار نمایندگان از خاندوزی در صورت تصدی پست وزارت اقتصاد، خاطرنشان کرد: انتظار داریم وی برنامه های خود را عملی کرده و زمانی که وارد وزارتخانه شد دچار روزمرگی نشود و مسیر تحول گرایی خود را حفظ کند؛ مردم از وضع فعلی به ستوه آمده و سفره آن ها کوچک شده است لذا انتظار داریم وی اقتصادی را که 60 ساله ها تخریب کرده اند، اصلاح کند.
بر اساس این گزارش، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در جلسه علنی قوه مقننه در موافقت با برنامههای وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت:وزیر پیشنهادی اقتصاد اشراف علمی و جدیت اساسی برای پیگیری امور دارد.
وی افزود:متأسفانه دولت گذشته در حوزه اقتصاد اقدامات لازم را انجام نداد و کوتاهی هایی کرد و امروز این ظرفیت برای مجلس فراهم شده که فردی را به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی انتخاب کند که از بدنه مجلس است و موضوعات اقتصادی را با جدیت پیگیری خواهد کرد؛در سالهای گذشته دولت و به ویژه وزارت اقتصاد به مأموریت های خود آن طور که باید و شاید عمل نکرده اند و مجلس یکسری از مأموریت های نظارتی را برای وزارت اقتصاد در نظر گرفته که حتما باید عملیاتی شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در همین راستا ادامه داد:یکی از محورهای مهم حوزه نظارتی مربوط به قانون پایانه های فروشگاهی است که اگر به درستی اجرا می شد، مشکل کسری بودجه را می توانستیم برطرف کنیم. در دولت دوازدهم فقط 50 درصد از این قانون عملیاتی شد و از حدود 11 میلیون دستگاه پوز فقط 50 درصد این دستگاه ها معرفی شده است که حتما این قانون باید به صورت کامل اجرا شود.
پورابراهیمی با تاکید بر اینکه وضعیت کسب و کار اقتصاد کشور مطلوب نیست، گفت:ما با وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی توافق کردیم تا تمام آن چیزی که باید در این حوزه از سوی وزارت اقتصاد انجام شود، در عمل تحقق یابد.
وی با اشاره به مطالبات نمایندگان از وزیر پیشنهادی اقتصاد اظهار کرد:اصلاح قانون بانک مرکزی اولین مطالبه مجلس از آقای خاندوزی است، اصلاح عملیات قانون بانکداری و اصلاح ساختار نظام مالیاتی و تعریف پایه های جدید مالیاتی مانند مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموعه درآمد باید در دستور کار قرار گیرد و اگر این اقدامات عملیاتی شود خیلی زود آثار مثبت خود را در نظام اقتصادی کشور ایجاد می کند.
نماینده کرمان در مجلس با بیان اینکه تعیین تکلیف سهام عدالت هم موضوعی مهم است، گفت:مطابق با گزارش هایی که ما داریم الان حدود 2 میلیون و 800 هزار نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد و یک میلیون از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی فاقد سهام عدالت هستند که خاندوزی هم برای رفع این مشکل برنامه هایی دارد.
پورابراهیمی در پایان تصریح کرد:وزیر پیشنهادی اقتصادی یکی از نیروهای سالم نظام است و کارآمد بودن در انجام وظایف هم بسیار مهم است و امیدواریم مأموریت های اصلی وزارت اقتصاد به درستی انجام شد. بنده باید بگویم علیرغم همه تحریم ها و فشارهای اقتصادی اگر ما به توانایی های داخلی خودمان تکیه کنیم، شرایط اقتصادی کشور بهبود می یابد.
انتهای پیام/