بررسی صلاحیت بهرام عیناللهی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دستور کار جلسه علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
از ابتدای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم، تاکنون صلاحیت ۵ وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی و امور خارجه مورد بررسی قرار گرفته است.
در ابتدای بررسی صلاحیت هر یک از وزرای پیشنهادی و پیش از بیان نظرات نمایندگان مخالف و موافق، گزارش کمیسیون های تخصصی مربوط قرائت می شود.
جلسه علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه) دقایقی پیش به پایان رسید و جلسه بعدی جهت ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی فردا (دوشنبه) است.
نمایندگان از روز گذشته بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی را در دستور کار قرار داده اند و تاکنون صلاحیت 5 وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی و امور خارجه مورد بررسی قرار گرفته است.
مجلس در دقایق پایانی جلسه نوبت عصر وارد بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد، که ادامه رسیدگی به آن به جلسه فردای مجلس موکول شد.
عباسی: وزیر بهداشت درباره راه رسیدن به وضع مطلوب توضیح دهد
علیرضا عباسی در جریان جلسه علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی و به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: آقای دکتر عین اللهی در بررسی برنامههایتان شما اعلام کردید که میخواهید ما را به وضعیت مطلوب برسانید، وضع مطلوب و راه رسیدن به آن را توضیح دهید.
گودرزی: وزیر پیشنهادی بهداشت در برابر اجرای مطالبات نمایندگان باید تضمین بدهد
عباس گودرزی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه امروز بعد از ظهر مجلس بیان کرد: در کمیسیون بهداشت در خصوص بحث کمبود پزشک و بحرانی که در چند سال آینده با آن مواجه می شویم به وزیر پیشنهادی هشدار دادم در ۱۱ سالی که ایشان دبیر شورای گسترش دانشگاه علوم پزشکی بودند نه تنها ظرفیت دانشگاه ها افزایش نیافت بلکه نسبت به زمان آغاز به کار ایشان این ظرفیت کاهش یافت.
وی در ادامه گفت: دسترسی به پزشک و خدمات درمانی و انحصار ایجاد شده در ارائه خدمات پزشکی و عدم تمایل پزشکان برای حضور در مناطق محروم از دیگر دغدغه های است که باید با جدیت دنبال شود.
نماینده مردم بروجرد در مجلس گفت: برای گرفتن یک پزشک متخصص باید التماس کنیم تا به مناطق محروم بیایند. مردم در صف خدمات پزشکی آواره تهران و مراکز استانها هستند؛ چرا علیرغم وجود نخبگان و امکانات از ظرفیت ها استفاده نمی شود؟ میانگین پزشک عمومی در ایران ۱۱.۷ به ازای ۱۰ هزار نفر جمعیت و در کشورهای پیشرو ۳۰ به ازای ۱۰ هزار نفر است و پزشک متخصص نیز ۵.۹ به ازای ۱۰ هزار نفر جمعیت در حالی که در کشورهای پیشرو این رقم بین ۲۰ تا ۳۰ به ازای ۱۰ هزار نفر است. دندانپزشک نیز ۳.۲۹ به ازای ۱۰ هزار نفر جمعیت بوده در حالی که در کشورهای پیشرفته این میانگین بسیار بالاتر است.
وی در ادامه تاکید کرد: ایجاد زیرساختهای جدید در حوزه علوم پزشکی مطالبه ملت ایران است. چین که بالاترین آمار کرونا را داشت اعلام کرده ۹۲ درصد کرونا را با طب سنتی مهار کرده است. ۱۴ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای کرونا برداشتیم اما یک دلار هم خرج طب سنتی نکردیم طب سنتی در ایران مظلوم است حداقل یک اتاق در بیمارستانها برای طب سنتی اختصاص دهید.
وی در پایان گفت: چرا صداوسیما یک ساعت به بحث در خصوص طب سنتی اختصاص نمی دهد؟ چرا بر روی محصولات تراریخته یک برچسب هم نمی خورد؟ ما انتظار داریم وزیر پیشنهادی بهداشت به مجلس تضمین دهد تا در خصوص اجرای پزشک خانواده، مقابله با فساد دارو و تجهیزات پزشکی، کمبود پزشک و ترویج طب سنتی گام بردارد در غیر این صورت با او مخالف هستیم.