زیر و بم خرید لنز دست دوم

مشرق نیوز یکشنبه 31 مرداد 1400 - 19:23

با گران شدن لنزهای جدید، خیلی از عکاسان ترجیح می‌دهند با خرید لنز دست دوم، در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنند؛ همچنین عکاسانی که برای اجرای پروژه‌های کوتاه مدت نیاز به لنزهای خاص دارند نیز می‌توانند با خرید لنز دست دوم، ضرر کمتری را در هنگام فروش متحمل شوند.

به دلیل قابل تعویض بودن لنز دوربین‌های DSLR و بدون آینه، اصولاً گزینه‌های فوق العاده‌ای را در این بازار پیدا خواهید کرد که تناسب بیشتری با بودجه شما خواهند داشت.

در این راهنما، درباره مزایای خرید لنز دست دوم و البته نکات مهمی که برای خرید باید در نظر بگیرید را توضیح دادیم.

زیر و بم خرید لنز دست دوم

چرا خرید لنز دست دوم منطقی است؟

البته که دلیل واضح آن صرفه‌جویی در هزینه است. خرید لنزهای دسته دوم به مراتب ارزان‌تر از لنزهای نو تمام می‌شود و اگر خوش شانس باشید با کسر مبلغ مناسبی نسبت به قیمت اصلی، می‌توانید آن را خریداری کنید.

به عنوان مثال هنوز هم می‌بینیم که با وجود دوربین‌های بسیار با کیفیت در رده میرورلس‌ها، همچنان عکاسان زیادی هستند که ترجیح می‌دهند به سیستم‌های DSLR خود وفادار بمانند. اگر بخواهیم صادق باشیم، خیلی از عکاسان برای فروش آن‌همه لنز با قیمت پایین واهمه دارند و نمی‌خواهند ضرر مالی زیادی را متحمل شوند.

متأسفانه به دلیل سود خوبی که خرید و فروش تجهیزات گران‌قیمت دارند، بازار این وسایل هم پر از فروشندگان کلاهبردار است، که محصولات بی‌کیفیت و آسیب دیده را به افراد ناآگاه می‌فروشند و موجب ضررهای زیادی می‌شوند. بنابراین بهتر است تا جایی که امکان دارد این لوازم را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید، اگر از وب‌سایت های دیوار یا شیپور خرید می‌کنید، نکات مهم این مقاله را به دقت بررسی نمایید.

و البته توصیه می‌کنیم خریدهای دست دوم خودتان در حوزه محصولات عکاسی و تصویربرداری را از مراکز معتبر و شناخته‌ شده‌ای مثل فروشگاه نورنگار انجام دهید.

اگر یک لنز دست دوم باشد، یعنی خراب است؟

دلایل بی‌شماری برای فروش یک لنز کارکرده وجود دارد. خیلی‌ها می‌خواهند از یک برند به برند دیگری مهاجرت کنند؛ بعضی‌ها نیز در حال تغییر سبک عکاسی خودشان هستند. ارتقا سیستم هم یکی از مهم‌ترین دلایل فروش تجهیزات دست دوم قبلی است.

فرض کنید یک عکاس با یک لنز 24-105mm کانن شروع به کار کرده و حالا پس از مدتی به عکاسی پرتره علاقه‌مند شده و می‌خواهد یک لنز 70-200mm با دهانه باز f/2.8 خریداری کند. اما همان لنز 24-105mm برای یک عکاس که مدتی هست با لنز 18-55mm عکاسی می‌کند از هر لحاظ گزینه بهتری است و به دنبال آن می‌گردد.

اما متأسفانه برخی از افراد هنگام فروش تجهیزات خودشان دلیل واقعی فروش را ذکر نمی‌کنند. بسیاری از افراد هستند که هیچ‌وقت توضیح نمی‌دهند که لنزشان ضربه خورده و حالا دیگر مثل قبل فوکوس نمی‌کند یا چون سرویس نشده، در هنگام عکاسی پی‌درپی دیافراگم آن قفل می‌شود یا در اثر سقوط سرعت خود را از دست داده و لق شده است.

این‌ها همه نکاتی هستند که خودتان باید بررسی کنید.

وضعیت ظاهری لنز دست دوم

قبل از آزمایش کارآیی لنز، وضعیت خارجی و داخلی لنز را بررسی کنید. به دنبال خراش‌ها و فرورفتگی‌ها یا همان جای ضربه روی لنز بگردید. این می‌تواند شکل نگهداری لنز را برای‌تان بازگو کند. اگر جای ضربه روی دهانه لنز می‌بینید خیلی با وسواس به آن نگاه کنید. اغلب آسیب‌های جدی به لنزها، ضرباتی هستند که ممکن است مستقیماً به دهانه لنز وارد شوند. این ضربه‌ها می‌تواند اجزای داخلی لنز را لق کند یا عدسی‌ها را جابه‌جا کند.

چنین آسیب‌هایی معمولاً به فوکوس اشتباه یا افت کیفیت شدید منتهی می‌شوند. اما جای آسیب‌های روی بدنه چندان مهم نیستند. قبل از اینکه برای بررسی لنز بروید، یک فیلتر لنز با همان اندازه دهانه همراه داشته باشید و آن را روی لنز ببندید تا مطمئن شوید دهانه لنز ضربه نخورده است.

رینگ‌های لاستیکی دور لنز هم ممکن است شل شده باشد. این موضوع نشان از مدت زمان زیاد استفاده از لنز دارد، اما تأثیر زیادی روی عملکرد آن ندارد.

دکمه‌های روی لنز دست دوم را به دقت بررسی کنید. مطمئن شوید که همه دکمه‌ها کارکرد خودشان را دارند و گیر نمی‌کنند.

تیغه‌های دیافراگم را هم با دقت بررسی کنید. ببینید در حالت نرمال هستند و شکل چند ضلعی یا دایره‌ای آن کاملاً قرینگی دارد؟ برخی از لنزها هستند که در انتهای خود یک زائده دارند و با نگه داشتن آن، دیافراگم جمع می‌شود (مثل لنزهای قدیمی نیکون). این زائده را نگه دارید و ببینید آیا دیافراگم به درستی جمع می‌شود.

زیر و بم خرید لنز دست دوم

بررسی شرایط اپتیکی لنز دست دوم

یک چراغ قوه کوچک همراه داشته باشید (چراغ قوه گوشی‌تان هم برای این کار کافی است). نور را به داخل لنز بتابانید تا خراشیدگی‌ها یا گرد و غبار داخل لنز را به درستی ببینید. معمولاً گرد و غبار، روی کیفیت لنز تأثیر زیادی ندارد، اما خراشیدگی‌ها، خصوصاً اگر روی دهانه پشتی لنز باشد بسیار مهم است.

زیر و بم خرید لنز دست دوم

مطمئن شوید هر لکه‌ای که روی دهانه پشتی می‌بینید قابل پاک کردن است. این‌ها لکه‌هایی هستند که مستقیماً روی عکس تأثیر می‌گذارند. در این صورت باید روی قیمتی که می‌خرید تأثیر بگذارند!

بررسی لنز دست دوم روی دوربین

حتماً دوربین‌تان را همراه داشته باشید و عملکرد آن را بررسی کنید. اگر فروشنده لنز دست دوم از تست کردن لنز امتناع کرد، احتمالاً تلاش می‌کند چیزی را پنهان ‌کند و بهتر است از خرید لنز خودداری کنید.

دلیل مهم بودن آزمایش روی دوربین، این است که قادر خواهید بود تا مشکلات مکانیکی یا الکترونیکی لنز را خیلی سریع تشخیص دهید. (حتی در مورد لنز های خاص پیشنهاد می‌کنیم لپ‌تاپ هم همراه ببرید و عکس‌هایی که می‌گیرید را در اندازه بزرگ هم بررسی کنید)

· برای شروع دوربین را روی حالت A (در کانن Av) بگذارید و سعی کنید در حالی که پی‌درپی عکس می‌گیرید، زاویه دید دوربین را به سرعت تغییر دهید. تمامی عکس‌هایی که می‌گیرید باید دارای نوردهی صحیح باشند.

اگر در میان عکس‌هایی که گرفته‌اید، یک عکس خیلی روشن یا خیلی تیره بود، یعنی دیافراگم لنز در آن عکس روی مقدار دقیق بسته نشده است. در این صورت همان مقدار را با مد M دوباره تکرار کنید و مطمئن شوید که دیافراگم مذکور مشکلی ندارد.

زیر و بم خرید لنز دست دوم

· اگر در شب عکاسی می‌کنید، یک عکس از چراغ‌های خیابان بگیرید و فوکوس نکنید تا تصویر محو شود. بعد بررسی کنید که نقاط بوکه (نقاط نورانی خارج از فوکوس) دارای شکلی یکدست و قرینه باشند. این شکل‌ها منعکس کننده سلامت تیغه‌های دیافراگم هستند.

· فوکوس لنز مهم‌ترین نکته‌ای هست که باید بررسی کنید. برای اطمینان یک روزنامه یا کتاب روی میز قرار دهید و سعی کنید با زاویه 45 درجه از آن عکس بگیرید. مطمئن شوید که نقاط فوکوسی که انتخاب می‌کنید، به دقت و درستی انتخاب می‌شوند. اگر روی سطری از روزنامه فوکوس می‌کنید و عکسی که می‌گیرید چند سطر بالاتر یا پایین‌تر فوکوس شده است، احتمالاً لنز مذکور دارای بک فوکوس یا فرانت فوکوس است.

یعنی کمی جلوتر یا عقب‌تر از نقطه انتخاب شده دوربین فوکوس می‌کند. این یکی از مشکلات اپتیکی بسیار جدی بوده و ممکن است نیاز به تعمیر اساسی داشته باشد.

· اگر لنز دارای لرزشگیر هم هست، حتماً بررسی کنید که آیا به درستی کار می‌کند یا نه. قبل از خرید لنز، بررسی کنید که این مدل تا چند استاپ لرزش‌گیری انجام می‌دهد و مطمئن شوید که با کاهش سرعت شاتر به همان تعداد استاپ و فعال کردن لرزش‌گیر، شارپنس مشابهی داشته باشید.


** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.