غلامرضا مهرابی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در پلدختر پیرامون برنامه های وزیر پیشنهادی فرهنگ در حوزه رسانه اظهار کرد: توجه وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب ۲ اصل و لایحه قانون جامع مطبوعات و سازماندهی نظام صنفی خبرنگاران که از سالها پیش به مجلس ارایه شده اما تاکنون مورد توجه قرار نگرفته از جمله رویکردهایی است که تحقق آن نه تنها موجب ساماندهی امور آشفته این حوزه خواهد شد، بلکه ماندگاری وزیر مربوطه در بین رسانهها را سبب می شود.
وی افزود: تصویب این لوایح که از محوریترین برنامهریزیهای وزیر پیشنهادی ارشاد اسلامی میباشد، گامی مثبت و موثر در امور رسانه است که وظایف دستگاههای اجرایی در برابر خبرنگاران و حد و مرز آن را مشخص میکند.
این فعال عرصه رسانه بیان کرد: تاکنون هیچ قانونی به نفع خبرنگاران و فعالیت آنان تصویب نشده و همواره این مسوولان هستند که حق شکایت و دادگاهی کردن خبرنگاران را دارند، در صورتی که خبرنگار و رسانه نمیتواند مدعی عدم پاسخگویی مسوولان باشد.
وی افزود: بنابراین رویکرد وزیر پیشنهادی ارشاد اسلامی در رابطه با تقویت سرمایه اجتماعی و افزایش اعتماد عمومی در بحث پاسخگو کردن مسوولان دستگاههای اجرایی امری مناسب و مفید است که در گذشته نبوده و ثبات این امر بدون شک موجب پیشرفت عمومی خواهد شد.
مهرابی یادآور شد: گفتمانسازی و تبدیل پاسخگویی مسوولان به رسانهها به یک فرهنگ، ایجاد تعامل ۲سویه بین رسانه و مسوولان در ارتقا و توسعه همه جانبه نقش موثری دارد که می تواند به وسیله وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی رقم بخورد.
وی افزود: در عین حال رسانههای مطالبهگر نیز در چهارچوب قانون میتوانند با تخصص و آزادانه انتقاد سازنده خود را مطرح و به دور از هر گونه عقده گشایی مطالبهگری کنند.
این پیشکسوت عرصه رسانه پلدختر گفت: ارتقا سطح علمی و کیفی رسانهها نیز از جمله برنامههای وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی است که تاکنون بسیار کم مورد توجه قرار گرفته و تعیین نقش و ماموریت برای هر رسانه متناسب با کارکرد آن نیز از برنامههای محوری وزیر مربوطه است که به ارتقا محتوایی مفید و موثر تولیدات رسانهای کمک میکند.
وی افزود: تعداد پرشمار رسانه ها ، پایگاه های خبری و نشریات به دلیل موازی کاری و تولیدات مشابه یک آسیب در حوزه رسانه و دغدغه اهل فن در این حوزه است که با ساماندهی و ایجاد سازمان نظام صنفی رسانهای در کشور برطرف میشود.
مهرابی یادآورشد: چرا که ایجاد تخصص در زمینه کار خبری و رسانهای و فعالیتهای علمی در این زمینه با توجه به دیدگاه های نظام جمهوری اسلامی ایران و صدور مجوزها باید با نظارت دقیق کارشناسان امر صورت گیرد و باری به هرجهت نباشد.
وی افزود: بدون شک ارتقاء سطح محتوایی تولیدات رسانهای و تعامل با مسوولان نیازمند توجه به معیشت اهالی رسانه است که اگر اینگونه نباشد با فرار اهل فن و متخصصان در این حوزه و فقر رسانهای مواجه خواهیم شد.
پیشکسوت عرصه رسانه پلدختر گفت: افزایش ظرفیت بخش بین المللی رسانههای داخلی از دیگر برنامههای وزیر پیشنهادی ارشاد اسلامی است که بسیار برنامه مثبتی در راستای ساماندهی فضای سایبری برای تبادل فرهنگ ها و دیدگاه های اصلی نظام جمهوری اسلامی با سایر کشورها می باشد و اثر بخشی بهتر آن مستلزم توجه به معیشت خبرنگاران است.
وی افزود: به هر حال امروز بزرگترین ابزار دیپلماسی عمومی رسانه است و آینده دیپلماسی کشور به ویژه در عصر کنونی با رسانه گره خورده با توجه به این مسئله که کشورها در تلاش برای نفوذ رسانهای در جهان هستند و در این راه هزینه های زیادی می کنند، جمهوری اسلامی با توجه به سیاستهای بینالمللی و منطقهای که دارد باید زمینه حضور رسانهای خود را در سطح بین الملل مهیا و توسعه بخشد.
مهرابی یادآور شد: طی سال های اخیر به ویژه تلاش زیادی از سوی رسانههای معاند شده که چهره جمهوری اسلامی را در جهان مخدوش و خشن نشان دهند که با راهاندازی دفاتر رسانهای در سایر کشورها و فعالیت تخصصی در این زمینه و تعامل با رسانههای آنها میتوان اصل فرهنگ ایرانی اسلامی را به دنیا معرفی کرد.
وی افزود: بنابراین به طور کلی برنامههای وزیر پیشنهادی ارشاد اسلامی در حوزه رسانه توجه به اصل تولیدات رسانهای با کیفیت از شاخصهای مهم برای معرفی ظرفیت ها و رفع چالش ها می باشد و بسیار مفید و مثبت واقع خواهند شد.
پیشکسوت عرصه رسانه پلدختراظهار امیدواری کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با توجه به برنامه های جامع و راهبردی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی که فردی شایسته و خلاق است و با ایده های نو در راستای هموار کردن راه پرفراز و نشیب حوزه فرهنگ و ارتقا و توسعه این حوزه در کشور و رفع چالش ها عزم خود را جزم کرده، رای اعتماد بدهند.