چهار محصول کشاورزی آذربایجان غربی موفق به اخذ نشان استاندارد ملی شد

ایرنا سه شنبه 02 شهریور 1400 - 08:06
ارومیه- ایرنا- مدیر ترویج و هماهنگی کشاورزی آذربایجان غربی گفت: چهار محصول کشاورزی در شهرستان های ارومیه و نقده موفق به اخذ پروانه نشان حد مجاز آلاینده ها از سازمان ملی استاندارد ایران شدند.
چهار محصول کشاورزی آذربایجان غربی موفق به اخذ نشان استاندارد ملی شد

بیتا احمدیان روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این نشان استاندارد برای محصول خیار گلخانه‌ای، توت فرنگی گلخانه‌ای، قارچ خوراکی و نخود صادر و برای اولین بار در استان در محصولات گلخانه‌ای و قارچ خوراکی اخذ شده است.

وی اضافه کرد: امسال طرح ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصولات گواهی شده و استاندارد با تاکید بر توان افزایی جوامع محلی، در راستای اجرای تفاهم‌نامه بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و دفتر توسعه فعالیت‌های زنان روستایی و عشایری مؤسسه آموزش و ترویج در سطح چهار شهرستان ارومیه، پیرانشهر، میاندوآب و نقده در قالب شش سایت با تنوع محصولاتی شامل توت فرنگی و خیار گلخانه‌ای، قارچ خوراکی سیب درختی، هلو و نخود دیم به اجرا درآمده است.

مدیر ترویج و هماهنگی کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح فرهنگ سازی در مورد تولید و مصرف محصولات گواهی شده و استاندارد به همراه مدیریت منابع آب و خاک و کمک به پایداری منابع و محافظت از آنها و افزایش بهره وری تولید با ترویج روش‌ها و فنون جدید کشاورزی در بین زنان روستایی و عشایری است.

وی با اشاره به لزوم حمایت از تولیدکنندگان محصولات گواهی شده به ویژه در مرحله عرضه به بازار گفت: مهمترین اهداف و برنامه­‌های اداره ترویج ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصولات استاندارد از طریق آموزش بهره­‌برداران، تولید برنامه­‌های رادیویی و تلویزیونی، رایزنی با دستگاه‌های مربوط درباره حمایت از عرضه این محصولات و تشویق تولیدکنندگان و همچنین ایجاد سایت‌های الگویی، ترویجی است.

احمدیان با بیان اینکه اخذ پروانه برای ۲ محصول سیب درختی و هلو نیز در دست اقدام است، افزود: در این طرح ضمن تشکیل کارگروه‌های استانی و شهرستانی و انتخاب سایت‌ها و مدیران کنترل کیفیت، ثبت مشخصات بهره‌برداران و آزمون آب و خاک در سایت مورد نظر انجام و دوره‌های آموزشی تخصصی برای هر محصول برگزار شده است.

وی اضافه کرد: برای اجرای این طرح ۲۴ دوره آموزشی به تعداد ۳۶۰ نفر روز برای زنان روستایی برگزار شد و ضمن کاهش و کنترل مداوم نهادهای بیولوژیک و غیرشیمیایی مرتبط با عوامل خسارت زای هر محصول، نمونه‌برداری محصول جهت تعیین باقیمانده سموم انجام و نهایت منجر به اخذ ۴پروانه کاربرد نشان حد مجاز آلاینده‌ها و گواهی استاندارد در سطح استان شد.

مدیر ترویج و هماهنگی کشاورزی آذربایجان غربی گفت: محصول گواهی‌شده و استاندارد، محصولی است که در آن باقیمانده سموم، آفت‌کش‌ها و عناصر سنگین و آلاینده از حد مجاز پایین‌تر بوده و از نظر تغذیه‌ای به اندازه کافی حاوی عناصر غذایی برای سلامت انسان و دام است.

آذربایجان غربی سالانه حدود ۶.۵ میلیون تن محصولات باغی و زراعی تولید و روانه بازار مصرف می کند.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.