به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، کرونا از زمانی که در جهان و کشور شایع شد؛ منجر به تعطیلی بسیاری از کسب و کارها و مشاغل شد و حتی فعالیت ادارات نیز با محدودیتهایی در حضور کارمندان مواجه شد؛ اما این محدودیتها و ممنوعیتها از زمان شیوع کرونا تا به امروز هیچگاه در نحوه فعالیت جامعه کارگری لحاظ نشد.
سمنان استانی صنعتی است و بیش از نیمی از اشتغال استان سمنان مربوط به واحدهای صنعتی و صنوف تولیدی است که حتی در اوج شیوع کرونا نیز فعال بوده و هستند.
اما سؤال اینجاست چرا جامعه کارگری همچون دیگر مشاغل و صنوف که در اولویت تزرق واکسن بودند، دیده نشدند و جزو اولویتها نبودند؛ این در حالی است که همه روزه کارگران در فضای دربسته به ناچار ساعتهای طولانی در کنار یکدیگر مشغول کار و فعالیت هستند.
حبیبالله محقق، دبیر اجرایی خانه کارگر سمنان در این زمینه با لحنی گلایهآمیز و انتقادگونه اظهار داشت: نحوه فعالیت در بیشتر واحدهای تولیدی و صنعتی به گونه ای است که نمیشود پروتکلی با عنوان رعایت فاصلهگذاری فیزیکی را در آن رعایت کرد و به عبارتی رعایت آن غیرممکن است.
وی با بیان اینکه با توجه به جوان بودن اکثر شاغلان در واحدهای صنعتی و تولیدی، ضوابط فعلی نوبت دهی تزریق واکسن کرونا از سوی وزارت بهداشت شامل حالشان نمیشود، گفت: با توجه به اینکه نمیتوان زمان دقیقی را برای مهار کرونا بیان کرد و معلوم نیست این بیماری مهلک و کشنده چه زمانی از بین میرود، لازم بود جامعه کارگری نیز در کنار دیگر مشاغل جزو گروههای هدف قرار میگرفتند.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان تزریق واکسن کرونا را مطالبه جدی کارگران عنوان کرد و گفت: حفظ و صیانت از نیروی کار در عرصه اقتصادی بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین باید واکسیناسیون کارگران واحدهای تولیدی و صنعتی در اولویت قرار گیرد.
محقق با اشاره به گسترش شیوع کرونا در کشور و از جمله استان سمنان اظهار داشت: گسترش این ویروس مهلت منجر به تعطیلی بسیاری از صنوف و کسب و کارها شد؛ اما صنعت و تولید به دلیل ضرورت و اهمیت در کشور و استان تعطیل نشد.
وی آمادگی خانه کارگر استان سمنان را برای واکسیناسیون جامعه کارگری این استان از حیث فراهم کردن فضا و امکانات لازم در این خصوص اعلام کرد.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان گفت: رعایت شیوه نامههای بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به کرونا بسیار مهم است؛ اما مهمتر از آن واکسیناسیون افرادی است که مجبور به کار در مجامع عمومی نظیر کارخانهها و شرکتهای تولیدی و صنعتی هستند.
محقق کارگران را قشری مظلوم دانست که فشار تورم و گرانیها و شرایط سخت اقتصادی بیش از دیگر اقشار بر آنها وارد شده است.
وی از بیتوجهیها و بیمهریها به جامعه کارگری نسبت به دیگر قشرها در ارائه خدمات اجتماعی و رفاهی دولتی گلایه کرد و گفت: در صورت ابتلای کارگران به کرونا خانوادههای آنها بیشترین لطمه اقتصادی و اجتماعی را میبینند؛ بنابراین باید فکری به حال این قشر زحمتکش شود.
تلاش کارگران در شرایط شیوع ویروس کرونا اجازه نداد ویروس اقتصادی گریبانگیر تولید و اقتصاد کشور شود و این مسئلهای بسیار مهمی است که از چشم مسئولان در حمایت از این قشر مظلوم و زحمت کش پنهان مانده است.
انتهای پیام/363/س