به گزارش ایرنا احمدعلی موهبتی روز جمعه در نشست مشترک با فرماندهان انتظامی و مرزبانی سیستان و بلوچستان به مناسبت گرامیداشت هفته دولت با قدردانی از خدمات نیروی انتظامی، مرزبانی و همه متولیان امنیت در منطقه که بستر مناسبی را برای فعالیت سایر حوزه ها فراهم کرده اند اظهارداشت: سه سال متوالی از ۹۸ تا ۱۴۰۰ بالاترین رشد بودجه بین استانهای کشور مربوط به سیستان و بلوچستان بوده هرچند که در این سه سال رتبه اول نبودیم اما در سال ۱۴۰۰ علاوه بر بالاترین رشد رتبه نخست را در بین استانهای کشور از لحاظ بودجه به دست آوردیم.
وی افزود: مزیت مهم سیستان وبلوچستان ترانزیت و تجارت است که در این راستا بندر شهید بهشتی به ظرفیت بسیار مهمی رسیده و اسما ۸.۶ میلیون تن و در عمل تا ۱۵ میلیون تن امکان تخلیه و بارگیری دارد.
استاندار سیستان وبلوچستان با اشاره به اینکه هیچ پارکی در کشور به رشد پارک علم و فناوری استان نمی رسد زیرا رتبه نخست رشد کشور را به خود اختصاص داده است گفت: از جمله اقدامات زیر ساخت توسعه تجارت، توسعه بندر شهید بهشتی، بخش راهآهن و بزرگراه، مرزهای رسمی و بازارچهها بود که در این زمینه راهآهن از سال ۹۳ تاکنون ۲هزارو ۹۵۰میلیارد تومان تزریق اعتبار شده که نشان میدهد این استان یک جهش بیبدیل داشته است.
وی بیان کرد: ۶۵ کارگاه فعال راهسازی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که ۲۵ کارگاه آن در حوزه بزرگراهی بوده و چهار هزار نفر در آن مشغول بکارند همچنین ۲ هزار و ۶۰۰ دستگاه ماشین آلات سنگین در آن فعالیت میکنند.
موهبتی با اشاره به اینکه امسال ۳۳۰ کیلومتر بزرگراه جدید از سوی پیمانکاران در حال انجام است که قطعاً تا پایان سال ۲۰۰ کیلومتر به مسیرهای سیستانوبلوچستان اضافه میشود خاطرنشان کرد: تصادفات و کشتههای جادهای از معضلات جدی استان بود که به همت اعضای شورای تامین و نیروی انتظامی تعقیب و گریزها برای قاچاق سوخت به اتمام رسید و انتقال موادسوختی ساماندهی شد و خوشبختانه اتفاق مبارکی در کاهش این حوادث افتاد.
وی با بیان اینکه در حوزه جادههای سیستان وبلوچستان سال گذشته یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر جادههای روستایی، اصلی و فرعی آسفالت شد گفت: ۲مرز رسمی ریمدان و پیشین در استان بهرهبرداری شد که مرز ریمدان ۷۵ روزه و پیشین ۴۴ روزه به بهره برداری رسید و برای ۲ مرز دیگر «کوهک و گمشاد» نیز مجوزهای لازم گرفته شده است.
استاندار سیستان وبلوچستان با اشاره به اینکه صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری سال ۹۷به یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلار رسیده که قطعا امسال از این میزان تجاوز خواهد کرد گفت: سند آمایش سرزمینی و همچنین سند توسعه سواحل مکران تدوین و تصویب شد و اینها جزو بهترین سندهاست که در این سندها تجارت و ترانزیت مهمترین مزیتهای استان شناخته شده که به آن توجه ویژه شده است.
وی افزود: رفع ممنوعیت کشت پنبه، رفع ممنوعیت واگذاری مرغداری، رفع تعهد ارزی پیلهوران و سنددار کردن املاک کشاورزی در تمام نقاط سیستان وبلوچستان نیز از جمله اقدامات مهم در مدت اخیر است.
موهبتی گفت: در فصل راه، بودجه استان به گونهای تنظیم شده که سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تنها در بخش جادههای استان اعتبار تخصیص داده شده که این به اندازه همه اعتبارات استان در حوزه آب و برق و بهداشت سال گذشته است و این موضوع بیانگر وجود برنامه در استان است.
وی با بیان اینکه منطقه آزاد چابهار بعد از ۲۷ سال دارای مرز هوایی، زمینی و دریایی شد و حریم این منطقه از ۱۴ هزار هکتار به ۹۰ هزار هکتار افزایش یافت ادامه داد: در اردیبهشت ماه امسال، مجوز منطقه آزاد سیستان صادر شد که ۲ منطقه آزاد چابهار و سیستان دو بال پرواز برای توسعه استان خواهند شد.
استاندار سیستان وبلوچستان خاطرنشان کرد: ۲ منطقه ویژه اقتصادی رامشار و میرجاوه ۱۷ سال پیش برای استان مصوب شده بود اما هیچ اقدامی صورت نگرفته بود که هماینک هر دو مشغول به فعالیت هستند.
وی بیان کرد: از نظر توجه به ظرفیت معادن استاپ، بهرهبرداری از یکی از بزرگترین معادن طلای کشور با سه هزار میلیارد تومان آغاز شده و بزرگترین معدن مس کشور نیز در سیستان و بلوچستان بهرهبرداری میشود که در بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت مردم استان اثرگذار خواهد بود.
موهبتی با بیان اینکه در حوزه روستاها اقدامات قابل توجهی رخ داده و ۶۰ هزار واحد مسکونی در این روستاهای استان در حال ساخت است که رکورد بی نظیری خواهد بود گفت: در حوزه صنعت و معدن ۶۵ کارخانه تعطیل و نیمه کاره تکمیل و راه اندازی شد که نمونه آن کارخانه بافت بلوچ بود.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد از شاخص آب آشامیدنی روستایی در این ۲ سال ارتقا پیدا کرد و از ۶۲ درصد به ۷۲ درصد رسیده است اظهارداشت: شهر جدید تیس پس از۲۰ سال که از تصویب آن می گذرد اکنون دارای امکانات زیر ساختی شده و طرح اقدام ملی مسکن نیز در این شهر اجرا می شود.
استاندار سیستان وبلوچستان با بیان اینکه با مجموعه اقدامات به عمل آمده منطقه رامشار پس از سالها با استقرار زیرساختها، رشد و توسعه پیدا کرده است ادامه داد: تشکیل خانه سمن ها و فعال شدن موسسه هاسب (همدلان آینده نگر سیستان و بلوچستان) در راستای اثرگذاری بهتر خیرین، تشکلهای مردم نهاد و سمنها و نقشآفرینی این گروهها در بحرانهای مختلف استان از جمله بیماری کرونا بسیار اثرگذار است.
وی بیان کرد: ۳۰۰ روستای اینترنتدار سیستان وبلوچستان تا قبل از دولت، به سه هزار روستا در حال حاضر افزایش یافته است.