محمدرضا پاکدل روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح ها شامل توسعه شبکه دیتا، انتقال، سوییچ، فیبر نوری، ایجاد سایت موبایل، ارتقاء تکنولوژی موبایل، راه اندازی سایت جدید و ارتقا تکنولوژی سایت و سیگنال رسانی است.
وی اظهار داشت: دسترسی به اینترنت پرسرعت و شبکه ملی اطلاعات این روزها به یک نیاز تبدیل شده و محدود به شهرها نیست اکنون ۱۰۰ روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به اینترنت دسترسی دارند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان یزد با اشاره به جایگاه استان در شاخص توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: استان یزد بعد از استان های تهران و سمنان رتبه سوم شاخص IDI را به خود اختصاص است.
پاکدل افزود: استان یزد در سه زیرشاخص های IDI نیز همچون دوره های ارزیابی قبلی طی ۲ سال گذشته، با بهبود مستمر امتیاز، رتبه دوم در زیرشاخص های دسترسی و مهارت را حفظ کرده و در شاخص استفاده از زیرساخت های ارتباطی، با بهبود قابل توجه به رتبه پنجم کشور ارتقا پیدا کرده ضمن این که در شاخص دسترسی مردم به رایانه رتبه اول کشور را کسب نموده و شاخص ضریب نفوذ مشترکین تلفن همراه ۱۵۴درصد و ضریب نفوذ اینترنت همراه ۱۰۲ درصد می باشد.
وی اظهار داشت : با توجه به رصد شاخص های ارتباطی استان و ثبت رکورد ۶۰ درصد اوج پهنای باند مصرفی به دلیل شیوع کرونا و افزایش نیاز مردم به استفاده از زیرساخت های ارتباطی، افزایش پهنای باند ورودی در دستور کار مدیریت ارتباطات زیرساخت استان قرار گرفت و با تلاش و پیگیری های انجام شده، پهنای باند ورودی استان با ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه افزایش، به ۳۰۰ گیگابیت بر ثانیه رسید.
پاکدل ادامه داد: ظرفیت پهنای باند ورودی استان در ابتدای سال جاری ۵۰ درصد افزایش یافته است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان یزد از تخصیص ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات کم بهره برای توسعه اکوسیستم ارتباطات و فناوری اطلاعات و رونق کسب و کارهای فناوری اطلاعات استان در قالب ۱۶ طرح با پیش بینی ایجاد بیش از ۳۰۰ شغل پایدار در این حوزه خبر داد.
پاکدل، هدف از اعطای تسهیلات یاد شده را حمایت از کسب و کارهای کوچک و بزرگ فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و ایجاد اشتغال پایدار برای فارغ التحصیلان و نیروهای متخصص این حوزه بیان کرد و گفت: تسهیلات وام وجوه اداره شده، به کسب و کارهای نوپا دارای اپلیکیشن و بازی های موبایلی، کسب و کارهای غیر نوپا، واحدهای صنفی، حمایت از توسعه پلتفرم های ارائه خدمات و عرضه کنندگان محصول بر بستر پلتفرم های مبتنی بر فناوری اطلاعات، برگزیدگان رویدادهای نوآوری، ایجاد و توسعه شتابدهنده های تخصصی و ایجاد و توسعه صندوق های جسورانه پرداخت می شود.