به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، غلامرضا قوسی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه از بهره برداری 159 پروژه با هزینه کرد 147 میلیارد تومان درر قالب پروژههای جهاد کشاورزی در هفته دولت خبر داد و اظهار داشت: از مبلغ هزینه شده برای اجرای این طرحها 62 میلیارد تومان از اعتبارات تملک، 28 میلیارد تومان تسهیلات و 56 میلیارد تومان با خودیاری مردم تامین شده است.
وی افزود: با اجرای پروژههای جهاد کشاورزی 18 هزار و 711 خانوار از مزایای آن بهره مند می شوند و برای 275 نفر اشتغال زایی می شود و به تثبیت شغل 4 هزار و 675 نفر کمک می کند و بیشتر این پروژهها در شهرستانهای بیرجند و طبس هر کدام 26 پروژه، سربیشه 23 و زیرکوه با 19 پروژه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در هفته دولت امسال، بخش آب و خاک با 106 پروژه بیشترین طرحهای آماده بهره برداری را به خود اختصاص داده است و مدیریت این بخش و اجرای پروژههای آن از رسالت های اصلی این سازمان است و در این حوزه در سال جاری حدود 86 میلیارد تومان اعتبار مصوب داریم که نسبت به سال گذشته دو برابر رشد دارد و پروژههای مد نظر از ابتدای سال در 800 هکتار از اراضی اجرا شده است.
قوسی با بیان اینکه برای مدیریت منابع آب و آبیاری تجت فشار و زیرساختهای گلخانه ای هم حدود 118 میلیارد تومان هزینه شده است، گفت: در راستای اجرای طرح هاب شتر ایستگاه اصلاح نژاد و قرنطینه و... ایجاد و علاوه بر تحویل دو دستگاه شیر سردکن، خط تولید شیرخشک از شیر شتر راه اندازی شد.
وی با اشاره به شروع اجرای پروژههای آبیاری تحت فشار در 12 هکتار سطح زیر کشت استان افزود: از ابتدای امسال هزار و 800 هکتار از اراضی استان به سیستم نوین آبیاری مجهز شد.
قوسی بیان کرد: سازمان جهادکشاورزی استان طی سه سال متوالی در جشنواره شهید رجایی به عنوان دستگاه برتر معرفی شده است که نشانگر هدف گذاری صحیح در بخش کشاورزی استان است و این موضوع سبب شده است چالشهایی که در استانهای دیگر وجود دارد در خراسان جنوبی نباشد.
وی افزود: اجرای سیستمهای نوین آبیاری و مرمت قنوات از پروژههای اولویت دار است که با پیگیری انجام شده اعتبار این بخش با افزایش چهار برابری به 84 میلیارد تومان رسیده است و از محل اعتبارات بحران هم با پیگیری انجام شده برای حوزههای مختلف صدمیلیارد تومان مصوب شد که بخشی از آن تخصیص یافته است.
وی اظهار داشت: در سه سال گذشته در راستای نوسازی ماشین آلات کشاورزی از محل تسهیلات خط مکانیزاسیون حدود 760 دستگاه تراکتور، 40 کمباین و 2 هزار و 300 دستگاه ادوات کشاورزی خریداری شد و به طور متوسط هرسال 9 میلیارد تومان در این باره هزینه شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در دو سال گذشته تراکم دام زیاد شد و با توجه به خشکسالی قیمت علوفههای خشبی نیز افزایش یافت، خاطرنشان کرد: با توجه به این که نهادههای دامی با ارز 4200 تومان وارد می شود که با ارز شناور اختلاف زیادی دارد این موضوع سبب ایجاد جاذبه زیادی شد اما با پیگیری انجام شده سهمیه استان از 9 هزار تن در هر ماه به 20 هزار تن افزایش یافت.
قوسی افزود: با توجه به این که عمراقتصادی یک دام چهار تا پنج سال است، هرسال به طور متوسط باید 20 تا 25 درصد دام مولد از چرخه حذف شود و اگر این کار نشود این دامها به بهار سال آینده نخواهند رسید.
معاون آب و خاک و قنوات این سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم با بیان این که این استان با وجود 6 هزار و 947 رشته قنات، استان رتبه اول را در کشور دارد، افزود: با ثبت 5 هزار و 300 رشته قنات در سامانه مد نظر رتبه اول کشور را داریم و طول قنوات ما حدود چهار هزار کیلومتر است که هزار و 72 کیلومتر آن احیا شده است.
محمدی افزود: فاز اول احیای حدود 3 هزار و 17 رشته هم انجام شده است و در سال جاری 83 میلیارد تومان اعتبار برای این اختصاص یافت که اگر 100 درصد آن تخصیص یابد 80 تا صد کیلومتر از قنوات استان احیا خواهد شد.
روشن مدیر پشتیبانی امور دام سازمان جهاد کشاورزی هم گفت: حدود 12 هزار راس دام مازاد عشایر استان خریداری شد و به دلیل مشکل زیرساخت روزانه 500 راس آن به یزد ارسال می شود و به ازای هر کیلو دام زنده سه کیلوگرم جو با قیمت دولتی از طریق سامانه بازارگاه نهادهای دام جهاد کشاورزی اختصاص خواهد یافت.
انتهای پیام/254/ح