سید حشمت الله صمیمی روز شنبه در نشست بررسی طرح مهارت آموزی سربازان وظیفه، اظهار داشت: در استان باتوجه به نشست هایی که داشتیم به این نتیجه رسیدیم که از ظرفیت های بخش آموزش مانند مراکز فنی و حرفه ای، مراکز تحقیقات جهاد کشاورزی و سایر بخش هایی که در آموزش می توانند نقش آفرینی کنند، استفاده کنیم.
وی یکی از اولویت های این استان در بحث اشتغال را آموزش سربازان و نیروهای وظیفه در زمان حضور در پادگان های نظامی برشمرد.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این مهم موجب می شود که سربازان بعد از اتمام دوران سربازی بتوانند از فن و حرفه و تجربیاتی که در زمان دوره سربازی آموختند برای حضور در کارخانه ها و ایجاد کسب و کار برای خود بهره ببرند.
صمیمی عنوان کرد: اشتغال سربازان وظیفه به محض ترخیص از پایگاه ها، پادگان ها و مراکز نظامی جزو اولویت های مهم کشوری است.
وی افزود: با توجه به اینکه در گذشته سربازان وظیفه ای که اقدام به دریافت کارت پایان خدمت می کردند و وارد جامعه می شدند به دلیل نداشتن مهارت های فنی سالیان متمادی سرگردان بودند با این ابتکار سربازان در نیروهای مسلح آموزش های لازم را فرا می گیرند.
صمیمی عنوان کرد: یکی از تفاهم نامه های منعقده میان وزارت کشور و ستاد کل نیروهای مسلح بحث مهارت آموزی سربازان وظیفه و ایجاد زمینه اشتغال برای این قشر بوده است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: از زمان ابلاغ این تفاهم نامه استان به صورت مستمر و مداوم قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه را به صورت ویژه در دستور کار قرار داده است.
وی بیان کرد: معتقدیم اگر سربازان وظیفه در دوران خدمت خود آموزش های لازم را نبینند بعد از پایان دوران خدمت به راحتی نمی توانند شغل و کسب و کار مناسبی برای خود پیدا کنند.
صمیمی تاکید کرد: بنابراین به منظور تسریع در اجرای این برنامه ها هماهنگی های لازم انجام شد.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: اداره کل فنی و حرفه ای استان تلاش کند ضمن اینکه در مراکز مختلف آموزش لازم را ارائه می دهند اگر مکان هایی در مراکز نظامی وجود دارد که امکان استفاده از آن مکان ها میسر باشد آن ها را به وسایل آزمایشگاهی و کارگاهی تجهیز کنند.
وی گفت: باتوجه به اینکه اراضی استان در بخش کشاورزی مستعد هستند در این زمینه نیز به مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان ماموریت داده شد تا در این خصوص همکاری لازم را داشته باشد.
صمیمی بیان کرد: در بخش های خصوصی نیز مراکز کارآفرینی وجود دارد که دارای تجربیات خوبی به ویژه در حوزه پرورش گیاهان دارویی هستند که می توانند آموزش های لازم را ارائه دهند.
وی افزود: براساس تصمیم هایی که گرفته شد مراکز آموزشی ترغیب شدند که استان دارای ظرفیت های مختلفی است و در آینده صنایع بزرگ همچون پتروشیمی، صنایع معدنی و غیره در کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی می شود که بخش مهمی از آموزش ها باید در این راستا باشد.
صمیمی عنوان کرد: پس از آموزش لازم است که زمینه مطلوب بکارگیری آن ها فراهم شود و بنابراین تصمیم گرفته شد که بتوانند از سهمیه های مختلفی که در تسهیلات بانکی که به استان اختصاص داده می شود از جمله تسهیلات بخش خانگی که وزارت کار هرساله به استان اختصاص می دهد و تسهیلات اشتغال زایی روستایی و عشایری و غیره استفاده شود.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: نهادهای انقلابی مانند بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان امام نیز در بحث اشتغال اقدامات خوبی انجام داده اند که مصوب شد از توانمندی های این نهادهای بهره ببریم تا سربازان بعد از اتمام خدمت به لحاظ مالی مورد حمایت قرار گیرند.