کتاب؛ مونسی غریب در جامعه امروز/ وقتی جشنواره‌ها فرصت می‌آفرینند

خبرگزاری فارس دوشنبه 08 شهریور 1400 - 10:37
کتاب؛ مونسی غریب در جامعه امروز/ وقتی جشنواره‌ها فرصت می‌آفرینند

به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، امروز ضرورت ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی و قرار گرفتن کتاب در سبد خانوار بیش از پیش مشهود است و این امر به عزم ملی و بسیج تمامی دستگاه‌های فرهنگی نیاز دارد.

با توجه به شرایط فعلی بیماری کرونا و احتیاط‌‌های بهداشتی و جولان فضای مجازی، نیاز بیشتری به اهتمام و حمایت از فرهنگ کتاب و کتاب­خوانی حس می‌شود.

در این راستا، برگزاری جشنواره‌های کتابخوانی نظیر جشنواره کتاب‌خوانی رضوی که از قضا مبنای آن بر ترویج سبک زندگی ائمه اطهار (ع) و آشنایی هر چه بیشتر با امامان بزرگوار است، می‌تواند در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی در جامعه به ویژه بین نسل نوجوان و جوان امروز بسیار حائز اهمیت باشد.

فراخوان یازدهمین جشنواره ملی کتاب‌خوانی رضوی خرداد امسال در استان سمنان منتشر شده است و جشنواره کتابخوانی رضوی در ۱۰ بخش و در سه رده سنی کودکان، نوجوانان و نیز جوانان و بزرگسالان برگزار خواهد شد.

نقاشی، پویش کتاب‌خوان، مسابقه چهار گزینه‌ای و داستانک‌نویسی، رشته‌های شعرسرایی و… از جمله بخش‌های جشنواره رضوی است و علاقه‌مندان می‌توانند با مطالعه منابع مرتبط، به صورت فردی یا خانوادگی از طریق سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی به نشانی www.samakpl.ir در جشنواره شرکت کنند.

انس مردم با کتاب بیشتر شود

حجت‌الاسلام‌ جلیل شریفی‌نیا، امام ‌جمعه آرادان با اشاره به حدیثی از حضرت علی (ع) گفت: آن امام همام فرموده‌اند «چه سخنگوی خوبی است، کتاب!».

وی اظهار کرد: برگزاری جشنواره کتاب‌خوانی رضوی یکی از برکات و نعمات الهی است که به ابتکار و ذوق و سلیقه‌ زیبای مسؤولان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای بسط و گسترش مطالعه و کتاب‌خوانی و انس و الفت مردم به ویژه کودکان و نوجوانان و جوانان با بهترین میراث دانشمندان و عالمان یعنی کتاب طراحی و اجرا شده است تا قدری از غربت و مهجوریت کتاب، این سرمایه عظیم و این یار و مونس همیشگی انسان‌ها کاسته شود.

امام جمعه آرادان گفت: اینک که با فراگیرشدن این ویروس منحوس بیشتر اوقات مردم در خانه‌ها و منازل سپری می‌شود فرصت مغتنمی است تا بیشتر با کتاب و کتاب‌خوانی مانوس گشته و آرامش یابیم.

وی اظهار امیدواری کرد: مردم آرادان که در سال‌های گذشته استقبال خوب و چشمگیری از جشنواره معنوی رضوی داشته‌اند، در این دوره جدید هم همت کرده و با مطالعه آثار و کتب ارزشمند از زندگی سراسر درس و عبرت پیشوایان معصوم(ع) به ‌ویژه حضرت امام رضا (ع)، برگ زرین دیگری بر افتخارات فرهنگی خویش بیفزایند.

رغبت مردم به کتابخوانی؛ شاخص ارزیابی پیشرفت فرهنگی

حجت‌الاسلام‌ سیدعلی آرامی، امام‌ جمعه گرمسار هم اظهار کرد: کتاب حاوی اندیشه‌ها و تجربیات بشری در طول تاریخ است که سهم عمده در انتقال دانش و فرهنگ به نسل‌های آینده ایفا کرده است.

وی افزود: همواره توجه به کتاب و کتابخوانی در دین مبین اسلام از جایگاهی ویژه برخوردار است و سفارش خداوند متعال در کتاب آسمانی قرآن و سفارش مکرر ائمه اطهار، علما و بزرگان دین بر این اهمیت افزوده است.

امام جمعه گرمسار عنوان کرد: یکی از شاخص‌های ارزیابی رشد و پیشرفت فرهنگی هر کشور و منطقه به میزان رغبت مردم به مطالعه و کتاب‌خوانی بستگی دارد.

آرامی اظهار کرد: نظر به اینکه شاهد برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور هستیم ضمن تشکر و قدردانی از کلیه برگزارکنندگان این اقدام ارزشمند فرهنگی باید گفت جشنواره کتاب‌خوانی رضوی فرصتی مغتنم است برای مطالعه بیشتر و افزایش دانش و آگاهی درباره زندگی و سیره پاک ائمه اطهار سلام الله علیها خصوصاً حضرت امام رضا (ع) و همچنین امام عصر (عج) دانش و اطلاعات است.

وی گفت: جشنواره کتاب‌خوانی رضوی با معرفی چنداین اثر خوب در حوزه زندگانی اهل بیت عصمت و طهارت (س) ابزار مناسبی برای انتقال مهم‌ترین آموزه‌های دینی و ارزشی در جامعه است به همین جهت از محضر اقشار مختلف جامعه به ویژه خانواده‌ها کودکان، نوجوانان و جوانان و همچنین دستگاه‌های فرهنگی درخواست می‌شود با تعامل و مشارکت گسترده در این جشنواره کتابخوانی احساس مسؤولیت کنند و با توجه به اینکه نام مبارک ولی نعمت ما ایرانیان حضرت امام رضا (ع) بر این جشنواره نقش بسته است با تلاش همگانی به بهترین وجه ممکن برگزار شود.

امام جمعه گرمسار بیان کرد: امیدوارم جشنواره کتابخوانی رضوی بستری مناسب برای توسعه فرهنگی شهرمان باشد.

جشنواره کتاب‌خوانی رضوی؛ فرصتی برای امام شناسی

علی‌اصغر خانی، نماینده مردم شهرستان‌های شاهرود و میامی در مجلس نیز اظهار کرد: یازدهمین جشنواره کتاب‌خوانی رضوی توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی و گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی به‌ صورت مفید و هدفمند در سراسر کشور و برای تمام گروه‌های سنی در حال برگزاری است.

وی بیان کرد: جشنواره کتاب‌خوانی رضوی فرصتی دوباره برای امام شناسی است و مردم ما نیاز دارند از زندگی و بیانات ائمه اطهار (ع) بهره ببرند و هر نوع فعالیتی در این زمینه مطمئناً برکات زیادی خواهد داشت

نماینده مردم شهرستان‌های شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی گفت: با حضور پرشور و گسترده خود در این جشنواره و با بهره‌مندی از فرهنگ رضوی در جهت ارتقای فرهنگ مطالعه شرکت کنند.

به‌هرحال، متولیان حوزه فرهنگ باید کمی‌ها و کاستی‌های مرتبط با حوزه کتاب و کتابخوانی را شناسایی کنند و راهکارهایی عملی برای ترویج این فرهنگ ناب در جامعه تدوین کنند؛ چراکه گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی رابطه‌ای مستقیم با کاهش بسیاری از معضلات فرهنگی و اجتماعی دارد و سطح و آمار بزه را در جامعه کاهش می‌دهد.

انتهای پیام/۷۴۰۰۷/ز/م/م

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.