سرهنگ رضا عزیزی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: شامگاه یکشنبه یک دستگاه خودروی وانت پیکان در جاده فامنین - درگزین واژگون شد و راننده جوان به علت نبستن کمربند ایمنی و برخورد سرش به زمین جان خود را از دست داد.
وی ادامه داد: نبستن کمربند ایمنی توسط راننده و سرنشینان خودرو در جاده های اصلی و فرعی، آمار متوفیان سوانح جادهای این استان را بیش از ۵۰ درصد کاهش می دهد.
سرهنگ عزیزی افزود: نبستن کمربند ایمنی یکی از راه های جلوگیری از بروز جراحت های شدید یا فوت افراد حین بروز سوانح رانندگی است و این مولفه سهم بسیار بالایی در کاهش آمار مجروحان و متوفیان تصادفات جاده ای دارد.
وی اضافه کرد: با وجود تاکید مکرر پلیس به بستن کمربند ایمنی برخی رانندگان و بیشتر سرنشینان نسبت به این موضوع با اهمیت، کوتاهی کرده و تنها در صورت نزدیک شدن به پاسگاه پلیس راه یا دیدن خودروی گشتی پلیس از ترس جریمه نسبت به بستن کمربند اقدام می کنند.
سرهنگ عزیزی اظهار داشت: ۷۰ درصد سوانح جاده ای استان همدان از نوع واژگونی هستند این در حالیست که میانگین کشوری واژگونی حدود ۳۸ درصد است.
رییس پلیس راه استان همدان بیان کرد: بیش از نیمی از سوانح واژگونی در جادههای فرعی و روستایی استان همدان رخ می دهد چرا که به علت حاضر نبودن ماموران پلیس راه در این مسیرها و مجهز نبودن این قبیل راهها به دوربین کنترل سرعت، رانندگان با سرعت غیرمجاز تردد کرده و در سرپیچ ها خودرو را واژگون میکنند.
سرهنگ عزیزی، رانندگی در حالت خستگی و خواب آلودگی، بی توجهی به جلو ناشی از سرگرم بودن به خوردن آشامیدن و مکالمه با تلفن همراه و تنظیم سیستم صوتی، ایمن نبودن برخی از وسایل نقلیه نظیر وانت پیکان و وانت نیسان، استاندارد نبودن راه ها و وجود پیچ های غیراستاندارد و شیب های تند و نداشتن مهارت رانندگی در جاده های برون شهری را از عوامل بالا بودن آمار واژگونی دانست.
وی ادامه داد: خواب آلودگی از عوامل مهم بروز تصادفات جاده ای به ویژگی واژگونی است که بیشتر سوانح ساعات ۱۲ و نیم تا ۱۶ و ۲۴ تا ۶ صبح ناشی از این موضوع است.
وی با بیان اینکه درصد بالایی از متوفیان سوانح جادهای همدان را افراد بومی تشکیل می دهند گفت: ابتدای شهریور تاکنون در کمتر از یک هفته ۶ نفر جان خود را در سوانح برون شهری از دست دادند که همه آنها بومی هستند.