سرهنگ فرخ جمالی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: نبود نهاد نظارتی بر فعالیت کامیون های حمل بار به ویژه مصالح سبب بارگیری بیش از ظرفیت این قبیل خودروها و تردد در درون شهر بوده که این وضعیت باید ساماندهی شود.
وی اضافه کرد: بارگیری بیش از ظرفیت سبب بروز سوانحی از جمله واژگونی خودرو به علت فرو رفتن لاستیک کامیون در داخل آسفالت معابر، ایجاد راه بندان، ترافیک و خسارت زدن به ابنیه های زیر بنایی از جمله شکستن لوله شده است.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان اینکه ساماندهی حمل و نقل بار شهری در کلان شهر همدان مغفول مانده است گفت: ضرورت اجرای این کار در مکاتبه ای به شهرداری اطلاع رسانی شد تا بر اساس ماده ۳۱ و ۳۲ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی اقدام لازم را انجام دهند.
سرهنگ جمالی اظهار داشت: طبق ماده ۳۱ شرکتها و مؤسسات حمل و نقل بار و مسافر و رانندگان وسایل نقلیه عمومی در صورت تخلف از ضوابط حمل بار و مسافر و ایمنی عبور و مرور، راننده وسیله نقلیه توسط مأموران راهنمایی و رانندگی جریمه و در موارد حمل بار اضافی یا مسافر در محل بار یا ایراد خسارت به راه، ابنیه و تأسیسات فنی، ضمن متوقف کردن وسیله نقلیه حامل بار، جهت تعیین و پرداخت خسارت وارده به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای یا شهرداری محل معرفی می شوند.
وی اضافه کرد: تخلفات شرکت ها و مؤسسات حمل و نقل بار و مسافر حسب مورد، توسط سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای یا شهرداری رسیدگی و در مورد تخلفات ایمنی و تصادفات، موضوع توسط کمیسیونی رسیدگی می شود.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان یادآوری کرد: به دنبال برگزاری نشست شورای حمل و نقل و ترافیک در فرمانداری همدان مقدمات نظام نامه ساماندهی حمل و نقل شهری تصویب شد که این موضوع در ادامه در شورای همتا بررسی می شود.
وی ادامه داد: در صورت تدوین نظام نامه از این پس رانندگانی که اقدام به حمل بار بیش از ظرفیت مجاز کنند علاوه بر راننده به شرکت خاطی نیز تذکر داده می شود تا از بروز چنین تخلف هایی جلوگیری شود.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان اضافه کرد: در نظام نامه ساماندهی حمل و نقل بار شهری زمان تردد برای کامیون ها در سطح شهر پیش بینی شده تا با جلوگیری از تردد آنها در زمان پایانی شب و ابتدای صبح از بروز نارضایتی جلوگیری کرد.
سرهنگ جمالی اضافه کرد: حمل بارهای غیرمتعارف سبب بروز خسارت به ابنیه و زیر ساخت های شهری از جمله از بین رفتن آسفالت و شکستن لوله های آب شده در این راستا مسیر تردد برای کامیون از جمله «میکسرها» (کامیون حمل سیمان) در نظر گرفته می شود تا خسارتی به زیر ساخت ها وارد نشود.
وی تاکید کرد: طبق ماده ۳۲ رسیدگی به تخلفات رانندگی شهرداری ها موظف هستند همه فعالیتهای مربوط به حمل و نقل کالا و بار و مسافر در محدوده شهرها را در قالب مؤسسات و شرکتهای حمل و نقل تعاونی و خصوصی ساماندهی و بر آنها نظارت کنند.