به گزارش همشهری آنلاین، قم حدود ۱۶ مسجد تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور دارد که تعدادی از آنها در جهان اسلام منحصر به فرد هستند.
مسجد امام حسن عسکری(ع) که به دستور ایشان و با دست وکیل و نماینده آن حضرت در قرن سوم هجری ساخته شده و مسجد جامع که در نیمه نخست سده ششم هجری قمری احداث شده، از جمله این مساجد است.
عمار کاوسی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم در گفتگو با خبرنگار همشهری با بیان این که مناره مسجد کهنه هم قدیمیترین مناره موجود در ایران و سومین مناره جهان اسلام است، اظهار کرد: تعدادی از مساجد تاریخی قم از جمله مساجد جامع، چهل اختران و اعظم در چند مرحله و با کمک میراث فرهنگی و برخی نهادها مرمت شدند اما به طور کلی میراث فرهنگی در سالهای اخیر با مشکل جدی کمبود اعتبار برای ساماندهی و مرمت مساجد تاریخی مواجه است.
چندی پیش تصویری از مسجد تاریخی روستای البرز در شبکههای اجتماعی دست به دست شده که نشان میدهد این مسجد به دلیل نبود اعتبار مخروبه شده و بخشی از دیوارهای مسجد فروریخته است.
با توجه به تجربه خوب مرمت مسجد ابوطالب قم با هزینههای هیأت امنا و نمازگزاران این مسجد، مسئولان میراث فرهنگی استان در شرایط کمبود اعتبار از طرحهای مرمت مساجد تاریخی که در آن نقش حمایتی مردم پررنگ دیده میشود حمایت میکنند.