مصطفی طاهری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: کمیسیون تحقیق و تفحص در مجلس برای بررسی وضعیت بازار خودرو تشکیل شده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه خودروسازان معتقد هستند برای تولید هر خودرو بین ۱۵ تا ۲۰ درصد ضرر میکنند، عنوان کرد: این شرکتها معتقدند هر چقدر کمتر تولید کنند کمتر ضرر میکنند و یکی از دلایل و استدلالها برای تولید کم، همین موضوع است.
وی با اشاره به اینکه خودروسازان معتقد هستند زیان انباشته دارند، گفت: یعنی بخاطر قیمت دستوری در سالهای قبل قیمت تمام شده بیشتر بوده و به دلایل سیاسی مجبور به فروش بودند.
طاهری با اشاره به اینکه زیان انباشته موجب میشود ضرر را از جیب آیندگان بگیرند، عنوان کرد: نمیتوان از فروش قبلی درآمدی کسب کرد پس شرکتها مجبور به افزایش قیمت در فروش مجدد هستند.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید راهکاری برای جبران زیان انباشته پیدا کرد و نباید این ضررها از جیب مردم دریافت شود، گفت: این شرکتها میتوانند زمینها و اموال خود را به نقدینگی تبدیل کنند.
وی با اشاره به اینکه تامین نقدینگی از طریق بانک خود ضرر است، بیان کرد: شرکتهای خودروساز میتوانند از طریق اموال غیر استفاده خود زیان انباشته را جبران کنند البته این تنها یک راهکار است.
طاهری با تاکید بر اینکه یکی از راهکارهای کاهش ضرر انباشته افزایش تولید است، عنوان کرد: در دنیا تولید خودرو کمتر از یک میلیون به صرفه نبوده و موجب سوددهی نخواهد شد در حالی که در ایران شرکتهای خودروساز چنین تولیدی ندارند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه واردات خوردوی نو در دولت امکانپذیر است و جزو خط قرمزها نیست، گفت: مشکل تامین ارز برای واردات خوردو است.
وی با اشاره به اینکه ارز محدودی برای تامین کالاهای قابل توجه وجود دارد و باید اولویت بندی شود و اولویت با واردات کالاهای اساسی است، ادامه داد: پس از تامین واجبات میتوان به سراغ مستحبات رفت.
طاهری با اشاره به اینکه وضعیت ارزی در ۶ ماهه آتی سالجاری به نحوی نیست که بتوان برای واردات خودرو ارز هزینه کرد، اضافه کرد: میتوان از طریق صادرات که جزو برنامههای وزرا است ارزآوری کرد تا در قبال آن واردات اتفاق بیفتد.
انتهای پیام/73009/ق