همشهری آنلاین- فاطمه کاظمی:
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه زعفران گیاهی چند ساله از خانواده زنبقیان است، درباره آن توضیح داد: زعفران گیاهی علفی با برگهای سوزنی و بدون ساقه که سی تا چهل سانتیمتر طول دارد. هر ساله کشت و کار زعفران در استان همدان آخر شهریور انجام میشود. پیازهایی که توسط کشاورزان خریداری میشود در هر هکتار حدود سه تا پنج تن کاشت میشود.
«رحیم بیات» افزود: البته ممکن است این محصول به صورت مجتمعی نیز کشت شود اما فقط در سالهای نخست نتیجه خوبی دارد و برای تکثیر پیاز مفید نیست چون زعفران کاشتهشده عموما تا هفت سال در زمین نگهداری میشود و باید از آن گل گرفت و برداشت کرد. برداشت زعفران اوایل آبان آغاز میشود.
وی درباره میزان تولید این گیاه در همدان با اشاره به اینکه در استان همدان تا پایان سال ۹۹ حدود ۲۴۵ هکتار زعفران کاشته شده که از آن هزار و ۴۵ کیلوگرم زعفران برداشت شده است، تشریح کرد: متوسط برداشت این محصول در همدان پنج کیلو در هر هکتار است اما در سال ۹۹ حدود ۳۴ هکتار از زمینهای کشتشده به صورت غیربارور بوده است به این معنی تازه کشت شده شدهاند. پیشبینی شده در سال آینده چهل هکتار به این سطح زیر کشت اضافه شود. تعداد بهرهبرداران زعفران حدود همدان بالای ۴۰۰ نفر هستند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان یکی از مهمترین مشکلات زعفران کاران همدان را نبود پیاز زعفران دانست و توضیح داد: چراکه پیاز زعفران در همدان وجود ندارد و باید از خراسان آورده شود و افرادی که می خواهند به صورت آزمایشی زعفران کشت کنند به علت اینکه پیاز کمی را میخواهند ممکن است پیدا نکنند و یا به سختی پیدا کنند. اگر کسی بخواهد در استان همدان به صورت وسیع زعفران کشت کند سازمان جهاد کشاورزی به وی نامه می دهد تا پیاز زعفران از خراسان وارد کند. از آوردن پیاز بدون نامه نگاری از خراسان به سایر استان ها جلوگیری می شود.