مهدی مروج در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: بنا بر ابلاغیه ستاد مبارزه با کرونا، برگزاری کلاسهای حضوری در شرایط قرمز و نارنجی ممنوع است و با توجه به اینکه تابستان سال جاری، شهرستان گناباد به لحاظ شیوع بیماری کرونا در وضعیت قرمز و نارنجی بود، این تعطیلیها باعث کاهش چشمگیر تعداد مهارتآموزان مراکز آموزش فنی و حرفهای شده است.
مروج اظهار کرد : ۷۰ درصد آموزشهای فنی حرفهای به صورت عملی برگزار میشود و با توجه به رنگبندی شهرستان و تعطیلی کلاسها در یک سال و نیم اخیر میزان استقبال از کلاسهای آموزش فنی حرفهای تقریبا نصف شده است.
وی افزود: مرکز آموزش فنی حرفهای گناباد هر ساله تعهد آموزش ۴۲۳ هزار نفر ساعت دارد که با شیوع کرونا این میزان به حدود ۲۵۰ هزار نفر ساعت کاهش یافته است.
مروج تصریح کرد: متاسفانه در زمان شیوع کرونا ما نتوانستیم بسیاری از کلاسها را حضوری برگزار کنیم و مجبور شدیم بعضی کلاسها را به صورت مجازی برگزار کنیم که با توجه به اینکه بخش عمده آموزشها عملی و حضوری است و نمیتوان تنها به آموزشهای مجازی اکتفا کرد، تعداد مراجعه کنندگان در یک سال و نیم اخیر بسیار کم شده است.
وی عنوان کرد: درست است که کرونا بسیاری از فرصتهای مهارتآموزی را با چالشهایی مواجه کرد اما آموزش تعطیل نشد و توانستیم با بهرهگیری از آموزشهای مجازی تا حدودی کمبودها را جبران کنیم که در همین راستا، یکی از طرحهای خوبی که برای اولین بار در سطح استان برگزار شد و شهرستان گناباد نیز به عنوان پایلوت این طرح را اجرا کرد استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای برگزاری دوره کارورزی دانشجویان بود که با استقبال خوبی همراه بود.
وی ادامه داد: در این طرح که با همکاری مجتمع آموزش عالی گناباد برگزار شد تعداد ۲۵۰ دانشجو شرکت کردند و دورههای مهارتی کارورزی را که قبلا به صورت حضوری برگزار میشد برای این دانشجویان به صورت مجازی برگزار کردیم که طرح موفقی بود و دانشگاه صنعتی قوچان نیز در این طرح شرکت کرد.
مروج بیان کرد: با توجه به اینکه ظرفیت کارگاهها زیاد و سولههای مراکز آموزش فنی حرفهای شهرستان فضاهای بزرگی است سال جاری توانستیم موافقت ستاد کرونا مبنی بر برگزاری حضوری کلاسها در شرایط نارنجی و با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی را کسب کنیم و آموزشهای تئوری را نیز در سامانه آموزشی فنی حرفهای تحت عنوان"سامانه سام" برگزار کردیم.
وی در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیتهای مرکز آموزش فنی حرفهای گناباد پرداخت و توضیح داد: مرکز فنی حرفهای شهرستان گناباد یکی از مراکز سازمان فنی حرفهای کشور است که متولی آموزشهای مهارتی کوتاه مدت و آموزشهای غیررسمی است؛ در شهرستان گناباد ۴ مرکز آموزشی ثابت با ۱۷ کارگاه آموزشی داریم و علاوه بر مراکز آموزشی ثابت، آموزشهای سیار نیز برای صنوف، دانشگاهها، زندانها، روستاها و... برگزار میکنیم.
مروج گفت: در مراکز آموزشی فنی حرفهای گناباد رشتههای زیادی آموزش داده میشود، اما بعضی از رشتهها از جمله رشته اتومکانیک که کارگاههای بسیار مجهزی دارد، جزء رشتههای خاص است که دارای مرکز تخصصی دیزل شرق کشور در مرکز فنی حرفهای گناباد است.
وی جوشکاری، برق ساختمان، برق صنعتی، برق خودرو و رشتههای کیف دوزی، منبت، معرق، گوهرتراشی سفال و صنایع غذایی را از جمله سایر رشتههای آموزشی شهرستان گناباد برشمرد و یادآور شد: رشته گوهر تراشی از جمله رشتههای جدید در شهرستان گناباد است که با استقبال بسیار خوبی مواجه شده و با توجه به اینکه سنگهای زیادی در گناباد موجود است و این صنعت نیز سومین صنعت صادرات جهانی است، صنعتی آیندهدار و رو به رشدی است و در حال حاضر ۳۸ نفر در رشته گوهرتراشی مشغول فعالیتهای آموزشی هستند.
مروج افزود: سال گذشته ۱۲۲۷ نفر در آزمونهای پایاندوره مراکز آموزشی فنی حرفهای شرکت کردند و ۵۵۷ نفر قبول شده و موفق به کسب گواهینامه پایان دوره مهارت شدند؛ همچنین آموزش ۱۰۲ نفر از زندانیان، برگزاری ۴۳۶۶ نفر ساعت آموزشهای مهارتی با همکاری بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی، شرکت ۶۵ نفر در طرح مهارتآموزی در محیط کار واقعی، آموزش ۶۰ نفر از سربازان نیروی انتظامی، سپاه و زندان هر کدام یک دوره آموزشی، از دیگر اقدامات آموزشی سال گذشته مرکز آموزش فنی حرفهای گناباد بود.
وی گفت: سال گذشته در رشتههای چوب و ماشینهای سنگین کسب دو مقام استانی داشتیم که این افراد به مسابقات کشوری که قرار است شهریور و مهر سال جاری برگزار شود، اعزام خواهندشد.
رئیس مرکز فنی حرفهای شهرستان گناباد تأکید کرد: شعار ما در مرکز فنی حرفهای گناباد "هر گنابادی یک مهارت و هر مهارت یک اشتغال" است و امیدواریم که گامهای موثری در جهت نهادینه کردن و عملی کردن این شعار برداریم.
انتهای پیام