به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، نگهداری شتر در استان هرمزگان یکی از پیشههای دیرینه در استان است، هرمزگانیها از فرآوردههای این حیوان پرفایده از جمله گوشت و شیر استفاده میکنند.
شتر حیوانی مقاوم برای مناطق خشک و بیابانی است که در مناطقی از هرمزگان شترداری از قدیم الایام مرسوم بوده، در استان هرمزگان بیشتر شترها از نژاد جمازه یا رواحیه هستند که بیشتر برای باربری و سواری مورد استفاده قرار میگیرند
اما علیرغم تمام مزیتهای شترداری در هرمزگان، سرگردانی این حیوانات موجب بروز مشکل برای مناطق شرقی هرمزگان شده و همین امر نیز موجب بروز تصادفات زیادی در محورهای مواصلاتی استان میشود.
این مشکل سرگردانی شترها و تصادفات پیدرپی سبب از دست رفتن جانهای زیادی در محور سیریک به جاسک شده است و تاکنون راهکار عملی مناسبی از سوی مسئولان برای کنترل این حیوانات و ممانعت از حضور بر روی خیابان دیده نشده است.
به علت تصادفات زیاد و از دست رفتن جانهای بسیاری، این محور تردد به جاده مرگ مشهور شده است، چندی پیش نیز خبر برخورد یک دستگاه تریلر با گلهای از شترها منتشر شد که این تصادف نیز جان چندین نفر شتر را گرفت و خسارت زیادی به همراه داشت در اخبار دیگر نیز شاهد جان باختن شماری از هموطنان در برخورد با این حیوانات بودیم.
علت اصلی این حوادث عدم وجود ساربان و رها بودن شترها و بی تدبیری مسئولین امور ساماندهی این حیوانات در استان هستند چرا که اگر یک اهرم فشار برای صاحبان شتر ایجاد کنند شاید بتوانند این آمار تصادفات را کنترل کنند.
در چند سال اخیر در این محور ١٧٤ فقره تصادف سنگین با شتر اتفاق افتاده که موجب شده خانوادههای زیادی داغدار و بی سرپرست بشوند آنچه مورد تاکید است بیان این نکته است که غالب تصادفات در شب بوده و بنا بر آمار بیش از ٩