حجت الاسلام و المسلمین «الله نور کریمی تبار»در نشست شورای زکات استان، با اشاره به اینکه زکات به عنوان یک عبادت، هم دارای فایده و برکت برای پرداخت کننده زکات است و هم برای جامعه مفید است، اظهار کرد: زکات در امر فقر زدایی در جامعه و تحقق عدالت اجتماعی بسیار تاثیرگذار است، هم برای کمک به نیازمندان و مستمندان مورد استافده قرار می گیرد و هم در عمران و آبادانی محل پرداخت زکات نقش دارد.
وی با بیان اینکه زکات واجبی است که برای جامعه بسیار تاثیرگذار است، گفت: با توجه به اینکه فاصله طبقاتی بین افراد نیازمند و افراد برخوردار در سطح جامعه وجود دارد، پرداخت زکات امری مهم در راستای کاهش فاصله طبقاتی است.
امام جمعه ایلام تصریح کرد: کشاورزی حُسنی دارد که کشاورز از روز اولی که بذر را در زمین می پاشد از خداوند طلب برکت می کند و پیوند معنوی خاصی با خدا برقرار می کند و امیدش به خداست، اگر پرنده و مورچه ای از محصول و کشت او استفاده کند برای او ارزشمند و ذخیره آخرت است.
کریمی تبار گفت: شورای زکات باید در زمینه نقش اطلاع رسانی به کشاورزان و دامداران تلاش بیشتری داشته و روند قابل قبولی برای جمع آوری زکات در نقاط مختلف استان داشته باشد، به طور قطع زمینه جمع آوری زکات در استان ایلام افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در سال جاری ۹۰۰ میلیارد تومان پول گندم خریداری شده به کشاورزان ایلامی پرداخت شده است که اگر یک درصد این میزان زکات جمع آوری شود، نقش مهمی در راسای کمک به نیازمندان استان و عمران و آبادانی مناطق محروم خواهد داشت.
نماینده ولیفقیه در استان ایلام با اشاره به اینکه در پرداخت زکات، زکات باید یا از جنس همان محصول باشد یا پول آن به عنوان زکات پرداخت شود که از لحاظ شرعی مشکلی نداشته باشد، گفت: اینکه بخشی از زکات که در زمینه خوداشتغالی افراد نیازمند به کار برده می شود، از کارهای ارزشمند است که فرد خود می تواند خودکفا شود و نقش مهمی در اقتصاد خانواده های نیازمند دارد.
کریمیتبار گفت: در زمینه جمع آوری زکات باید کمی قویتر کار کنیم و نیاز داریم برای فرهنگ سازی این فریضه در بین آحاد جامعه، تلاش شود، لازم است در شورای زکات استان و در شهرستان ها بررسی هایی صورت گیرد که عوامل کاهش و افزایش زکات در مناطق مختلف چه هست.
وی تصریح کرد: شبکه تبلیغی روحانیون و ائمه جماعت در سطح استان ظرفیت خوبی در راستای ترویج فرهنگ زکات است، فضای مجازی استان فوق العاده در امر ترویج این فریضه تاثیرگذار است، نشستی با اصحاب رسانه برگزار و از انان برای تولید محتوا در حوزه زکات دعوت شود و افرادی که بیشترین تولید محتوا و بازنشر مطالب را داشته باشند مورد تشویق قرار گیرند.
«الیاس فتاحی» معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام نیز گفت: فرمانداران، بخشداران، دهیاران، شوراهای اسلامی شهر و روستا در همه شهرستانهای استان موظف هستند با شورای زکات در تمام نقاط استان نهایت همکاری و تعامل را در بحث نیروی انسانی و لجستیکی داشته باشند و این امر تداوم دارد.
وی با اشاره به اینکه زکات از احکام اسلامی در کنار نماز قرار گرفته است، افزود: از همه کشاورزان و دامداران استان انتظار می رود که همراهی لازم را در بحث جمع آوری زکات داشته باشند و لازم است نهادهایی که فعالیت بیشتری داشته اند مورد ترغیب و تشویق قرار گیرند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام با تاکید بر همراهی و همکاری رسانه ها و ائمه جماعت استان در راستای توسعه و ترویج فرهنگ زکات، تاکید کرد: در تمام شهرستان های استان بحث نامگذاری خیابان به نام زکات پیگیری می شود و انتظار می رود همه شهرستان ها در نامگذاری خیابان به نام زکات پای کار باشند.
فتاحی با بیان اینکه در راستای ترویج فرهنگ زکات، فعالیت های فرهنگی باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: این آمادگی در کل استان برای همکاری و تعامل لازم در بین مسولان، فرمانداران، بخشداران و مدیران دستگاه های اجرایی وجود دارد و این هماهنگی حول محور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام به عنوان محور وحدت وجود دارد.
وی گفت: هر ماموریت و فعالیتی در حوزه جمع اوری زکات زکات که لازم باشد، این آمادگی در استان وجود دارد که در این زمینه اقدامات لازم انجام شود و نسبت به سنوات گذشته رشد قابل توجهی در زمینه جمع آوری زکات در استان وجود داشته است.
انتهای پیام