محمد آلاله روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: کار ارزیابی خسارات وارده به نخیلاتی که زیرپوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار داشتند شروع شده و پس از ورود به سامانه و تایید، مبلغ غرامت به حساب نخلداران واریز میشود.
وی بیشترین آسیب دیدگی به نخیلات را ناشی از شوری آب و کاهش تولید ناشی از آفات و کمبود آب بیان کرد و گفت: بیشترین نخیلات آسیب دیده در مناطق آبادان ، شادگان و خرمشهر هستند.
جهادکشاورزی خوزستان پیشبینی کرد امسال با وجود تنش آبی در استان، حدود ۲۳۵هزار تن رطب، خارک و خرما از سطح ۴۲هزار هکتار از نخیلات استان برداشت شود که از این میزان ۸۵هزار تن خرما با ارزآوری ۱۰۰میلیون دلار به خارح صادر خواهد شد.
برداشت خرما از نخیلات خوزستان در روزهای اخیر شروع شده است.
حاشیه شرقی اروندرود ، ۲ سوی رودخانه بهمنشیر در آبادان، شادگان، حمیدیه، کارون، دشتآزادگان، اهواز، خرمشهر و بهبهان از کانونهای اصلی نخیلات خوزستان هستند.
عشایر به بیمه دام خود اقدام کنند
رییس کارگروه خدمات بیمهای بانک کشاورزی خوزستان با اشاره به شروع کوچ عشایر به مناطق قشلاقی خوزستان از عشایر که به تازگی از مناطق ییلاقی استانهای همجوار وارد استان شدهاند خواست دام خود را در برابر بروز حوادث احتمالی بیمه کنند.
آلاله افزود: مبلغ بیمه دام سبک و سنگین به دلیل اینکه بخش مهمی از آن را دولت پرداخت میکند ناچیز است ضمن آنکه هویتگذاری دام نیز به صورت رایگان از سوی صندوق بیمه انجام میشود.
هرساله حدود ۳.۵میلیون راس دام عشایر از هشت استان کشور وارد مناطق قشلاقی خوزستان میشوند و معمولا در معرض خطر ناشی از سیل و بیماری قرار دارند.
برنامه ریزی برای شروع بیمه محصولات پاییزی خوزستان
رییس کارگروه خدمات بیمهای بانک کشاورزی خوزستان گفت: برنامه ریزی برای شروع بیمه محصولات پاییزی خوزستان شروع شده و به زودی چگونگی و میزان حق بیمه این محصولات ابلاغ خواهد شد.
وی از کشاورزان خوزستانی خواست با توجه به شکنندگی بخش کشاورزی و خطر ناشی از خشکسالی و کاهش نزولات جوی محصولات خود را بیمه کنند.
بنابر اعلام رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ۸۷۸ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی خوزستان در سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ برای کشت پاییزه هدفگذاری شده که با احتساب کشت دایمی همچون نیشکر، کل زمینهای زیرکشت استان به یک میلیون و ۴۳هزار هکتار خواهد رسید.
برنامه الگوی کشت پیشنهادی برای محصولات پاییزه در خوزستان درصورت تامین منابع آبی محقق خواهد شد.
از مجموع کل زمینهای کشاورزی خوزستان که قرار است زیرکشت محصولات پاییزی قرار گیرد ۵۵۰ هزار هکتار گندم و حدود ۱۰۰هزار هکتار دانه روغنی کلزا خواهد بود.