به گزارش ایرنا، مریم بیدخام روز چهارشنبه در همایش علمی تحلیل مسائل روز اجتماعی و فرهنگی استان قزوین که در سالن اجتماعات شهید امامی استانداری برگزار شد، افزود : شناخت و فهم وضعیت فرهنگی و اجتماعی استان قزوین از سال های دور، همواره مورد توجه اندیشمندان اجتماعی، صاحب نظران و نخبگان استان بوده است .
وی اظهار داشت: این همایش با هدف پرداختن به دغدغه های واقعی و تلاش برای ریشه یابی و علل مسائل موجود استان برگزار شده است تا با کشف کاربردی و ارائه راهبردها و سیاست های مناسب و کارآمد برای حل و فصل مسائل موجود استان و بهبود وضعیت موجود اقدام شود .
بیدخام تصریح کرد: تحقیقات اجتماعی بدون شک زمانی از اثربخشی و کارایی لازم برخوردار خواهد بود که در فرآیند تدوین آن علاوه بر اهمیت نقش محققان،دیدگاهها و نقطه نظرات سیاستگذاران، تصمیم سازان و تصمیم گیران، شهروندان، کنش گران اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و نیز قابلیت ها و محدودیت های سازمانها و نهادها مورد توجه جدی واقع شود.
این مسوول تاکید کرد: تنها در سایه اتخاذ چنین رویکردی در مطالعات اجتماعی است که می توان شاهد موفقیت در کاهش آسیب های اجتماعی و ارتقای شاخص های کیفیت زندگی در میان آحاد مردم بود.
وی با بیان اینکه در سال های اخیر تلاش شده است تا این نگرش در طرحهای مطالعات اجتماعی استان مورد توجه قرار گیرد،افزود: مطالعات اندازه گیری سرمایه اجتماعی و سنخ شناسی نواحی حاشیه نشین استان قزوین از آن دسته تحقیقاتی است که در روش شناسی آن سعی شده تا علاوه بر بهره گیری از مفاهیم علمی، حضور بی واسطه و میدانی هم به عنوان نقطه کانونی و هسته اصلی ساختار مطالعات باشد .
بیدخام اضافه کرد: همچنین تلاش شده تا یافته های این مطالعات بتوانند راهبردها و راهکارهای عملی و دقیقی را برای مدیران ،کارشناسان و فعالان اجتماعی در جهت کاهش آلام جامعه و زدودن آسیبهای اجتماعی استان فراهم کند.
این مسوول گفت: در این تحقیقات، تلاش و اهتمام بر آن بوده است تا به واسطه این دو طرح و سایر طرح های در دست اجرا، گامی در راستای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی برداشته شود.
وی تصریح کرد: همچنین حتی فراتر از آن، تحقیقات کنونی بتواند مدل و الگویی برای سایر استانهای کشور در جهت مدیریت مسائل فرارو ارائه نماید.
بیدخام افزود: برای دستیابی به این هدف و شناسایی گلوگاه ها با دعوت از استادان متخصص در این حوزه که اشراف علمی کافی بر مسائل اجتماعی و فرهنگی استان دارند، گام های بلندی برداشته شده که نوید آینده ای نیکوتر و فردایی بهتر را می دهد.
این همایش علمی با شرکت کارشناسان حوزه اجتماعی، اساتید ملی و استانی با رعایت دستورالعمل های بهداشتی به صورت حضوری و مدیران کل دفاتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری های سراسر کشور ، نمایندگان تشکلهای مردم نهاد استان و سایر فعالان اجتماعی به صورت غیر حضوری برگزار شد.