به گزارش همشهری آنلاین، باغهای سیب در همه شهرهای استان وجود دارد ولی ارومیه با اختصاص حدود ۴۵ درصد از این باغها در رتبه اول و شهرهای سلماس، مهاباد، اشنویه، نقده و میاندوآب در ردیفهای بعدی قرار دارند.
براساس برآوردهای انجام شده، امسال تولید این محصول حدود ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش دارد. اما با افزایش تولید سیب در سایه نبود صنایع جانبی و بازارهای مصرف همچنین عدم دسترسی کافی به بازارهای هدف خارجی به علت کرونا، مشکل تلف شدن این محصول دراستان بازهم خود را نشان داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی در همین زمینه گفت: مشکل فروش پس از تولید چالش بزرگ بخش کشاورزی آذربایجان غربی است ولی تلاش داریم در سال جاری روند صادرات سیب درختی پر رونق تر از سال گذشته ادامه داشته باشد.
اکبر کرامتی ادامه داد: با آغاز فصل برداشت پیش بینی می شود، بیش از یک میلیون و ۲۷۰ هزار تن سیب درختی از باغات آذربایجان غربی برداشت شود که افزایش 20 تا 25 درصدی خواهد داشت.
وی ادامه داد: با این حجم از تولید برخی اقدام به انباشت سیب در کنار جاده می کنند که انباشت سیب در کنار جادههای استان ممنوع است و با متخلفان برخورد میشود چرا که از پارسال مراکزی مجوز دریافت کردند تا در زمینه جمع آوری بهداشتی سیب زیر درختی اقدام کنند که امسال ۸۲ مرکز خرید، کار خرید را بر عهده خواهند داشت.
وی با بیان اینکه حریم جادهها با انباشت سیبهای صنعتی اشغال و منجر به ایجاد مشکلات بهداشتی و بد منظر شدن حریم جادهها میشود تصریح کرد: متاسفانه علی رغم هشدارها برخی اقدام به این کار می کنند که امیدواریم دستگاههای مربوطه نسبت به پاکسازی جادهها و رفع این موضوع همکاری لازم را انجام دهند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بیان کرد: میتوان محصول سیب زیر درختی صنعتی در مراکز بهداشتی و مجوز دار را به نحو بهینه و بهداشتی برای مدت زمان بیشتری نگهداری کرد چرا که نگهداری مواد اولیه در شرایط استاندارد موجب تولید محصول با کیفیت میشود.
وی، پایین بودن قیمت فروش محصول نسبت به هزینههای تولید آن، نامشخص بودن وضعیت صادرات و پایین بودن توان مالی باغداران و همچنین ریزشهای قبل از برداشت محصول را از بزرگترین مشکلات باغداران آذربایجان غربی که با آن مواجه هستند، برشمرد.