خبرگزاری فارس _ همدان: امروز روز سینماست، روزی که طی سالهای قبل از پرفروغی فیلمها و سینماها مینوشتیم اما امروز دوسالی است که با درهای بسته یا نیمهبسته سالنها مواجهیم، درهایی که کرونا آن را به روی علاقمندانش بست.
دو سال از شیوع کرونا میگذرد، دو سال است که چراغ سینماها خاموش است و یا روزهای کمفروغی را پشت سر میگذارند، گیشههایی که سینماداران را متضرر کرده و دلخوش به بازگشتی طوفانی هستند.
فیلمهایی که اکران نشدند یا فیلمهایی که اکران داشتند اما دیده نشدند، قصه این روزهای سینمادارانی است که دو سال از تعطیلی سینماهایشان گذشته و در این مدت، شاهد حضور مردم در سالنها نبودهاند.
رنگ به رنگ شدن شهرها گاهی سینماها را باز کرد و گاهی بست اما باز بودن آنها نیز مشروط به رعایت جپروتکلهایی بود که آن شور و هیحان روزها و سالهای قبل را نداشت هرچند با وجود همین شرایط نیز برخی نرفتن به سینما را ترجیح میدادند.
سینمادارانی که اکرانهای دو نوروز سالهای گذشته را از دست دادند، با بازگشایی چندروزه و چند ماهه و تعطیلی دوباره هم روز خوش ندیدند، روزهایی که دیگر کسالتبار شده و تابستانهای بدون سینما را رقم زده است.
سینماهایی که هر وقت از مقابلشان میگذشتیم، شلوغ و پرسروصدا بودند و گاهی بلیت فیلم مورد نظر زودتر از آنچه فکرش را بکنی تمام میشد، طی دو سال گذشته پوستر فیلمهای قدیمی روی سَردر و ورودیشان به چشم میخورد و صندلیهای خاکگرفتهشان هیچ مخاطبی را به خود ندیده است.
تفریحی که قبل از شیوع کرونا برای مردم و به ویژه جوانان جذاب بود، این روزها تعطیلی کلافهکنندهای گریبانگیرشان شده است، سینماروها، آخر هفتهها به همراه خانوادهشان به سینما میرفتند و به تماشای فیلمهای مورد علاقهشان مینشستند اما کرونا این فرصت را نیز از آنها گرفت.
فعالان حوزه فرهنگ معتقدند تا سال ۲۰۲۴ میلادی، گیشه سینما به آمار فروش قبل از شیوع کرونا نخواهد رسید و این چالش بزرگی برای صنعت سینماست که سالهای سال برای جذب مخاطب تلاش کرده بود و به یکباره همه آنچه رشته بود پنبه شد!
سینماهای قدس و فلسطین همدان روزهای شلوغی را قبل از کرونا تجربه میکردند با آمدن کرونا «فلسطین» تعطیل و نیمهتعطیل شد اما «قدس» از این فرصت استفاده کرد و رو به بازسازی آورد.
در ایام شیوع کرونا چندین بار با تغییر رنگ شهرها از قرمز و نارنجی اعلام بازگشایی سینماها آن هم همراه با رعایت پروتکلهای بهداشتی داده میشد اما با وجود رعایت پروتکلها از سوی سینماداران، همچنان ترس از فضای بسته سینما وجود داشت و بسیاری از سینمادوستان ترجیح میدادند فعلا دور باشند.
شاید به لحاظ مالی حمایت از سینما و سینماداران کفایت کند، اما در زمینه فرهنگی آسیب جدی به این حوزه وارد شد، زیرا فیلمهایی ساخته شدند که دیده نشدند و گیشه خوبی نداشت و این برای عوامل فیلم بسیار تلخ و ناگوار است.
حالا باید دید ویروس کرونا این فرصت دوباره را به سینما و مخاطبهایش میدهد تا بار دیگر روی سینما حساب باز کنند و هر روزی که در هفته اراده کردند، پای فیلمهای موردنظرشان بنشینند یا خیر.
انتهای پیام/۸۹۰۰۳/م