اهمیت داشتن وجدان و تقوای کاری در انجام صحیح وظایف

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 24 شهریور 1400 - 14:33
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: داشتن وجدان در افراد زمانی اهمیت بالایی پیدا می‌کند که در خصوص انجام وظایفی باشد که با سایر اشخاص در ارتباط است، این افراد باید تقوای کاری را در خود تقویت کرده و با وجدان‌کاری بالا به مسئولیت خود رسیدگی کنند.
اهمیت داشتن وجدان و تقوای کاری در انجام صحیح وظایف

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی صغیرا در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اهمیت وجود وجدان کاری در افراد، اظهار کرد: وجدان به معنای یافتن و یا داشتن است اما وجدان کاری لغتی است که می‌تواند دایره معانی وسیعی داشته باشد، وجدان یعنی فرد چیزی را در وجود خود بیابد و درک کند.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: وجدان در حقیقت یعنی فطرت و گرایش فرد به سمتی حرکت کند که وظایفی که برعهده او گذاشته شده است را به بهترین شکل انجام دهد و واضح است همه افراد در برابر وظایف و برنامه‌های کاری، زندگی، شخصی و... که برعهده دارند، مسئول هستند.

وی ادامه داد: برخی فعالیت‌ها به‌صورت انفرادی و یا شخصی صورت می‌گیرد و درصورت صحیح انجام نشدن این فعالیت زیان آن تنها به خود فرد وارد می‌شود، اما داشتن وجدان در افراد زمانی اهمیت بالایی پیدا می‌کند که در خصوص انجام وظایفی باشد که با سایر افراد در ارتباط است در حقیقت در صورتیکه افراد مسئولیتی دارند که بر کار، زمان و زندگی دیگران و پیشرفت جامعه تاثیرگذار است، باید تقوای کاری را در خود تقویت کرده و با وجدان‌کاری بالا به مسئولیت خود رسیدگی کنند.

صغیرا عنوان کرد: کلمه " تقوا" در اسلام به موارد بسیاری اشاره دارد به این معنی که هم تقوای شخصی و هم تقوای اجتماعی وجود دارد، تقوای شخصی یعنی فرد بتواند خود را در برابر شرایطی که مربوط به خود فرد است، مسئول بداند اما تقوای اجتماعی مربوط به زمانی است که فرد در برابر سایر افراد وظایفی دارد که داشتن تقوای اجتماعی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به این حدیث پیامبر اکرم (ص) که می‌فرمایند " همه شما در برابر کارهایی که برعهده شما گذاشته شده است مسئول هستید "  اضافه کرد: تعبیر وجدان کاری در واقع داشتن تقوای اجتماعی یا تقوای کاری است، یعنی فرد خود را در برابر هم‌نوع خود و جامعه مسئول بداند.

وی یادآور شد: بنابراین زمانی که فرد تصمیم می‌گیرد کاری در جامعه انجام دهد باید تمامی جوانب آن و شرایط خود را بررسی کند و افراد نباید کاری را شروع کنند، مگر زمانی که مطمئن باشند از عهده انجام صحیح این کار برمی‌آیند.

صغیرا تصریح کرد: اگر فردی احساس کند توان انجام مسئولیتی را ندارد، اما وارد این کار شود به این معنی است که فرد تقوای اجتماعی را رعایت نکرده، همچنین وجدان کاری خود را زیر سوال می‌برد، اما زمانیکه این فرد با احساس مسئولیت و بدون کم‌کاری به وظیفه خود عمل کند تقوای اجتماعی و وجدان‌کاری بالای خود را به نمایش می‌گذارد.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بیان کرد: امروزه هر فردی مسئولیتی در جامعه برعهده دارد در برابر انجام این وظیفه درآمد دارد و افراد باید به این موضوع که از بیت‌المال حقوق دریافت می‌کنند توجه ویژه داشته باشند و به همین دلیل به وظایف خود به درستی عمل کنند.

وی افزود: افرادی که کارفرما هستند نیز باید به وظایف خود در برابر اشخاصی که برای آن‌ها کار می‌کنند، عمل کند متاسفانه گاهی مشاهده می‌شود افرادی در شرایط بسیار سخت در حال کار هستند، اما حقوق خود را دریافت نمی‌کنند و یا بسیار با تاخیر درآمد آن‌ها پرداخت می‌شود و این موضوع ظلم است، زیرا این افراد به درستی وظایف خود را انجام می‌دهند و بنابراین کارفرما نباید به قدری با تاخیر دستمزد اشخاص را پرداخت کند که این افراد در تامین نیازهای خود دچار مشکل شوند.

صغیرا ادامه داد: بنابراین هر شخصی در برابر حقوق و پولی که از بیت‌المال دریافت می‌کند، مسئول است و باید به وظایف خود عمل کند، به هر اندازه که مسئولیت افراد در جامعه سنگین‌تر باشد یعنی بر زندگی افراد زیادی در جامعه موثر باشد گناه انجام ندادن و کوتاهی کردن در کار بیشتر می‌شود، اما در برابر این موضوع نیز اگر افراد وظایف خود را به درستی انجام دهند تاثیر مثبت آن را در زندگی خود مشاهده می‌کنند.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد خاطرنشان کرد: وجدان کاری در واقع پذیرفتن یک مسئولیت است، برخی مواقع کاری برعهده شخصی قرار می‌گیرد و فرد باید این کار را به بهترین صورت انجام دهد، برخی مواقع نیز محدوده‌ای برای یک فرد در نظر گرفته می‌شود، امکانات و تجهیزات نیز در اختیار شخص قرار می‌گیرد که این فرد در این محدوده فعالیت کند و وجدان کاری شامل هر دو این جنبه‌ها می‌شود و نکته مهم این موضوع است که فرد بتواند به درستی انجام وظیفه کند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.