امینرضا مرآتی در گفتوگو با خبرنگار فارس در قوچان اظهار کرد: مستندات مربوط به آسیبدیدگی ۷۰۰ واحد مسکونی در روستاهای این شهرستان به تهران ارسال شده است تا بتوان علاوه بر تسهیلات در نظر گرفته شده برای خسارتدیدگان از ردیف بحران و کمکهای بلاعوض ویژه زلزلهزدگان هم استفاده کرد.
رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران قوچان با بیان اینکه علاوه بر واحدهای مسکونی خسارتهایی نیز به زیرساختهای حوزه آب و فاضلاب، کشاورزی، عشایری و آموزشوپرورش وارد شده است، گفت: تمرکز در حال حاضر بهجز این منازل، بر روی مخازن و خطوط انتقال آب است زیرا برخی از آنها بهگونهای تخریب شده است که باید در سریعترین زمان ممکن حتماً جایگزین شود.
وی با اشاره به تخریب ۱۷ مخزن آب شرب و آسیبدیدگی ۳۰ چشمه آب در روستاهای زلزلهزده قوچان بیان کرد: بر اساس برآوردهای اولیه انجامشده حدود ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به ۱۰ کیلومتر راه، ۵ خط انتقال آب و ۸ مخزن آب شرب در حوزه عشایری خسارت واردشده است.
مرآتی با تأکید بر این مطلب که در حوزه کشاورزی نیز به ۵۸ قنات و ۳۰ کیلومتر خط انتقال آب خسارتهای جدی وارد شده که برآورد اولیه آنها حدود ۲۳ میلیارد تومان است، ادامه داد: دیوار حدود ۱۲ مدرسه نیز در این روستاها دچار تخریب شده که برآورد ریالی آنها به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان میرسد.
فرماندار قوچان تصریح کرد: در حوزه بهداشتی نیز سه خانه بهداشت روستایی دچار آسیب شده و متأسفانه در حوزه میراث فرهنگی هم چهار اثر تاریخی حسینیه کریمی، هشتی امامزاده سلطان ابراهیم بن موسی الکاظم(ع)، بنای موزه مردمشناسی و یخدان نمدمالها دچار حادثه و خرابی شدهاند که میزان آسیبدیدگی این آثار حدود ۳۰ میلیارد ریال است.
وی با اشاره به برپایی و تجهیز چهار اردوگاه سیار در روستاهای زلزلهزده دیزادیز، عمارت، یدک و جعفرآباد این شهرستان، گفت: تاکنون ۷۷ تخته چادر در میان خانوادههای آسیبدیده بهصورت امانت توزیعشده است اما احداث و بازسازی منازل خسارتدیده از این زلزله باید هرچه زودتر در دستور اجرایی شدن قرار گیرد.
ساعت ۸ و ۳۲ دقیقه و ۳۰ ثانیه دوشنبه ۲۲ شهریورماه زلزلهای به بزرگی ۵/۲ ریشتر در خراسان رضوی و به مرکزیت چاپشلو بین درگز و قوچان به وقوع پیوست و خساراتی را به بار آورد.
انتهای پیام/ ۷۰۰۴۳/خ